Sen

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Nispeten düşük yıldız vermemin tek sebebi yazara olan kızgınlığımdandır. Bu kadar güzel bir hikaye, kurgu neden böylesi kısa kesilir ki?? Şöyle 600-700 sayfa olsaydı keşke. Okumaktan çok keyif alıyordum; bitince oyuncağı elinden alınmış çocuklara döndüm..

8 puan

En sevdiğim, hayranlık duyduğum kadın karakterlerden birini okumuş oldum. Sırf kitabı komik yapmak için kadın karakteri aptallaştırmadan çok espirili, eğlenceli ve aynı zamanda da duygusal bir roman yazmış yazar. herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

10 puan


http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/07/selvi-atc-sen.html

~~~~
Başka bir şekilde seviyordu. O 'başka'nın nasıl olduğunu bilmiyordu ve yumruğu büyüklüğündeki kalbinin bu yoğun duygunun altından nasıl kalkacağından da emin değildi. Belki bir gün fazla gelir ve patlardı. Sorun değildi! Demir onu sevmeyi de sevmişti.
~~~~

Biri bana bir adet Çelik verir misiniz? Yok yok Demir olsun, vazgeçtim her ikisinden de alabilir miyim? diyebileceğim karakterlerle dolu bir kitap.

Kimliksiz kitabından tanıdığımız yazar Selvi Atıcı'nın yeni kitabı Sen, ne dehşet bir kitap çıktı ki sormayın! İtiraf ediyorum böylesini beklemiyordum! Tamam Kimliksiz'den sonra beklentim yüksek başladım kitaba, ama cidden bu beklentimi biraz daha üst seviyede tutabilirmişim yani!

Her kitabını alıp okumak isteyeceğim belirli yazarlarım vardı ve bunlara bir tanesi daha eklendi. Hadi Kimliksiz şans eseri iyiydi diyelim ama bir yazar ikinci kitabını da şans eseri iyi yapamaz. Yetenek var derim ben buna ;)

Kitabın kısaca konusuna değinmek istiyorum. Süheyla, erkek kardeşinin ölümünün ardındaki nedenleri bulabilmek için İstanbul'a gelir ve burada şans eseri Demir ile tanışır derken aradığı bir şeyin Demir'de olduğunu öğrenir. Kendi meselesini halledebilmek için Demir ile birlikte çalışmaya başlarlarken aralarındaki o eşsiz kıvılcım alev almaya başlar yavaş yavaş... Sonra da inatçı, agresif, hazır cevap Süheyla kendiyle yarışabilecek ölçüdeki Demir'e aşık olur. İşte kitap hem Süheyla'nın kardeşinin ölümünü, onun intikam çabasını, bu sırada Demir'le olan diyaloglarını, aşkını ve Demir'in acı verici geçmişini anlatıyor.

~~~~
Süheyla sık sık adamı öldürmek istediğini dile getirebilirdi ama bu adam ölmek için fazla iyi, fazla merhametli, fazla güzeldi... Fazlaydı işte. Süheyla onu yaşamak isterdi. Hem de doyasıya....
~~~~

Entrikalarmış, aldatmalarmış, gereksiz göz yaşları falanlar filanlar yok! Klasik aşk hikayeleri duygularından işte... bu tamamen sıradışı bir kadın karakter ve onunla yarışabilecek bir erkek karakteri anlatıyor!

Gerçi Demir olmasa da Süheyla tek başına yeterdi! Kadına hayran kalmamak imkansız. :) Gözü kara, cesaretli, güçlü ve asla bir erkeğe alt olmayan bir kadın... Böyle anlatınca fazlasıyla ateşli geldi gözüme Sü :) ama emin olun Demir de en az onun kadar ateşli ;)

Kitabı size anlatmayacağım çünkü anlatıp hevesinizi kaçırmayayım :) ancak... zevkle okuyup eğleneceğiniz, güleceğiniz hatta belki kahkaha atacağınız sahneleri olan Kimliksiz'in ciddi havasından eser taşımayan bambaşka bir kitap!

Hani aynı yazar, aynı türde bir anlatım diye beklerseniz daha çok beklersiniz ;) eğlenceli ve merak uyandırıcı bir anlatım demem yeterli olur diyebilirim sanırım.

Şiddetle tavsiye edilir :)

9 puan

Dün gece beni dörde kadar uyutmayan çok sevgili Demir Mızrak'ın önünde saygıyla eğiliyorum. Adam da, Süheyla'da delinin tekiydi ve ben tam manasıyla ikiliye bayıldım! Selvi ablayı, kalemini zaten çok seviyorum ama bu daha bir başkaydı. Hele o son sayfa... Adam neden bebeğimiz buruşuk dedi ya, var mı ötesi? :D

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/sen-selvi-atc-kitap-yorumu.html

Okuduğum en güçlü kadınlardan birine ev sahipliği yapıyor bu kitap. Süheyla, namıdiğer Sü, namıdiğer Matruşka. Kardeşinin ölümünün bir intihar olduğuna inanmayarak olayların perde arkasını aralayabilmek için İzmir'den İstanbul'a giden, sorunlarını ve acısını bir kenara bırakıp gözü sadece intikamını gören bir kadın. Tabi bu yolda beklenmedik bir ipucu Demir Mızrak ile bağlantılı olunca, hiç istemese de bu yabancı, deli edici tavırları olan adamla beraber çalışmak zorunda kalır.
Kayıp Şehir Serisi'nden Ali'nin sürekli serideki en komik karakter olduğunu söylerdim, bu konumu ise Demir Mızrak kesinlikle devraldı benim için. Süheyla'ya takıldığı, peşinden yavru kedi gibi dolandığı, aşık olduğu kadını elde edebilmek için her şeyi yapan biri olarak yaptığı ve Süheyla ile girdiği diyalogların çoğuna kahkahalarla güldüm.
Tabi güldüm ama aynı zamanda ağlama noktasına da geldim çoğu zaman. Kitabın başlangıç sahnesi Umur'un dilindendi, Süheyla'nın ölen kardeşi. Boğazımın düğümlenmesine engel olamadım, öyle bir yazmış ki yazar, ardından Süheyla'nın bu ölüm sonrası yaşadığı duygu yoğunlukları nefesimi kesti okurken.
Yazarın kalemine bir kez daha hayran kaldım. Karakterlerin hissettiklerini çok güzel aktarmış, özellikle diyaloglar bazı yerlerde o kadar eğlenceli ki, bu tarz bana her duyguyu yaşatan kitapları okumayı çok seviyorum. Kayıp Şehir serisini de çok beğenmiştim ama bu kitap sanki bir tık daha ileride bir güzelliğe sahipti yazım tarzı açısından özellikle.
Tabi Sen'den sonra Mızrak kardeşlerin büyüğü, sorumluluk sahibi, odun, yalnız Çelik Mızrak ile tanışmak için sabırsızlanıyorum. Özellikle kitabın sonunda yaşanan bir sahne sonrası onun kitabını elime aldığımda keyiften dört köşe olacağım.

8 puan

Ben Selvi Atıcı'nın bu kitabını da çok beğendim.Özellikle Süheyla'nın güçlü bir kadın karakter olmasını.Süheyla kardeşinin intikamını almak için ettiği yemini yerine getirirken,Demir'le karşılaşması ve aralarında başlayan ilişki sizi etkisi altına alıyor.Tabiiki Süheyla'nın her bakımdan güçlü oluşu Demir'ide şaşırtıyor.Demir Süheyla'nın başına bela olurken aynı zamanda ona intikamı için yardımcı olur.Güzel bir hikaye,sıkılmadan okuyorsunuz.Bu arada kitap ayracı da şahaneydi Bence Selvi Atıcı wattpadin bize armağan ettiği, okunması gereken en güçlü kalemlerden. Benim takip ettiğim yazarlar arasına girdi bile.Bence sizde okumalısınız kesinlikle pişman olmayacaksınız ..

10 puan

Harika bir kitaptı. Olaylar ve kitap tam tadında bitti. Film gibiydi. Karakterlerin kişilikleri oturmuş ve çok güzel anlatılmıştı. Demir Ve Matruşka Süheyla'nın dialoglarında çok güldüm ya. Demir ve bir bakıma Süheyla'nın erkek versiyonu olan abisi Çelik çok çok güzeldi ama bu sefer favori karakterim kesinlikle Süheyla.Güçlü ve intikam dolu. Demir'in ''kadın'' ve Sü'nün ''muhtemelen'' deyişleri beni bitirdi. Çok çok güzeldi. Bu arada Çelik'in de hikayesini istiyorum ben ya. Okuyun ya, okuyun.

8 puan

Her ne kadar Kayıp Şehir serisinden bağımsız bir kitap olsa da konu gereği içinde Kayıp Şehir adının ve önemli iki karakterinin adı geçmesi keyif vericiydi diye başlıyorum yorumuma. Kitap baştan sona merakla, aksiyon ve gerilim ile ilerlerlerken imkansız gibi görülen bir aşkla taçlandırılması muhteşemdi. Ben de diğer tüm Selvi Atıcı fanları gibi Kayıp Şehir temalı Ali Tekin'in baş karakteri olacağı yeni bir kitabı dört gözle beklemedeyiz sevgili @Selvi Atıcı. Kalemine , yüreğine sağlık yazarcım :)

10 puan

kitap bi harikaa

8 puan

http://gamzeninkitapdunyasi.blogspot.com.tr/2015/06/sen-selvi-atc-yorum-alntlar.html#more

Yanı başında oturan adam hareketlenirken, beyninin içinde bir şaşkınlık tınısı çınlıyordu. Adamın elleri usulca omzunu buldu. Süheyla, onun ne yapmaya çalıştığını anlayamadan, gerilen bedeni adamın çıplak göğsüne doğru çekildi.
Adamın hoş kokusu burnuna dolarken, "Demir Bey?" diye sordu. Biraz önceki yıkılmışlığının ardından gülmek istemesi garipti ama gülmek istiyordu.
Demir Bey'in kolları onu sıkıca sardı ve Süheyla'nın başı adamın göğsünde kaldı. Neden hareket edemediğini bilmiyordu ama öylece kollarının arasında kalmıştı.
Demir Bey, "Hım?" dedi.
Süheyla'nın başı sanki yüzünü görebilecekmiş gibi yukarı kalktı. "Ne yaptığınızı sorabilir miyim?"
"Sana sarılıyorum." Genç adamın sesinde gerçek bir şaşkınlık vardı.
"Orasını anlayabiliyorum. Neden sarılıyorsunuz?"
Adamın göğsünde bir mırıldanma oldu. Ardından bedeni sessiz gülüşüyle sarsılmaya başladı. "Sü, bu anın duygusal olması gerekiyordu. Filmlerde hep öyle olur!" Sesinde kahkaha geziniyordu.

geri ileri