Oz

En Son Değerlendirmeler

1 puan

Bu kitapla birlikte sevmediğim iki olayı birden yaptım. Birincisi yarım bıraktım, ikincisi sonunu okudum. Empati ve Olasılıksız gibi iki müthiş kitapla, bu kitabın yazarının aynı olduğuna inanasım gelmiyor. Kitap hem 15 yaş altı okuyucu kitlesine hitap edecek türde, hem adı gibi Oz Büyücüsü'nün neredeyse kopyası. Onu okumadım fakat filmini önceden hatırlıyorum. Karakterler birebir, isim isim aynı.
Kitabın önsözünde Adam Fawer Türkiye' ye teşekkür etmiş ve Egemen isimli bir okuyucusunun onu sürekli arayıp adeta iteklercesine teşvik ettiğini yazmış. Ah be Egemen niye zorladın adamı. Olmayınca olmuyormuş demek ki. Şimdi de yeni başladığı kitap için aynını yapıyormuş. Yapma Egemen lütfen. Zaten bu faciayı okuduysan o telefon numarasını hemen silmelisin.
Şaka bir yana yazarı Adam Fawer bile olmasa tavsiye etmeyeceğim bir kitap fakat yazarı daha önce okudunuzsa sakın almayın. Paranıza, zamanınıza ve hevesinize yazık.

2 puan

Yazmak için bitirilmiş bir kitaptan başka bir şey değil. Sırf gerçek 'Oz' hatrına 2 yıldız!

1 puan

Kitabı kesinlikle satın alıp çakal yazara destek olmayın. Oz büyücüsü gibi saçma salak bir filmin bolca kanla yorumlanmış hali. Birde kitabin başında türkiyeye teşekkür etmiş bu kitabı yazdığı için. Yazmayaydın daha iyiydi.

4 puan

Yarım bıraktım. Oz büyücüsü hikayesini doğru düzgün bilmem okuyabilirdim fakat bazı şeyler aşırı zorlamaydı. Hayal gücü değil resmen uydurma şeylerdi. Beğenmedim yarısına geldim ve bıraktım. Kitap insana hiçbir şey kazandırmadığı gibi iyi vakit geçirmenizi de sağlamıyor malesef.

6 puan

tam bir çocuk kitabıydı o yüzden bazı yerlerinde çok sıkıldım ve pek beğenmedim :(
olasılıksız ve empati nin üstüne hiç olmamış :(

7 puan

Adam Fawer beni Abd de tanımıyorlar Türkiye'ye özel kitap yazacağım demiş.Ama bence bırakması gereken yerde.Oz biraz zorlama gibi olmuş.Hikayeyi bilmeme sevmeme rağmen kitabı yarım bırakmamak için okudum.

6 puan

Olasılıksız ve Empatinin en çok sattığı ülkelerden biri Türkiye dolayısıyla Adam Fawer kitaba Türk hayranlarına teşekkür ederek başlıyor. 2009 da Kemal Egemen sayesinde İstanbul'a geliyor ve Türkiye de çok popüler olduğunu anlıyor ve çok mutlu oluyor. Eve döndüğünde zaman azlığından vs den üzerinde çalıştığı kitaba çok zaman ayıramıyor. 2010 yılında Kemal Egemen ile tekrar yolları kesişiyor ve 3.kitabı bitireceğine dair söz veriyor. Ama yazarımız yine aralar veriyor ve yazmıyor Kemal Egemen mesajlarla e-postalarla yazarımızı yüreklendiriyor ve kitap bizlere ulaşıyor.
konusuna gelirsek hepimizin bildiği Ož hikayesi.. Tabi Adam Fawer versiyonu demek daha doğru.. Ben daha orijinal bir konu bekliyordum açıkçası ama kitap Algan Sezgintüredi ninkeyifli çevirisiyle birçok yerde tebessüm ettiriyor.Sıkılmadan okudum

6 puan

Adam Fawer yazmış diye okumazsanız fena değildi. Ama Olasılıksız ve Empati gibi bir kitap bekliyorsanız yanılıyorsunuz, tamamen fantastik bir roman

1 puan

Tamamen zaman kaybı...

2 puan

Hayal kirikligi...

1 puan

Adam resmen dalga geçmiş okuyucuyla. İki kitapla isim yaptıktan sonra "ne yapsam alınır" güveniyle, oldukça başarısız bir yorumlamayla (nasılsa telif yok, e aklımda bir kitap fikri de yok ama para lazım) yazılmış son derece lüzumsuz bir kitap. Bir ortaokul öğrencisine dil bilgisini pekiştirmesi açısından dönem ödevi olarak verseniz daha yaratıcı şeyler yazabilirdi.

4 puan

ya gerçekten çok şey beklemişim ya da yazar bizimle dalga geçmiş...

7 puan

İnanmiyorum resmen masal okudum masal ! Kaç gundur belki bir şeye benzer diye okuyorum okuyorum kitabı ama masaldan başka bir şey yok. Biz bu hikayeyi anasınıf öğrencilerine anlatıyoruz. Olasılıksız ve Empati gibi şahane kitapların yazarından böyle basit ve vakit kaybettirici bir kitap okudum tamamiyle hayal kırıklığıydı. Bunu Adam Fewer dan hiç beklemezdim. Hayır o kadar sıkıcı ki yarım bıraktım çok pişmanım aldigima. İyi ki yan satıcıdan 10 liraya almisim boşuna 25 lira vermemisim dedm. Normalde kendi fiyatlarında almayı tercih eden ben bu sefer ucuza aldığım için memnunum . hiç okuyup vakit kaybetmeyin. Aşırı derecede masal içerir.

3 puan

OLASILIKSIZ ve EMPATİ gibi muhteşem kitaplara imzasını atan Adam Favrin'in son kitabı: ''OZ'' tamamen hayal kirliliği!

1 puan

Bildiğimiz OZ Büyücüsü hikayesinin Adam Fawer tarafından yeniden yorumu.. Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Tanıtım bültenindeki girişin heyecanıyla yine çok çarpıcı bir hikaye okuyacağımı düşünerek, koşa koşa aldım kitabı ve okumaya başladım. Ama itiraf da etmeliyim, hikaye boyunca tüm anlatılanlar, okuyucuya müthiş aktarılıyor. Yazar, okuyucuyu, tüm ayrıntılar gözünde canlandırabilir şekilde kurgunun içine çekiyor. Hatta savaş sahnelerinde iliklerinize kadar hissedebilirsiniz adrenalini. Anlatabilme yeteneğine asla lafım olamaz. Ama çok bilinen bir hikayeyi, ilk iki kitabının başarısına güvenerek, yeniden pişirerek sunmasını son derece..... nasıl desem..... Kısacası kendimi kandırılmış hissediyorum !!!

1 puan

okuduğum en anlamsız ve okuyucuyu iten kitaplardan biri.kesinlikle bir sonraki sayfa için bir istek ve merak uyandırmıyor.büyük umutla başladım olumsuz yorumlardan etkilenmemeye çalıştım önyargılı olmamayaçalıştım fakat söylemler tamamen doğru.nasıl devam ediyordu yada nasıl sonlanıyodu bilmiyorum ama berbat başladığı kesin tam bir hayal kırıklığı beklentilerin çok çok altında

1 puan

empati ve olasılıksızı okuyup sonradan bunu okumaya baslayanlar için beklentinizi yuksek tutmayın bence

4 puan

Ah be abi... 8 sene boyunca "Oz Büyücüsü"nün uyarlamasını mı bekledik biz? Belki "Oz"u paralel evrendeki Adam Fawer yazıp bi şekilde Dünya'ya ulaştırmıştır; zira "Olasılıksız" ve "Empati" gibi iki şaheseri yazan adamla bunu yazan adam, aynı Adam olamaz. Hiç okumamış olmayı tercih ederdim.

1 puan

Kitap benim acimdan tam bir fiyaskoydu bi ara yazara ucuncu kitabi yazmasi icin soz verdirdigi Egemen bey yazara iylik yapim derken okura harakiri yaptin ☺

2 puan

Adam Fawer kitabı diye yorumlara dahi bakmadan daha çıktığı ilk gün aldım ama verdiğim paraya yazık cidden sanki bizimle dalga geçmiş onca sayfa bildiğin Oz büyücüsü masalının genişletilmiş versiyonunu yazmış inanamadım kitabı sonuna kadar okudum her sayfayı çevirdğimde sinirlendim hemde çok hakikaten bunu yeni bir kitap diye çıkarmaya ben bile utanırım hiç yakışmadı tam bir hayal kırıklığı sakın almayın paranıza yaazık yerine istediğiniz başka bir kitap alın, bu kitaba vereceğiniz parayla LÖSEV e bağış yap bir hayrın dokunsun çocuklara derim.

1 puan

olasılıksız gibi bir solukta okuduğum kitabın yazarı ile bu kitabın yazarının kesinlikle aynı kişi olduğunu düşünmüyorum.sanki başka meşguliyetleri vardı da bu kitabı birine yazdırmış gibi bir havası var kitabın.kitabı tamamlayamadan kütüphanemdeki raftan bile kaldırmak durumunda kaldım.tek kelimeyle FİYASKO.

1 puan

çok kötü

8 puan

Yer yer mide bulandırıcı detaylar olsa da merak uyandırıcı bir kurgusu vardı.

geri ileri