Tanrı'nın Huzur Bahşettiği Shantaram

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kitabı okumuyorsunuz,bu kitabın içinde yaşıyorsunuz.Elimden bıraktığım zamanlarda "acaba sonrasında ne oldu" diye düşünüyordum. :) Hiç bitmesin sürsün ben de bu kitabın içinde mutlu mesut yaşarım diyordum.Bitmemesi için hatta çok çabaladım ve uzuuunca bir süreye yaydım...Her güzel şey gibi bitti tabi ki. :) Defalarca okuyabileceğim bir kitap...

Profil Resmi
9 puan

Bu tuğla boyutunda ki kitap o kadar akıcı ki,nasıl bittiği anlaşılmıyor bile.Ön yargı ile tavuk suyuna çorba tadında bir sevgi kitabı sanmıştım ama muhteşem bir hayat hikayesi çıktı karşıma.

Profil Resmi
10 puan

muhteşem

Profil Resmi
10 puan

^Ruhun ait oldugu bir kultur yoktur. Ruh bir wlkeye de ait degildir. Ruhun rengi aksani ya da yasam bicimi yoktur. Ruh sonsuzdur ve birdir^ Guzel soylebis)

10 yıl, 10 ay
10 puan

Bir kitap bu kadar kalın olup bu kadar mı bir çırpıda biter. Hikaye güzel, anlatım akıcı. Tek derdi otobüste falan taşıması zor bir kitap olması.

10 puan

super etkileyici.

10 puan

Çok sevdiğim Hindistan'a ait, muhteşem bir hikaye. Okurken keşke hiç bitmese dedim. Kitapta en sevdiğim karakter Prabu. Onun gibi bir dostum olmasını çok isterdim.

9 puan


9 puan

Kader bize her zaman iki seçenek sunar; Seçtiğimiz, Seçmemiz gereken

Profil Resmi
10 puan

aslında Türkiyede bilinmeyen ama dünyada kült olmuş bir kitap ...
içinde herşeyi bulabilirsiniz, aşk, acı, felsefe, macera vsvs ...

kısa fikir vermek gerekirse eski bir mahkum, kaçar, hindistana bombaya düşer, gecekondularda yaşar, doktor bile olur (kaderin oyunu işte zaten kitabın sloganı; kader seni güldürmüyorsa espriyi anlamamışsın demektir), uyuşturucuya bulaşır, mafya olur, savaşa gider, ihaneti tadar, aşık olur şişenin dibine vurur vsvsvs
çok renkli bir kitap, arkasında büyük bir hayat deneyimi yattığı çok bariz ....

shantaram - ek_i sözlük

10 puan

Bu kitap hayatın ta kendisi...

10 puan

Kalın olması benim hızlı okumamı engellese de, okuyacak olana kitabın kalınlığına aldırmayın derim. Hindistan ve oradaki yaşamla ilgili çok şey öğreneceksiniz ve bu güne kadar okuduğunuz hikayelerden bambaşka bir hikaye ile karşılaşacaksınız. Mutlaka okuyun derim.

10 puan

Tek kelimeyle; muhteşem.

10 puan

Çok etkilendim ve ilk fırsatta bir kez daha okumayı düşünüyorum.

10 puan

Yaşanmış bir hayatın özeti bu kadar mı sıradışı ve bu kadar mı harika olabilir diye sordum kendi kendime okurken. Okuduğum en iyi şeylerden biriydi.

Kitabın içine öyle iyi girdim ve Bombay'ı öyle benimsedim ki yaşadığım gerçekliği bir süreliğine kaybettim. Toparlanamıyorum gerçekten...

9 puan

Hindistan'ı merak edip, gitmek istiyorsanız bu kitaptan sonra daha da çok merak edip gitmek isteyeceksiniz. Kitabın kapağında yer alan Pat Conroy yorumunu (Biri bana bu kitabın ne ile ilgili olduğunu sorarsa ona dünyadaki her şeyle ilgili, diye cevap veririm.) ilk okuduğumda abartılı ve uç bulmuştum. Kitabı bitirince ise kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Bu kitap dünyadaki her şeyle ilgili..

10 puan

inanılmaz bir yolculuktu.
Herşeyi içeren değişkenliğe inandıran harika bir yolculuktu.
Bitmesini istemeden bitirmeden edemediğim 863 sayfalık dev bir bağımlılıktı.

6 puan

1952 Avustralya doğumlu yazar Gregory David Roberts’in 5 kısım 42 Blm 852 Sh lık uzun yarı anı yarı kurgu romanı.
Yazar Gençliğinde Avustralya’da silahlı soygun, uyuşturucu, gasp gibi suçlardan hapise girip çıkmış ve sonun da hapisten kaçıp Hindistan’a kaçmış.
Roman’da tam burada Hindistan Bombay da geçiyor. Yazar romanda ki adıyla Lindsey Hintlilerin Linbaba dedikleri yazar, Bombay mafyasına bir şekilde bulaşıyor ve yarı anılarıyla sürükleyici bir roman ortaya çıkıyor.
Ben kitap tanıtımlarından önce Henri Charierre’nin Çok sevdiğim kitabı Kelebek gibi tamamen anı-roman gibi sandıysamda aşırı kurgu olduğunu okudukça anladım.
Roman oldukça akıcı, müthiş karakterler var ve yazar Bombay’ın o karmaşasını oldukça sinematik bir dille kaleme almış. Resmen Bombay’ın sokaklarında dolaşıp mekanların da oturuyorsunuz.
Karakterlerden rehber Parubu, mafya lideri Abdül Kadir Han, Abdullah Taheri’ Karla Saararnen ve daha bir çok karakter çok akılda kalıcı.
Ben severek okudum ve yer yer bayağı eğlendim. Özellikle Parabu’nun köyündeki olaylar Kano adlı ayının bakıcılarıyla birlikte hapse atılma hikayeleri sesli güldürdü beni.
Okumanızı tavsiye edeceğim kitaplardan. Kalınlığı gözünüzü korkutmasın. İçinde Aşktan ihanete, gerilimden mizaha, maceraya bir çok olay barındırdığı için olabileceği kadar akıcı bir roman. Eleştirdiğim tek konu Artemis Yayınları oldukça küçük puntoyla yayınlamış romanı….



Profil Resmi
10 puan

Shantaram en sevdiğim kitaplardan biridir. Okuyalı 10 yıldan fazla olmuştu. Devam romanı Dağ Gölgesini de keyifle okudum. Burada yazarın ilginç yaşam öyküsünü de ele alarak Shantaram ve Dağ Gölgesi'ni beraberce değerlendirdim: https://dengeliyorum.com/shantaram/

geri ileri