Sevdalinka

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Çok müthiş bir kitap..

10 puan

Ayşe Kulin le ilk tanıştığım kitaptı. Genellikle ADI AYLİN le tanışmış olmamız beklenir.. Benim ki iyi ki de böyle oldu çünkü göçmen bir ailenin torunu olan ben büyük annemin anlattıklarını bu kitapta bulmuştum. Ve Ayşe Kulin benim için vazgeçilmez bir yazar oldu...

11 yıl, 11 ay
8 puan

İçe işleyen bir kitap...

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Bir kadının gelgitlerle dolu aşk hayatını okurken birden Bosna savaşının tam içinde buluyorsunuz kendinizi.

9 puan

Güzel bir savaş ve dönem romanı, ağlaya ağlaya okumuştum.

Profil Resmi
9 puan

Bosnada ki olayları zülmü insanlığın utanç verici yüzünü çok güzel ve açık bir dilde anlatıyor.

9 puan

Bir savaşı en acı ayrıntılarıyla anlatan kitap

Profil Resmi
8 puan

bosna savaşı zamanlarını anlatan güzel bir kitap.

Profil Resmi
9 puan

Bosna-Hersek'ten bir öykü.

7 puan

İdare eder...

9 puan

Çok beğendim!

10 yıl, 11 ay
9 puan

Ayşe Kulin'in okuduğum ilk kitabı. Ve tüm kalbimle söylüyorum ki diğer kitapları okumak için sabırsızlanıyorum. Anlatımının tadı hala damağımda. Kurgusu,tarihi olayları anlatışı o kadar hoş ki Kulin'in.. Hiç sıkmıyor. Keşke daha önce okusaymışım ne diye bekletmişim kütüphanede dediklerimden oldu. Okunması şiddetle tavsiyedir :)

10 puan

BOSNA SAVAŞI HAKKINDA YAZILMIŞ EN GÜZEL KİTAP..

6 puan

Oku oku bitiremediğim bir kitaptı. Araya o kadar çok kitap girdi ki ancak iki ayda bitirebildim. Tabi bunun olmasında ki bir etken de kitabı okurken çok sıkılmamdı.

Profil Resmi
9 puan

gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz...gerçekten çok güzel bir hikaye ayrıca anlatımı, kurgusu çok güzel...tavsiye ederim

Profil Resmi
6 puan

Sevdalinka, sevda şarkıları anlamına gelen boşnakça bir kelime. Ayşe Kulin bu kitabında Yugoslavya'nın dağılışına ışık tutuyor. Tarihi gerçekler göz önünde bulundurularak yazılan bu kitapta Yugoslavya ile ilgili birçok bilgi edinebileceğiniz gibi sizi içine çekecek bir kurguyla karşılacaksınız.

9 puan

Başları biraz sıkıcıydı, gazete okuyormuşum gibi hissettim ama sonradan çok güzelleşti ve heyecanlı oldu. Ayşe Kulin'in bu okuduğum 4. kitabıydı.
Balkanlar ile ilgili yazılmış en güzel ve en bilgi verici romandı. Tavsiye ederim.

7 puan

Bosnayı anlatmayan yaşatan bir roman.Okuduğum ilk kitabi Adı Aylindi.Ayşe Kulin in diğer romanlarini da okumak istiyorum.

Profil Resmi
5 puan

Bosna Savaşını anlatan güzel bir kitap. Ama ben okurken çok sıkıldım ve yarıda bıraktım.

8 puan

Etkiledi.Konusunu kısaca özetlersek;her şeyin bir nedeni var ve biz bunu zamana gelince öğreniyoruz ..

7 puan

Nimeta beni çok sinirlendirmiş olsa da çok kısa bir sürede bitirdiğim bir kitaptı.Ayşe Kulin hayranlarının sevebileceğini düşünüyorum

9 puan

herhalde okurken ağlamaktan içim çıkan tek kitap...

6 puan

Adının hakkını vererek bir sevdayı hatta kara sevdayı temel alarak Bosna’nın hüzünlü tarihiyle sarmalanmış bir roman. Aynı ailenin içinde olsa bile birbirinden farklı karakterleri, tıpkı Bosna’nın yüzlerce yıl bir arada yaşamış her renkten insanları gibi. Dar çerçevede aile içindeki farkı görüşler, kızgınlıklar, kırgınlıklar vs. daha geniş çerçevede hep bir arada yaşamış insanların siyaset ve aşırı görüşlerle ayrışmalarına dönüşüyor. Yugoslavya’ nın sürekli içten içe kaynayarak bir kazan gibi yıllarca fokurdayıp yakın tarihimizde sonunda taşmasını ve federeyle birlikte insanların parçalanışını gözler önüne seriyor. Ve savaşın, soykırımın korkunç yüzünü bir kez daha gösteriyor. Bazı yerleri okurken insanın boğazı düğümleniyor.

Teknik olarak ise yarıya kadar kopukluk hissi veren kısımlar var. Son çeyrekte oldukça hız kazanmasına rağmen Boşnaklar bölümü damdan düşer gibi giriyor. Burhan anlatmaya başladıktan sonra geçilseydi daha şık olabilirdi. Bir de ne soy varmış Ayşe Kulin’ de yahu.

Profil Resmi
7 puan

Boşnak'ın acılı tarihi yürek burkuyor.O sevdalar,aşklar,arkadaşlıklar,aile sevgisi insanı derinden etkiliyor.Kitabın bazı yerlerinde durup uzun uzun düşünmüşlüğüm var.İnsanoğlunun acımasız olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

7 puan

Kulin'ce işte yine harika.

Profil Resmi
1 puan

idare eder

5 puan

1992-1996 yılları arasında Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşanan savaşın, iç yüzünü anlatıyor kitap bize. Sırpların boşnaklara yaptığı soykırımı. 4yaşındaki çocuktan yaşlısına kadar yapılan tecavüzler, işkenceler gözler önüne serilmiş okurken kanım dondu resmen bu kadarıda insanlık dışı dedim fakat bu olaylar yaşanmış malesef. Gazeteci Nimeta'nın yasak aşkı Stefan ve eşi Burhan arasındaki gel gitleri ve savaş sırasındaki yaşadıklarıda anlatılıyor. İlk başlarda fazla siyasi tarih anlatılması biraz sıkıcılık oluşturdu ama bunun dışında okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum.

8 puan

Yazarın önceden iki kitabını okuduğum için hiç düşünmeden, araştırmadan, kitabın özeti bile okumadan başladım kitaba. Ama bunun bir hata olduğunu sonradan anladım. Kitabın başlarında uzun uzun siyasi tarih anlatılmış. Çok yabancı olduğum bir konu olduğu için başlarda o kadar sıkıldım ki :( kitabın dili sade olmasına sade ama konuya hakim olamıyorum diye yarıda bırakma kararı bile aldım. Sonradan yorumları okudum. İyi ki okumuşum kitabın ilerleyen sayfaların akıcılık kazandığını öğrenince kitaba kaldığım yerden devam ettim. Zaten birkaç sayfa okuyunca akıcılığa kapıldım :) gazeteci Nimeta'nın kocası ile yasak aşkı arasında kalışı ve o dönemde yaşanan Sırpların Boşnaklara yaptıkları zulümler anlatılıyor. İlk sayfaları okuyabilirseniz gerisi kendiliğinden gelecektir. Okunmaya değer bir kitap tavsiye edrim :)

5 puan

Sürükleyici bir kitaptı fakat sonu fikretin ölümüyle bitmemeliydi bence yarım kaldı hissi verdi. Devamı olmalıydı..

Profil Resmi
9 puan

Kitap akıcı ve rahat okunuyor ayrıca Yugoslavyanın bölünme sürecinde anlamak açısından doyurucu. Mutlaka olunmalı.

geri 1 | 2