Oniks (Lux, #2)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

deamonnn... :)

10 puan

süperrrr daemonnnn

10 puan

muhteşem :)

10 yıl, 11 ay
9 puan

ne denilebilir ki..

10 yıl, 10 ay
10 puan

İşte Lux Serisinin 2. kitabı Oniks'te bitti... Bu kadının kaleminden olan kitapların nedense bitmesini istemiyorum :)

Obsidiyen'i okuduktan sonra Oniks'in hemen çıkmasını istemiştim ama çıktığında da alıp okumam pek mümkün olmadı derken bir baktım Opal'de çıkmış :) Bunu fırsat bilip ikisini de aldım peş peşe okuyacak olmanın verdiği bir tatmin hissiyle Oniks'i bitirdim.

Genelde serilerde hep bir önceki kitap bir sonrakinin yanında sönük kalır...bir sonraki daha cazip ve olaylı ve içine çeker şekilde olur ya da ben öyle hissediyorum. Ancak bunda öyle bir şey hissetmedim. Obsidiyen'i okurken de Oniks'i okurkende hep aynı seviyede, aynı akıcılıkta sürükleyicilikte ve aynı olaylı döngüde ilerlemesi beni oldukça memnun etti. Ki Opal'de de aynısı olacağından eminim.

Öncelikle yazarın kalemine kısaca değineyim... Hani yeni takipçilerimiz varsa ve henüz Jennifer'ın kalemiyle tanışmadılarsa kısa bir bilgi olur :) Yazarımız fantastik aşk yazıyor bu seride ve oldukça akıcı, sürükleyici sadece yormayan su gibi biten, okurken zevk aldırıp olayları içine girdiğiniz ve tamamen o dünyada yaşadığınız bir kalemle yazıyor kitaplarını... Hatta bütün yaş ortalamasına hitap ediyor da...

Oniks kitabı Lux serisinin 2. kitabı.İlki Obsidiyen ve 3. kitap ise Opal... 4. kitap henüz çıkmadı ama DEX'in bizi fazla bekletmeyeceğini umuyorum. Seri Lux gezegeninden gelmiş uzaylı bir yakışıklı ile normal bir insan kızın arkadaşlığı,aşkını konu alıyor... Zaman zaman eğlenirken zaman zaman da sinir olabilir ve hatta adrenali damarlarınızda hissettiğiniz bile oluyor.

Şimdi kitaba bu kadar değindikten sonra kitap içeriğine giren bir yoruma geçiş yapıyorum :)

Daemon'un yine arada öküzlüklerine devam etmesine bayıldım. Cidden çocuk bu kadar kibirli, kendini beğenmiş ve ukala olmasaydı da sever miydim bilemiyorum. Hele ki arada tutan romantik ve flörtöz tavırları yok mu beni bitirdi :)

Blake'ten zaman zaman Daemon gibi şüphelensem ve altından bir şey çıkacağına dair bir beklentim olsa da bazen Kat ile olan arkadaşlığında oldukça sempatik buldum hatta son olarak Kat'i SD'ye teslim etme muhabbetinin olduğu zaman da bile 'canını yakmak istemiyorum' tavırları ve davranışlarının arkasındaki sebepler ne yalan söyleyeyim ona kızmama ve nefret etmeme engel oldu. Genelde öyle karakterleri topa koyasım gelir ama Blake'e kıyamadım :)

Ahh Kat... Kedicik bu sefer Daemon'ı cidden kırdığı incittiğini okumak çok fenaydı ya... Daemon'ın da içinde yumuşak ve seven bir erkek olduğunu hissetmek insanın içinde burukluk yapıyordu hele ki Will'in Kat'i kaçırıp da Oniks ile yaptıklarında Daemon'ın durumu çok yürek burkucuydu.

Kat'in mutasyona uğrama olayını itiraf ediyorum beklemiyordum bu beni oldukça şaşırttı. Hele ki Daemon'dan aldığı güçler ve bunun dışarıya vurumu muhteşemdi. Yalnız yazarımızda o kadar güzel anlatmış ki biran için o anı yaşıyor gibi canlandırabildim... Bayıldım o sahnelere. :)

Romantik erkek (her ne kadar öküzden sonra bu tabiri kullanmak garip gelse de) Daemon'ın tam olaylardan sonra Kat ile beraber olacakları zamanda her şeyin normal olmasını istiyorum tutumu var ya beni bitirdi. Deamon senin uzaylı olmanın kabul ederim, hatta öküzlüğünü bile ederim diyesim geldi. :)

Son sayfalar çok fenaydı... Bethany'nin yaşıyor olması hatta Dawson'ın bile işleri iyice sarpa sarmaya başladığının göstergesiydi ama son sayfalarda Deamon'ın Dawson'a sarılması ama Dawson'ın karşılık vermemesi çok fenaydı... Opal'de bu olayların devamını okumak biraz kötü olacak... sonucunda kardeşin sana tamamen yabancı davranması iyi olamaz ama değil mi?

Yalnız kitabı bildiğiniz anlattım okumanıza falan gerek kalmadı :) şaka bir yana cidden biraz daha anlatırsam cidden okumanıza gerek kalmayacak :) Bu yüzden kitapta özellikle hoşuma giden birkaç alıntı vardı onları sizlerle paylaşmak istiyorum :)

Daemon'un Kat ile beraber Kat'in blogu için video çektikten sonraki şu konuşmasında kahkaha attım. Aynısını bende bir aralar annemle kardeşime diyordum çünkü :)

"Eğlenceliydi. Bir dahaki ne zaman?"
"Elime daha çok kitap geçerse önümüzdeki hafta."
"Daha çok kitap." Gözleri büyüdü. "Henüz okumadığını söylediğin on kitap falan var."
"Başka kitap almayacağım anlamına gelmez bu."

Bende elimdekiler bitmeden yenilerini alıyorum Kat seninle baya ortak noktamız olacak gibi görünüyor :)

Ve işte bu sözler Kat'in aşkının kanıtı...

"Hala ukalanın tekiydi.Evet, o pis pis sırıtması da hala sinirlerimi tepeme çıkarıyordu.
Ama seviyordum onu."

Ahh bir de Kat'i tanıyanlar bilri kız bizler gibi kitap kurdu ve bir kitap blogu var :)) Onunla ilgili Deamon'ın sözlerini sırıtarak okudum :D o sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum ve son alıntım da bu oluyor :)

"Bence okumak seksi." Deamon kendisine gülümsedi.
Kaşlarımı hızla havaya kaldırdım. "Şu aralar okuyor musun?"
"Ah, evet ve başka ne seksi biliyor musunuz?" Bütün yüzü ekranı kaplayacak şekilde öne doğru eğildi ve başıyla beni işaret etti. "Onun gibi blogcular. Seksi."

Daemon bende blogcuyum gel bana bebeğim :)
İki alıntı yeter merak edenler alıp okusun bence :) hatta bencesi fazla alıp okuyun kesinlikle sevecek ve keyifle okuyacaksınız.

Ayrıca bir de uyarıda bulunayım: Sakın otobüste minibüste kapıda bacada okumayın kitabı çünkü yüzünüzde oluşacak gülümsemeyi ya da sırıtmayı görenler size deli muamelesi yapabilir :)


http://illekitap.blogspot.com/2013/07/jennifer-l-armentrout-oniks.html

8 puan

deamon ilk kitapda öküzdü ama bu son kitapta tam bir aşk kelebeği olmuş :)))))))

10 yıl, 11 ay
10 puan

Bu uzaylıya bayılıyorum :D

Profil Resmi
9 puan

Super bir seri

Profil Resmi
8 puan

İlk kitaptan daha sürükleyiciydi. Bundan sonrasını da merak ettiren bir sonla kapandı. Fantastik kitaplarda çok aram olmamasına rağmen çok keyifle okudum.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

kapakta resim koymaları yine hoşuma gitmedi ama yinede sorunsuzdu . bir solukta okudum .. blogumdada bahsettim hatta :))

9 puan

seri muhteşem eğlenceli,akıcı,komik yok yok

9 puan

Nasıl başlasam bilemiyorum. Kitap henüz bitti ve çok güzeldi. Şuan aklımdan geçen tek şey ''Daemon, Daemon,Daemon..''

Öncelikle, kapağın rengi beni benden aldı, moru çok fazla seviyorum.
Gelelim kitaba.
Başlarda biraz sıkılır gibi oldum ama bırakmadım tabi ki. Katy'nin davranışları bazen beni sinir etti. Daemon'ın aralarındaki bağ yüzünden yakın davrandığını söyleyip durdu! Onu kendinden uzaklaştırmayı da denedi. Bu kızda hiç akıl yok, diye düşünüyorum bazen.
Sonrasında kitaba yeni bir çocuk dahil oldu. Blake. Zaten çocuk okula geldiğinden beri ondan hoşlanmamıştım, bir şeyler olduğu belliydi. Daemon, Katy'ye defalarca ondan uzak durmasını söyledi. Ama tabi ki Katy öyle bir şey yapar mı? Bir kerecik olsa şu çocuğun lafına güvenip dediğini yapsa. Öf.
En önemli kısma geliyorum: Daemon romantikti! Evet, şaşırılacak bir şey. Bizim öküz gitmiş, yerine romantik mi romantik tatlı mı tatlı biri gelmiş. -Tamam yine arada bir şeyler yaptı ama,neyse.- Ayrıca, kıskançtı. Blake'e takmadığı ad kalmadı. Neredeyse B ile başlayan bütün isimleri kullandı. Tabi Katy de sürekli Blake diye düzeltmek zorunda kaldı.
Bir de, Katy'nin güçleri var tabi. Bu konuyla ilgili pek bir şey yazmayayım yoksa spoiler verebilirim. -Zaten şuan spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum, bütün kitabı ayrıntılarıyla yazasım var..- Sadece şunu söyleyeyim, Daemon yakınlardayken onu hissediyor, eşyaları hareket ettiriyor falan...
İlk kitaba göre aksiyon da fazlaydı. İlk defa bir kitapta bu kadar güldüm, hüzünlendim ve gerildim diyebilirim. Dawson ve Bethany ile ilgili de birtakım olaylar vardı.
Ve o son! Nasıl bir yerde bitti öyle. Mutlu bir sondu aslında ama ben neredeyse ağlayacaktım. -Çok duygusalım,biliyorum.-
Daemon'ın anlattığı bonus bölüm de güzeldi.

*Başlarda sıkıldığım ve Katy'nin davranışlarına sinir olduğum için 9 puan veriyorum.

10 puan

daemon diyorum başka da söyleyecek lafım yok.ilk kitap oldukça sürükleyiciydi ama bu ikinci kitap bambaşka bir şey olmuş.beyimiz 'öküz'lüğünü sürdürürken romantizmin doruklarına varıyor.Bol macera bol romantik anlar :)) tavsiye ederim mutlaka okuyun

10 puan

Obsidiyenden daha güzeldi Oniks...kesinlikle...Genç yetişkinler için olmasına rağmen ve ben bu sınıfa fiziken girmesem bile ruhen girdiğimi düşünüyorum. Benim gibi hissedenler mutlaka sevecektir. Kathy 'e Daemon'a güvenmeyip birçok şeyi ondan gizlediği için sinir oldum. Çocuğun adı öküze çıktı ama Kat bence bu kitapta daha öküzdü:))) Resmen üzüldüm uzaylıya..:)

10 yıl, 11 ay
10 puan

ahh blake ! kitabın en başından gıcık olmuştum zaten çocuğa >:O
ah katy ah ne olurdu sanki daemon'u dinlesen, ölür müydün yani !!
senin yüzünden gitti güzelim adam (gerçi kitapta pek bahsi geçmiyodu) ama kıyamam ben dee'me :'(
dawson dawson dawson hadi bakalım ne çıkıcak şansımıza , daemon gibi ruh öküzü mü yoksa tatlı romantik mi ? bi an önce opal'e başlamam lazım merak ediyorum dawson'ı

6 puan

Kitabın teması uzaylılar ama uzaylıları çok az görüyoruz. Daha çok Daemon daha az Katy istiyorum :(

10 puan

Baş karakterlerinde Deamon gibi birisi varsa fazla söze gerek yok diyorum :D

muhteşemdi !

10 puan

Seri tüm keyifi, heyecanı ve maceralarıyla tam gaz devam ediyor!!! Daemon'un öküzlükleri de öyle =D Ama çocuk çabalıyor Katy biraz yardımcı ol sende =D
Bu seride en sevdiğim şeylerden biri de sonuna ekledikleri; aynı bölümleri bir de Daemon'ın ağzından anlatan kısımlar oldu.
Ah Daemon ah! Kabasın falan ama yakışıyo sana =D

10 puan

Harika bir seri harika bir ikinci kitap kesinlikle tavsiye ederim :) ahhh
Deamon sen harika bir uzaylisin ♥

Profil Resmi
10 puan

Obsidiyen gercekten harikaydı bu kitabıda en kısa zamanda almak isterim

Profil Resmi
10 puan

"abi çok iyi yaa"
Kat ilk kitapta geldiği kadar itici gelmiyor,hatta hiç itici gelmiyor.O işkence bölümlerinde bir garip oldum x(

9 puan

Opaaaal! Yaa! Bi de o doğru yapma kısmında Dawson Daemon'un yerine mi geçti diye düşündüm :D

Profil Resmi
8 puan

çok zevkli bi seri eğer fastastik şeyler ilginizi çekiyorsa biraz da olsun dünyada yalnız olmadığımızı düşünüyorsanız çok ilginizi çeker eminim...

Profil Resmi
10 puan

Ultra yakısıklı ve ultra odun daemon black geri döndü !

10 puan

Jennifer L. Armentrout !!!

Sen Nası bi Kadınsın ve Nasıl bir Hayal gücün var söyle bana !

Nası bi öküz yada Odun kendini bukadar sevdire bilir Yada Nası bi Öküz Bukadar fazla Seve bilir söylermisin ßana ? !

Kayt & Deamon !!! Ah Hanqimiz Kayt'in yerinde olupda bu Öküze Sahip olmak istemeyiz ki ? ! Kitabı ilk aldığımda yorumları çok hoşuma gittiği için almıştım . kitaba başladığımdaysa hah dedim kapaktaki söz ne kadarda doğru çekici karizmatik hoş ama Öküz !

Ama bu Öküzlüğünün altında öyle bir adam yatıyorki .! Kimse kendine engel olamıyor ona karşı !

ki bu benim içinde çok sevdiğim seriler arasına girmesinin başka bir sebebi Bayan Karakteri benimsemem olmuştu 2 kitap Haricinde ...

Nası bi inatçılıktır o nasıl bir inkardır é! Ah Tanrım !!!

Gelde delirme ! Kökenin çıkmasını tam tamına 7ay bekledim Yok böyle birsey resmen çıldırdım Şimdide 5 kitap için çıldırma noktasındayım Agustosa Kadar kim Dayana bilirki ya !!!

Kendimi merakımım kontrol altında tuta bilmek için baştan baştan baştan Fetediyorum Lux'u ...

ßu seri kesinlikle filmi çelicek bir seri fakat kesinlikde orjınal bir film olmalı baştan savma birşey kesinlikle olmamalı okuyucuların beklentılerı çok yuksek olucaktır ve bu beklentılere uygun bir film olması gerekmektedir. Kitap içinde alıntı yapmak yada çok fazla detaya girmek istemiyorum alıp okumanızı bunu heycanı kitabı okurken tatmanızı tavsiye ediyorum !!!

Jennifer L. Armentrout Sen Harika bi yazarsın !!! Yeni seriside kesinlikle harika olucaktır ...

8 puan

Obsidyeni daha çok seviyorum.Oniks bana daha yavan geldi.Hala çok komik,hala akıcı.Ama obsidyendeki tat daha farklıydı.Yine de okunur tabiki.Jen bu her türlü okutur.

10 puan

ilk kitap olan Obsidiyen'de, Deamon ile Katy’yi tanımış ve bir erkek nasıl bu kadar öküz olup, aynı zamanda aşık olunası olabilir başlıklı dersimizi salyalarımız aka aka tamamlamış uzun bir süre kendimize gelememiştik.

Deamon’ın Katy ile olan atışmaları kavgaları laf sokmaları bizi bile okurken kızdırmış, utandırmış ve kendimizden geçirmişti. Ama bu biricik öküze kızabilmek, gıcık olabilmek ne mümkün! Yine onu sevdik bağlandık ve içimize sevgiyle sokmuştuk. (:

İlk kitabımızın sonunda, Katy, Dee ve Deamon'ı yerel elektrik kaynağı olarak ve kullanmış ve onları öldürmek üzere olan Arum'u yok etmişti. Ancak bunu yaparken ciddi olarak yaralanmıştı. Tabi bu duruma göz yumamayacak olan Deamon ışığını kullanarak onu resmen ölümden döndürülmüştü. Bu olayın ardında Deamon ile Katy artık birbirleri anlamadıkları bir şekilde bağlanmışlardı. Aralarında oluşan bağ ikisi içinde yeni bir zamanın başlangıcıydı aslında.

Katy’nin artık Deamon ile tahminin ötesinde bir bağı var. (: ve ikiside bu durumun önüne geçemiyor. Katy’e tam olarak neler olduğunu anlayamasak da Demaon'ın bu durumdan hiç şikayetçi olmadığını size rahatlıkla söyleyebilirim. (ki kitabın ilerleyen kısımlarında bu değişimi ve sonuçlarını ziyadesiyle kurcalıyacağız.) Ama bence asıl konumuz Deamon (bebeğim) ve geçirdiği evrim.

Bir erkeğin öküzlükten, sevilesi tapılası içine sokulası bir Romeo’ya nasıl dönüştüğünü hayretler içerisinde okudum. Ve o erkek Daemon’ı Tanrım! Sanki öküz haliyle bile Deamon’ ıma yeterince aşık olmamışım gibi! (:

Yorumun Devamı ve Deamon Black - ile ilgili çalışmalar için Tık Tık =D
http://tarihiaskromani.blogspot.com/2013/04/yorum-oniks-biricik-okuzum-deamon-black.html

10 puan

Daemon ne kadar öküzse , Katy 'de o kadar dengesiz.
Katy ne istediğini bilmiyor bence. Daemon'dan hoşlanıyor ama ondan kaçıyor.
Kaçmasının da haklı sebepleri var aslında ama bunu söylersem spoiler olur :)
Okuyun siz :)
Bu arada bu öküzü çok sevdim ben :)
*
Bu kitapta kafama takılan bir çok soruyla karşılaştım ve 3.kitabı okumak için sabırsızlanıyorum diyebilirim.
Daemon ile Katy didişmeleri bu kitapta da çok güzeldi.
Eğer bu seriyi okumadıysanız bir an önce başlayın derim :)

10 puan

Hem kahkaha atmak,hem kafayı yemek istiyorsanz bire bir derim! :D Heyecandan kalbim duruyordu okurkeennn!!

10 puan

nasıl bu kadar bir kitap olabilir bu kitabı mükemmelin ötesinde buluyorum en sevdiğim seri o kadar çok kitap okudum ki bu skor çok büyük bir başarı deamonun hastasıyım

geri 1 | 2