On Bir Dakika

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

Çoğu zaman Maria'yı anlayamamış olsam da anlatımı güzel bir kitap..

7 puan

Belki bir gun devam ederim aslında hikaye güzel ama yazı tarzı çok sıkdı beni hiç bir renk katılmamış yazıya filmi çekilse belki izlenirdi
===================================================
ve Evet bugun devam etmeye karar verdim ve bitirdim. Daha onceki denemelerimde hep sıkıcı buldugum kitabı bitirdim. Paulo Coelho eserlerini abartılmamasının taraftarı olsam da (ozellikle Sİmyacı bence abartılacak bir kitap değil) bu roman gerçekten de çok güzel kurgulanmış.Kitabdakı cinsel anlatımları okurken tahrik olmadan yeni birşeyler öğreniyormuş gibi hissetmek de çok güzel. Kitabda bir çok not alınması gereken anlatımlar var hayatın içinden bazı şeylerle ilgili. en çok beğendiyimse ACI ile ilgili olan anlatım :

İnsanı Kendine Müptela eden güçlü bir uyuşturucudur acı. Günlük hayatımızda , gizli ıstırabımızda , dünya nimetlerine sırt çevirmemizde , aşktan oluyor sandığımız hayal kırıklıklarımızda hep o vardır. Acı gerçek yüzünü gösterdiğinde insanı korkutur, ama kendini feda etme, dünyadan vazgeçme ya da alçaklık süsüne büründüğünde çekicidir. İnsanoğlu acıyla cilveleşib onu hayatın bir parçası haline getirmenin yolunu bulur hep.

okunmasi gereken bi kitap

4 puan

Brezilya'dan kalkıp İsviçre'ye gelen,büyük umutlar peşinde koşan ;ancak sonunda hayalkırıklığına uğrayan bir kadının hikayesi.Kitabın dilini ve üslübunu anlatmaya lüzum yok.Bilindik Coelho anlatımı.Diğer kitaplarındaki gibi altı çizilesi sözcükler azınlıkta.Hatta çok büyük bir hevesle başlamama neden olan kitabın giriş kısmına aldanmayınız;

birinci ve sonuncu olduğum için
hem kutsanan hem aşağılanan benim
fahişe ve azizeyim
bir erkeğin eşiyim ve bakireyim
anneyim ve kızım
annemin kollarıyım
kısırım ve cocuklarım sayısız
evliyim ve bekarım
dünyaya getirdim ve hiç doğurmadım
dogum sancilarinin ilaciyim
hem karıyım hem koca
ve beni erkeğim yarattı
babamın annesiyim
kocamın kız kardeşiyim
ve o da benim dölümdür
bana hep saygı gösterin
çünkü ben, hem kepazeyim hem muhteşem
Cesaret gerektiren bir konuyu derinlemesine işlediği için ilginç ancak hayal kırıklığı da yaratmadı değil.Kısaca her şey 11 dakikadan ibaretmiş.

8 puan

Maria, çok maceraperest bir kızdır. Pek çok kadın gibi iyi bir koca, sakin bir yuva değil, serüven, aşk ve macera aramaktadır. Sırf bu yüzden uzak bir ülkeye gider ve başında gelmeyen kalmaz. Cesareti kadar ilkeleri de sınanır. Bir çok kadının yapamayacağını başarır. Ne olursa olsun, dünya yanluzca on bir dakika süren bir şey içinde dönüyor. Bu kitabı okumanızı gerçekten tavsiye ederim.

10 puan

Bu kitaba kelimenin tam anlamıyla bayıldım! İlk defa bir kitabı okurken baştan sona tüm cümlelerin altını çizmek istedim ve ilk defa bu kadar içime işledi bir kadının ruh hali :)

8 puan

Kitaba başlarken çok büyük bir beklentiyle başlamıştım; beni hayal kırıklığına uğrattı diyemem ama tatmin de etmedi. Maria'nın bakış açısını çok sevdim, oldukça gerçekçi düşünüyordu. Ama genel olarak düşündüğümüzde bir şeyler sahte geliyordu. Belki her şeyin bu kadar kolay ilerlemesi, belki de yaptığı işe rağmen Maria'nın içinde bulunduğu duygusal durum.
Kitabın sonlarındaki duraktaki sahne beni tatmin etmedi ama bitiş şekli güzeldi. Farklı bir şekilde klişeydi ama olsun.
Okumak isteyenlere tavsiye ederim; birçok cümle, olay üzerine düşünmemi sağladı.

Profil Resmi
7 puan

Paulo Coelho'nun evrim geçirdiğini anlatmadığı bir kitabı. Konu itibariyle değişik olması ilgimi çekmişti.

Profil Resmi
10 puan

çok guzel bir kitaptı

Profil Resmi
3 puan

o qeder maraqsiz idi ki yarim biraxdim ama oxuyacam

Profil Resmi
8 puan

Kitaptam ve not aldığı defterini yanımdan ayırmadan okuduğum bir kitap oldu akıcı ve sade bil dile anlatılmış

10 puan



Sevgilimin tavsiyesi ile okuduğum ve çok keyif aldığım bir roman.

7 puan

Okuduğum 5. ve en kötü Coelho romanı. Hikayenin bazı yerlerinde finaliyle dalga geçip sonra aynı finali yazması komik olmuş.

10 puan

İşte bunlar hep seks...

10 puan

Bir fahisenin yasadiklari

10 puan

Bir kitap bu kadar güzel yazıla bilir, bir hayat bu kadar güzel anlatılabilir. Çok nadir hikayeler vardır, okuyanı içine çeken ve hikayeyi yaşatan. İşte bu kitap da onlardan biri Paulo Coelho mükemmel bir iş çıkartmış. Herkesin okumasını tavsiye edeceğim bir kitap. :)

8 puan

Konusu basitmiş gibi gelebilir fakat içeriği,hissettirdikleri,anlatım dili gerçekten harika..Altı çizilerek okunacak yerler var kitapta,size birşeyler katabilecek,farklı düşünmenizi sağlayacak değişik ve güzel bir kitap,tavsiye ediyorum.

11 yıl, 10 ay
10 puan

Paulo Coelho'nun en güzel kitabı..

10 yıl, 10 ay
9 puan

Bir oturuşta okunacak bir kitap. aslında hepimiz aynı şeyi düşünüyoruzdur ama içimizden biri çıkıp kafamızdan geçenleri, kendimize bile söyleyemediklerimizi kağıtlara döküp bize yollayacak. işte onbir dakika böyle bir kitap.hepimiz bu dünyaya mutlu olmaya geldik, nasıl yaptığımızı sonra düşünürüz şimdilik mutlu olmaya bakalım. bu yazar ne yazarsa güzel oluyor.kesinlikle okunması gereken bir kitap. tavsiye ederim.

9 puan

Okuduğum en değişik kitaplardan biriydi. Hafif bir felsefeyle yazılmış abartılara kaçmayan sade ama sürekliyici bir kitap.

10 puan

"Bunu neden kabul ediyorum, biliyor musun? Çünkü birini, bilinmedik bir evrene sokmaktan daha büyük bir zevk yoktur. Onun bekaretini bozmak demek bu - bedenin değil, ruhunun bekaretini, anlıyor musun?"

Güzeldi. Çok güzeldi.

geri ileri