Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü (Bevelstoke, #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

İnsanın içine işleyen bir kitap.Bazen güldürürken bazen ağlatan bir kitap.

10 puan

Güzel kitaptır İlk Julia Quinn kitabım benim :D Pek severim bu yazarı komedi anlatımı sıcak yazım tarzıyla :D Neyse konuya dönim hikayede kızımız miranda 10 yaşında en sevdiği arkadaşının doğum günü partisinde acı bir gerçekle karşı karşıya kalır! Güzel değildir ve bir kız onunla dalga geçmiştir! Morali bozuktur kızıda partiden her zamanki gibi babası almamıştır. En iyi arkadaşının abisi onu eve bırakır. Adamdan çok hoşlanmıştır. Adam derken canım 19 yaşındaydı Turner o zamanlar :lol: Neyse ona günlük yazmasını ve bir gün çok güzel bir kadın olduğunda bu yazıları okuyup güleceğini söyler ve kızı evine bırakıp gider. Kızımız hermen günlğüne yazar ve ilk yazdığıda "Aşık Oldum" bakın velede :lol: Aradan 9 yıl geçer Turner ın azmış eşi sevgilisinin kollarına giderken karnında sevgilisinin bebeğiyle kaza geçirip boynu kırılır ve nalları diker:D Turner artık Mirandayı görmeye başlar ama tamamen aşktan meşkten hatta hayattan soğumuştur ve Miranda ona yaşıyormuş gibi hissettiyordur içindeki kıskançlık emarelerine kendide inanmıyordur. Hikaye böyle devam ediyor :D Çuuuk güzel tavsiye etmekteyim.

8 puan

güzel kitaptı :)

8 puan

Güzel bir kitap tarihi aşk romanlarına iyi bir örnek...

7 puan

Kitabın en çok beğendiğim kısım sonuydu. Onun dışındada güzel buldum ama olaylar çok durağandı ve bu biraz sıkılmama neden oldu :(

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
5 puan

tarihi aşk romanlarını sevenler için ideal . okuyanı germeyen sonu mutlu biten güzel sakin bir roman

8 puan

güzel bir Julia Quinn kitabı daha :)) yerinde betimlemeler oturmuş karakterler ve sürükleyici bir hikaye tarzı.Sonunun çok klasik olması ve daha belli bir bölümdeyken bile tahmin edilebilir olması çok yaratıcı olmasa da yine de kendini kaptırıyor okumaya insan.bridgerton serisinden sonra yeni karakterlerle tanışmak oldukça güzeldi.Esas güzel taraf ise Julia Quinn bu seride temiz bir sayfa çekmiş ve önceki kitaplarındaki karakterleri bu kitabına yansıtmamış:)) sıkılmayacağınızı düşündüğüm historical romantik kitaplardan biri diyebilirim

Profil Resmi
9 puan

Bridgerton Serisi en sevdiğim kitaplar arasındadır. 8 kardeşin her kitabının ayrı yeri var ben de.

Profil Resmi
9 puan

Günümüzün Jane Austen'ı diyenler yanılmamış diye düşünüyorum.

9 puan

Çok güzel bir kitaptı.Julia yine kalemini konuşturmuş.Okurken keyif aldım ama biraz daha entrikacı bir kurgusu olsaydı demekten de kendimi alamıyorum.

9 puan


Okurken gecenin 3'ünde kahkalarımla bütün evi ayağa kaldırmıştım.

Julia Quinn ile tanıştığım kitaptır. :) Tabiki devam kitaplarınıda büyük bir keyifle okudum. :)

Kadın karakterin diğer romanların aksine kusursuz olmaması, hatta klasik anlamda güzel bir kadın olmaması çok hoşuma gitmişti.

Adamın ise aksina taş gibi oluşu :)

aahhahah çok eğlenceli bir kitap ya okuyun mutlaka :)

10 puan

Harika bir julia Quinn kitabi daha bitti okuduklarimin içinde en cok sevdigim kitaplardan biri oldu herkesin tam anlamiyla okumaktan zevk aldigi bir yazar vardir hayatinda sanirim beninki julia Quinn sıkıldıgim tek bir kitabini hatırlamıyorum

10 yıl, 11 ay
10 puan

Gerçekten mükemmel bir kitap.Hiç kimsenin çok güzel bulmadığı Miranda'nın aşk dolu hayatını anlatıyor.

10 puan

Bridgerton serisine göre biraz daha vasat ama üslubu her zamanki gibi muhteşem :)

Profil Resmi
10 puan

Quınn'ın beğendiğim tek kitabı.. ve bayıldım bu kitaba!! Miranda ve Turner insanı alıp götürüyor resmen! Müthişti! okurken insan zamanı ve mekanı unutuyor

10 puan

çok iyi ve kolay okunan bir kitaptı bir günde bitirmiştim kitabı okurken zaman kavramını tamamen unutmuştum benim için etkileyiciydi.

10 puan

Kitabı kaç kez elime aldığımın haddi hesabı yokturr.. Quinn bir şahaser yaratmış bu kitapta :) Kitaptaki erkek karakter Turner gibi bir sevgilim olsun beni sevmesede olur dedirttircek kadar güzel hoş bir kitaptı :) Hem komik hem romantik ikisi bir arada :) Daha ne denir ki buna... :)

10 puan

Okuduğum ilk JQ romanımdır ve tarihi romans hayranı olmamı sağlamıştır. Komik olaylar yaşansa da diğer romanlarına oranla daha acıklıdır. Zamanında eşi tarafından aldatılması sonucu bambaşka birine dönüşen bir adamla onu tanıdığı günden beri delicesine aşık olan bayanımızın arasındaki ilişki o kadar güzel ve dokunaklı ki... Sonunda baya ağlamıştım. Birçok tarihi roman okudum ve birçoğunu sevdim ama hiçbiri bu kadar etkileyici olmadı benim için. Yayın evi Bridgerton serisi yerine bu seriyi tamamlasaydı daha güzel olurdu. Bence 3 romanı hariç Bridgerton serisi o kadar da güzel değil. Nedense diğer serilerini daha benimsemişimdir.

Profil Resmi
10 puan

Sahane bir kadinin gizli gunlugu bitti.kitaba bayildim.ilk baslarda erkek karakterimizi sevemedim.onun kizimiza kaba ve kustah davranislarina sinir oldum.hatta kendimi mirandanin yerine koydumda ben turneri bogardim heralde :p bunun aksine mirandayida cok sevdim.hatta bir ara ahh miranda ahh gul gibi winston dururken gittin abisine asik oldun diye bile dusundum :p erkek karakterimizi birinin tutup silkelemesi gerekiyordu neyseki bazi olaylar sonucu kendine geldide bende rahatladim :p muhtesem bi asik oldu :p miranda ile nigelin karsilikli atismalarina bayildim..julia quinn super, hikaye super, olaylar super vee ceviride super.. okumayanlara siddetle tavsiye ederim :)

8 puan

Miranda Cheever on yaşındayken muhteşem güzellikten tek bir iz bile taşımıyordur. Doğduğu toplumda kadınların görünüşüne çok önem verilirdi. Daha on yaşındayken bile etrafında ki diğer kızların çoğuna kıyasla çirkin kabul edilmiştir. Annesi ölünce kendisi ile ilgilenmeyen babası ile kalmıştır. Bu yalnızlığını ise arkadaşı ve ailesi ile giderir. On yaşında iken arkadaşın doğum günün de acı bir olay yaşar. Güzel olmadığı için kendisi ile dalga geçilmiştir. Arkadaşlarının annesi bile koca bulamayacağı söylemiştir. Bunun üzüntüsünü arkadaşının abisi kendisini eve bırakırken söylediklerinden sonra atlatır. Turner onun büyüyüp kendisini bulması gerektiğini söyler. Ayrıca ona bir gün çok güzel bir kadın olacağını, günlük tutmasını yıllar sonra bu yazıları okuyup güleceğini söyler.
O gün Miranda günlük tutmaya başlar. İlk yazdığı kelimeler ise aşık oldum olur.

Turner bir vikonttur. Bir beyefendinin bilmesi gereken her şeyi bilir ve her alanda her yönüyle kusursuzluğa erişmiştir. İnsanlar onu örnek almış, ona gıpta etmiştir. Oda insanların iyi olduğuna, onlara saygılı ve onurlu davranırsa aynı şekilde karşılık vereceklerini sanırdı ama öyle olmamıştır. Karısı onu büyülemiş ondan başka bir şey düşünemez hale gelene kadar cilve yapmış, sevdiğini söylemiştir. Düşlerinin kadını olmuş sonra da kabusu olmuştur. Kendisini aldatan karısı sevgilisine giderken ölünce Turner'in hayatı tamamen değişir. Karısı ölünce tek üzüldüğü onun sonsuza dek kendi topraklarında kendi adıyla kalacak olmasıdır. Bundan sonra hayatın da artık aşka yer yoktur zaten o eski halinden eserde yoktur. Miranda ise yıllardır Turner'e aşıktır. Düğününde yüreği yanarak onun gelinine bakmasını seyretmiştir. Ne olursa olsun onu yine de sever. Yıllar sonra bir araya gelince bu kez bir şeyler olur ve yakınlaşmaları Miranda'nın çok üzülmesi ile sonuçlanır.
Turner sonunda hatasını anlayıp sorumluluğunu yerine getirir ama mutluluk daha geç gelir çünkü duygularını Turner ancak kaybedeceği zaman anlar.

Bence yazarın en duygusal kitabı. Sıkmadan hemen biten kitaplardan.

7 puan

Donemin sartlarina gore miranda'yi baya curetkar, turner'i da biraz sunepe buldum acikcasi. Bir kitap boyunca sevgisini itiraf etmesini beklerken acikcasi keske winston olaydi diye soylenmedim degil. Ayrica miranda istemedigini soyledigi halde nasil oldu da onunla evlendi onu da anlayamadim ama neyse. Genel olarak oldukca akici ilerleyen, sonlarda yasanan dehseti saymazsak gayet hos bir kitapti. Ama bir bridgerton etkisi uyandirmadi bende.

8 puan

Klasik Julia Quınn kitaplarındandı.Sıkılmadan kısa bir sürede bitirdim.Bu türde kitapları sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.Tavsiye ederim :)

geri ileri