Son Kamelya

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Okumam derken Sarah Jio nun ikinci kitabini elime almis bulundum. okurken bana Flora Hulya Kocyigitin oynadigi bir eski turk filmini hatirlattir. Bahcenin ozelliklede cati katindaki serayi hayal etmek bana cok zevk verdi.

7 puan

Ayni tarz yaziyor yani onveden bazi seyleri tahmin edebilirsiniz.

8 puan

Her ne kadar üslubu,gidişatı ve karakter sohbetleri çok basit olsa da konusu güzeldi.Sonu da klasik belli bir sondu.1 günde biten sıkmayan akıcı bir kitap.

9 puan

Güzeldi...

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel ve sürükleyici bir roman.

10 puan

. İstilacı bitkiler şeytana benzer ; tekrar çıkmayacaklarından emin olmak için yapılabilecek tek şey direkt onlarla yüzleşmek , savaşmak ve kazanmaktır. Diğer yollar, sadece geçici çözüm olur. Kendi hayatımı düşünerek iç geçirdim. Otların her yanımı sarmasına izin veriyordum. Onlar mutluluğumu ve hatta çoğu açıdan hayatımı tehdit ediyorlardı. Peki neden ben de yüzleşemiyordum?


http://mehtapvekitap.blogspot.com/2014/05/okudum-bitti-55-son-kamelya-sarah-jio.html

10 puan

Sarah Jıo 'nun kalemine bayılıyorum. Öylesine güzel bir anlatımı varken kitaplarına hayran kalmamak elde değil.. Son Kamelya '' insan çoğu şeyle mücadele edebilir. Ama seveceği kişiye asla kendi karar veremez.Kalbin seçtiği kişiyi, istese de değiştiremez ''.. Aşk başka nasıl anlatılabilir ki ?..

8 puan

Yazarın diger 3 kitabina göre biraz vasat buldum.Yagmur Sonrası kadar iyi degildi.

9 puan

Uzun zamandır bu kadar meraklandıran ve okurken zamanı unutturan bir kitap okumamıştım. Son Kamelya, Saraj Jio'nun geçmiş ve günümüz arasında gidip gelen anlatım tarzıyla diğer kitaplarına ne kadar benzese de aslında bir o kadar da farklıydı. En başta karakterleri daha gerçekçi buldum. Her zaman ki gibi gizemli bundan farklı olarak biraz da ürkütücüydü diyebilirim. Bir ara paranormal mi okuyorum diye düşünmedim değil :)

-Spoiler-

Kitapta beni rahatsız eden tek şey, Flora'nın Londra'ya yolculuğu sırasında okuduğu 'Wirginia Wolf - Yıllar' kitabını yolculuğunun son gününde bitirdiğini belirtmesine rağmen, aynı kitabı yaklaşık 200 sayfa sonra köşkten izinli olduğu hafta sonu dışarıda devam edip bitirdiğinden bahsetmesi. Bu küçük hata da olmasaydı benim için kusursuz sayılabilirdi.

Yine de yazarımız son kitabıyla çıtayı yükseltmekle birlikte favori yazarlarım arasına girmiş bulunmakta. Umarım sonra ki kitabı için çok bekletmez.

"Lord Livingston'ın farkedemediği şey, bir eşin, bir insanın kilitli kapılar ardında tutulamayacağıydı. Dünyanın en nadir bulunan çiçeklerinin olduğu yerde bile."

10 puan

http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/06/son-kamelya.html

7 puan

http://dostlarkutuphanesi.blogspot.com.tr/2014/06/son-kamelya-sarah-jio.html

hoş denilebilecek seviyede bir kitap :)
dr.coffee

4 puan

Okudum ama okumasam da olurdu sınıfından bir kitap.

10 puan

Sarah Jio, her zamanki gibi harikaydı.

6 puan

sarah hanım sen oturaklı iyimser tatlı kişilerle bahar kokulu olaylar kurgula.girme bu grange tarzı gerilime cinayete zira başarılı değilsin.

9 puan

güzel kitaptı ben beğendim hep merak uyandırdı

10 puan

Sarah Jio her kitabındaki gibi bu kitabıyla da biz okurlarını harika bi kitapla buluşturmuş.Kitap bir harika anlatılmaz okunur :)

8 puan

Aşkı konu alan ama aşkı biraz geri planda kalan daha çok bir olayı çözme üzerine kurulu olan bir kitap.Acayip beğendim denemez ama güzel bir kitaptı.

6 puan

Sarah Jio'nun her kitabına bir öncekinden daha çok puan versem de bu son kitabında performansını ciddi derecede düşüren yazarımıza puanımda düşük geliyor maalesef. Yazar bu kitapta kendi tarzının dışına çıkmış olmasa da biraz zorlama olmuş gibi. Gizem maceradan çok, gizem polisiye gibi olmuş. Üstelik bu seferki hikaye bağlayıcılardan da etkilenmedim. Konu ilk başta harika ilerliyordu ama kitabın yarısından sonra hem sıktı hem de sonu ucuz bir polisiye kadar saçma.

7 puan

entrikalarla dolu bir kitap. beğendim ama böğürtlen kışının bende bıraktığı etkiyi sağlayamadı bana. beklentimin biraz aşağısındaydı. ama yine de sevdim. sarah jio ya teşekkürler.

8 puan

http://www.vikitap.com/kitap-ekle#

8 puan

Böğürtlen Kışı gibi bu kitapta da geçmişle günümüzden harmanlanmış bir hikaye okuyoruz. Bu tarzı sevdim. Çünkü acaba geçmişte ne oldu ve şimdi ne olacak soruları kitabı bir çırpıda bitirmeye neden oluyor ki zaten kitap sıkılmaya fırsat vermeden bitittiriyor (bu nasıl bir kelimedir :o) kendini. Konudan bahsetmek istemiyorum. Sihri kaçmasın. Keyifle okudum ve bu yazar kitaplığımda sağlam bir yer edindi. Devam, devam, devam...

8 puan

Yazarın 3 kitabını okudum, karakter ve mekanlar farklı olsa da kurgu hep aynı. Geçmişteki bir karakter ve yaşadıkları ile günümüzde bir karakter ve yaşadıkları ayrı ayrı anlatılıyor ve sonunda hikayeler birleşiyor. Önceki kitaplarını okumasam fena değil diyeceğim bir kitap.......

6 puan

Yazar sanki bu sefer bildiğimiz tarzının dışına çıkmaya çalışmış gibi..ama ne yazık ki olmamış. Zira içinde korku, gerilim, savaş, aşk, tarih var.. Ama bunları harmanlama hususunda eksik kalmış. Çok fazla karakter var ve olay örgüsü son bi kaç sayfaya kadar "sır" gibi tutulmaya çalışırken hopp pat diye çözülüyor. Velhasıl bu sefer olmamış gibi. Ama yine bazı yerlerin çok akıcı olduğunu ve yazarın çiçekleri tasvir hususunda çok başarılı olduğunu söylemek gerek.

10 puan

Her zamanki gibi nefes kesen derin izler birakan bir hikaye. Saraj Jio'yu seviyorum. Kalemine hayranim. Bir sonraki kitabi icin sabirsizlaniyorum. Ve tabi ki degerlendirme puanim 10. Keyifli okumalar

Profil Resmi
10 puan

sarah jio işte beğenmemek mümkün değil

Profil Resmi
5 puan

SÜRÜKLEYİCİ.. HİKAYE GÜZEL VE ANLAMLI.. BİRAZ HEYECAN DA VAR DUYGU DA ..

10 puan

...

10 puan

Mutlaka okumalısınız.:)

9 puan

Sarah jio kitaplarını hep merak etmisimdir.sanirim değdi okuduğuma😊 gerçekten güzeldi.Lord senden nefret ettim ne yalan söyleyim öldürülen kadınları bayan dilloway le beraber planladiginizi düşündüm ve yanıldım hemde çok kötü😔 flora üzüldüm senin içinde keşke o kazayı yasyasamasaydin.kitap bana çiçekleri sevdirdi😊 güzel bi bahçe rengareng çiçekler hiç de fena olmaz sanırım👍 tavsiye ederim okuyun SON KAMELYA yi.

Profil Resmi
1 puan

Okunulmasada olur.Guzellik gorecelidir bence zaman kaybi

geri 1 | 2