Şeytan Yemini

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Okurken korktuğum tek kitap

10 puan

Okuduğum en iyi ilk 5 kitaptan biri diyebilirim.

10 puan

Şeytanın tanıtım broşürü gibi bir şey olmuş. Ama gerçekten sayfalarin arasinda kaybolunabilecek bir kitap. En azından benim için.
_dr.coffee

8 puan

Grangé'ın yer yer şaşırttığı,heyecanı hiç bitmeyen bir çalışma olmuş 8/10

6 puan

Polisiye-gerilim türünün önde gelen isimlerinden plan Fransız yazar Jean-Christophe Grange'den 5 Bölüm 122 Kısım 520 Sayfalık harika bir roman.

Roman birlikte dini eğitim gören, sonra polis yüzbaşısı olan iki arkadaş Mathieu Durey ve Luc Soubeyras üzerine kurulu. Luc'un intihar edip komaya girmesi üzerinde çalıştığı dosyayı Durey'in takip etmesi. Ülkenin ve Avrupanı çeşitli yerlerinde işlenen cinayetler aradaki bağlantılar derken kitap çok boyutlu, katmanlı ve heyecanlı bir hale gelmiş. Fransa İsviçre İtalya ve Polonya'da geçen roman elinizden düşüremiyeceksiniz klişe tanımı sonuna jadar hakkediyor.

Çok beğenerek okudum. Grange zaten favori yazarlarımdandır. Kitabı bitirdikten sonra yazarın her kitabını bitirdiğimde bu okuduğum en iyisiydi diye düşündüğümü fark ettim. Tavsiye ederim bu türü severler ( ki sanırım bir çoğu okumuştur ) çok memnun kalacaklardır....

Profil Resmi
9 puan

olay kurgusu bakımından çok mükemmel biraz fazla uzatıldıgını düşünüyorum şiddetle tavsiye ederim

10 puan

Bir Grange harikası daha.

10 puan

Muhteşem bir roman.

11 yıl, 11 ay
7 puan

Grange kitaplarının en güzeli diyebilirim. Diğerlerine göre kurgusu daha çok hoşuma gitti.

Profil Resmi
7 puan

Bu yazarın en beğendiğim 2. kitabı. Kitap sürükleyici. Okurken yaşıyormuş olduğumu düşündüm çok fazla.

11 yıl, 11 ay
7 puan

Her ne kadar son dönemdeki Hristiyanlık propagandasından etkilenmiş izlenimini verse de özellikle kullandığı bilgi ve ayrıntılarla okuması kolay ve bitirdiğiniz de uzun zaman kafanızı kurcalayacak bir kitap

9 puan

muhteşem

9 puan

harika bir kitap daha teşekkurler Grange :) kitabı 13 günde bitirmemde tesadüf mü acaba :)

10 puan

<3

5 puan

Kitabın sonu beni resmen hayal kırıklığına uğrattı. Daha güzel bir son bekliyordum.
Okurken bazı yerlerinde ürperdiğim oldu açıkcası ama daha güzel polisye gerilim romanları okudum.

8 puan

Grange'ın en beğendiğim ikinci kitabı oldu. 500. sayfaya kadar "katil kim" oyununu merakla okutuyor. Üstelik "alabros" ve "cangıl"ı es geçmemiş :)

11 yıl, 11 ay
9 puan

Delii!!!

9 puan

J.C.Grange –“Sisle Gelen Yolcu" ile gönlümde taht kurmuştu. Gerilimi onun kadar iyi anlatan bir yazar, onun kadar hiss ettiren birini daha düşünemiyordum. Bu düşüncelerle yazarın ikinci kitabını okumaya karar verdim. Zaten bir süreydi kitap okuyamıyordum ve kendime eylencelik bir kitap arıyordum. Bir anda karar verdim ve seçtim bu kitabı.



“Şeytan Yemini”.
Kitabı okudukça hem yazarı takdir ediyor, hem de kaptırmış gidiyordum. >>>>>>>> Devami Linkte

http://www.qazi.az/2012/11/gerilimi-hissetmeye-hazr-olun.html

8 puan

Okuduğum ilk Grange romanı.Kitap , gayet sürükleyici bir şekide akan konusu sayesinde sizi kendi içine çekmeyi başarıyor.

7 puan

İlk kez okurken sıkıldığım tek Grange kitabıdır herhalde.Yani gereksiz yere çok uzundu kitap diye düşünüyorum;ama yine de en kötü Grange kitabı böyle olsun:)

Profil Resmi
4 puan

Kitabın sonunda hade ya ordan dediğim bir kitap sonunu çok kötü bağlandığı kanaatindeyim.

Profil Resmi
10 puan

benim için çok özel bir kitap.arka kapağındaki yazı hala aklımda.

Seni bekliyorum,
Işıksızları koruyorum,
Yalnız sen ve ben.
Orada, her şeyin başladığı yerde . . .

Profil Resmi
9 puan

Sürükleyici bir kitap ama din muhabbetini uzatmasa daha hoş olurdu...

8 puan

Garange her kitabında olduğu gibi yeteneğini konuşturmuş. Gerçekle metafiziğin arasında mekik dokurken bir yandan da bir çok bilimsel detaya ulaşmak çok keyifli. Gerilimin eksik olmadığı hikayede tabiki Garange geleneği olan süprizler her köşenin ardında.

Profil Resmi
5 puan

Bu kitabı okumak için sabırsızlanıyordum ancak sanırım kafamda çok büyütmüşüm..Bana göre konular fazlası ile uzatılmış her nedense kitaptaki karakterin her an şansı açık bu nedenle biraz düz geldi bana.Kitap için kötü demiyorum ama ben okurken gereksiz uzatışmış olan bölümlerde çok sıkıldım.Tabi bu kitabın tamamının sıkıcı olduğu anlamına gelmiyor bazı bölümlerdede heycanla devamının ne olduğunu merak etmeye başlıyor insan.. Özellikle kitabın ortasından sonrası için iyiydi.

10 yıl, 10 ay
8 puan

bir '' leyleklerin uçuşu'' değil ama yine de büyüleyici..şeytanı bu kadar yakından tanımak, bu kadar içine girebilmek çok etkileyici....şiddetle tavsiye edilir.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

-Etkileyici bir konu seçimi,
-Klasik olarak parlak zeka ürünü bir Grange kurgusu,
-Korkudan ziyade gerilim,
-Satanizm ve hristiyanlık argümanları kullanılarak yapılan bir iyilik-kötülük karşılaştırması,
-Klasik bir Grange usulü olarak yine yerinde durmayan, ülke ülke, şehir şehir dolaşan bir ana karakter...
Kitabı 3 kısıma ayırırsak;
Başlangıcı iyi,
Olayların gelişimi muazzam,
Final tatmin edici değil.
Zaten kurgu ustası yazarların genel problemi finallerdir. O kadar iyi kurgularlar ki, kitabın sonuna geldiğinizde beklentiniz büyür son bir öldürücü darbe beklersiniz. Grange bu konuda maalesef başarısız, Kızıl Nehirler dışında tatmin edici bir son okutmadı bizlere.

4 puan

siyah kandan sonra düşüşün başladığı ilk kitap

4 puan

Önceden polisiye romanları çok severdim, ancak artık bu kitaplardan tamamen sıkıldığımı farkediyorum. Kitap sadece sürükleyici ama bitirdiğinizde okuduklarınızın hiç bir anlam ifade etmediğini düşünüyorsunuz. Bence zaman kaybı olarak düşünülmesi gereken bir kitap.

10 puan

Kitap için, kökü yıllar öncesine dayanan bir arkadaşlığın hikayesi olduğu söylenebilir. İlahiyat eğitimi almış 2 erkeğin, kötülükle mücadele için sırasıyla polisliği seçmeleri ve bu uğurda verdikleri mücadele, okuyuculara bu iki ismin geçmişini özetleyebilecek nitelikte. Asıl hikaye ise, arkadaşlardan birisinin gizemli bir olay sonucunda komaya girmesiyle başlıyor. Kitabın esas karakteri, arkadaşının başına gelen bu olayı aydınlatmak için kitap boyunca mücadele veriyor. Bu mücadelesinde oldukça cesur ve inatçı olması gerekiyor. Zira olaylar, güçlü bağlarla birbirine bağlı ve düğümü çözmek hiç de kolay değil.

Kitap boyunca Fransa, İsviçre ve İtalya'da ölümle yaşam arasına yolculuk yapmış insanların peşinde buluyoruz kendimizi. Bu gizem yetmezmiş gibi, karakterlerin yalanlarla gerçekler arasında kurduğu dünya, kitabı son sayfasına kadar heyecanla okumamızı sağlıyor.

geri 1 | 2