Mihmandar / Bir Eyüp Sultan Romanı

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Kitabın finali bütün sihiri bozuyor...

9 puan

İskender Pala yine kalemini konuşturmuş...tek kelimeyle muhteşem

10 puan


en az od romanı kadar etkileyiciydi...

10 puan

Harika demek az kalır. Tarihi olayları roman diliyle beynimizin içine nakş eden bir kitap. İnanç ve tarih, bir aşk ve iman insanının öyküsün de bugünün ışığı oldu.

9 puan

Gözlerden yaş getirten satırlar varsa bir kitapta, o kitap çok çok iyidir. Hz. Peygamber'in evine konuk olduğu Eyüp Sultan'ın Bizans surlarındaki son zamanlarını anlatan muazzam bir roman. İskender Pala gerçekten bu iş üzerine en sevdiğim adam. Tarihin çok değerli insanlarına yaptırdığı misafirliklere doyamıyorsunuz resmen.

7 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı Mihmandar. Kitabın ilk yüz sayfası gerçekten pek akmadı satırlar. Ama sonrası gayet akıcı ve duygu yüklüydü. Eyüp Sultan ' ı gerçek anlamda tanımama vesile olan bir kitaptı. Artık Eyüp Sultan ' ziyaret ederken daha bilinçli ziyaret edeceğimden şüphem yok.

10 puan

Harika bir kitapti bilmedigim bir cok seyi ogrenmeme vesile oldu.Halit sultani ve Humeyd bin Bekir i tekrar ziyaret etmekte farz oldu..

9 puan

Peygamber efendimizin yöneticilere yönelik bilmediğim hadislerini öğrendim, günümüz devlet erkanının okuyup ders alması gereken bir kitap. çok güzel bir konu yakalamış ama hikayeyi birden fazla kişinin ağzından anlatması hoş olmamış...

7 puan

Biraz zor bitirdim,İskender Pala kitaplarını çabuk okurdum oysa

9 puan

okuyan çoğu arkadaşım beğenmemişti. ben de bu yüzden bir önyargıyla başladım. kitabı not almadan okuyunca biraz karışıyor. diğer kitapları beni açıkcası daha çok etkilesede bu kitabını da beğendim

9 puan

Ebu Eyyubu birde iskender pala dan dinleyin yine kendimi orda hissettim teşşekürler usta

6 puan

okurken yer yer tuylerinizi diken diken eden olaylarin etkisinde kalacaksiniz. yazarin uslubu sizin olaylarin icinde kalmanizi ve olaylardan kopmamanizi saglamakta. yalniz;romanin baslagic sayfalari ve son sayfalari zorlama bir durus sergilemekte. baslangic sayfalarinda biyografi tadi vardi ama okurken asil olay kurgusunda bir an once rol almak ve kendinizi karakterlerin yerine koymak icin sabirsizlanabilirsiniz. baslangic sayfalari baska bir kitap veya kitaplarda daha detayli anlatilabilecek nitelikleri ve guzellikleri icermekte. son sayfalar ise yani gunumuzle baglantinin yapildigi kisim; onca anlatilan ve okurken yasadiginiz guzelligin bir anda uzerinin ortulmesine sebebiyet vermekte.

10 puan

Kitabın son sayfalarına gelirken ne olur bitmesin dediğim, okumaktan çok büyük haz aldığım bir eser olmuş. Kalemine, yüreğine sağlık İskender PALA... Ayrıca 40 hadis kitabı olarak da farklı bir yeri olacak kütüphanemde...

8 puan

Yazarın bu kitabında daha gerçekçi olduğunu gördüm yani kurgu diğer kitaplarına göre daha azdı ancak çok içten hissettiğim kitaplardan biri oldu benim için. İskender Pala'nın bu kitapta hadislere de bolca yer vermesi gerçekten hoşuma gitti ve o dönemi daha çok yansıtmasına sebep olmuş. Bu da gerçek anlamda kitabın iyi olmasında büyük rol oynamış. Eyyüp Sultan'ı en iyi anlatan kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum.

10 puan

başından sonuna kadar bitmesin diye okuduğum, bilmediğim bir çok şeyi öğrendiğim harika bir eser olmuş, çok beğendim.

10 puan

Öyle güzel bir kitap ve anlatım ki elinizden bırakamayacaksınız. Hiç bitmesin isteyeceksiniz. Kalemine sağlık İskender Hocam. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

10 puan

Okumak isteyenler bence tereddüt etmeden alıp okusunlar.. Muhteşemdi bence.. İskender Pala romana Peygamberimizi anlatarak başlamış.. O satırlar o kadar güzeldi ki anlatamam gözyaşları içerisinde okudum.. Duygulandığım çok yer oldu.. 40 hadis konusu da çok güzel olmuş.. Ebu Eyyub hazretlerini hiç böyle okumamıştım ben bu kitaptan çok şey öğrendim kesinlikle tavsiyelerim arasında.. Hayatımda hiç ziyaret etmedim inşallah bir gün bana da nasip olur..

10 yıl, 1 ay
8 puan

Bir Eyüp Sultan Romanı denilince kitabın Eyüp Sultanın hayatını anlatacağını düşündüm ama yanılmışım. Bence baş karakterler Kallinikos ve Genna idi. Eyüp Sultan yan karakter gibiydi. İlk başlarda kitap akıcı gelmedi bana.
Her şeye rağmen boş bir kitap değil, bir çok şey öğrenebilirsiniz. Edebi bir dili vardı. Tavsiye ederim

10 puan

Peygamberimizin hadisleriyle bezenmiş, Ebu Eyyub hikayesi ile tatlandirilmis ve tabi ki her İskender Pala romanında olduğu gibi yan olaylar ve karakterlerle zenginlestirilmis bir roman. İstanbul'a tekrar asik olma sebebi.

9 puan

Artık Eyüp Sultan ziyaretim daha bir bilinçli, bilgili olacak. Yazarın dilini ve anlatımını seviyorsanız bu kitabını da beğenerek okuyacaksınız.
Biraz ağır gidiyor ama konusunu düşündüğünüzde neden ağır olduğunu da anlıyorsunuz.
Okuyun derim diyeceğim kitaplardan biri...
gulsahtoptas.blogspot.com

Profil Resmi
9 puan

Müthiş bir eser...Dikkatimi çeken bir noktayı eleştiri mahiyetinde belirtmeden edemeyeceğim.Kitabın son bölümünde tarihi bir gerçeklikle anlatılan bu eşsiz olayların günümüze bağlanması otobüste uyuyan insanın rüyadan uyandırılması gibi olmuş.
Son bölümde okur olarak uykudan uyandırılmış ve bana "Hadi Kalk Geldik" denmiş gibi hissettim.

9 puan

Yazarin tum kitaplarini bitirmek hedefim. Bu hedefe heveslendiren bir kitap oldu.
Kitap 3 bolum ilk bolum kitaba konsantre olup hizlanmamizi sagliyor, oeta ise biraz karisik iyi odaklanmak gerek vunku cok fazla karakterle tanisacaksiniz ve son bolum ise iyi ki okumusum dedirtecekayrica 400.kitabim olmasi da ayrica gururumu oksadi.

8 puan

Eyüp sultan hazretlerinin kabrini bu kitabı okumadan önce ziyaret ettiğim için üzüldüm.Allah kadrini bilmeyi şefaatine nail olabilmeyi nasip etsin.

Profil Resmi
5 puan

Hem tarih öğrenmek hem de değerli ve mübarek bir insanın hayatı hakkında bilgilenmek bunun yanında meraklısına İslami bir yaşantının nasıl olması gerektiği konusunda kesitler sunan bir eser.

7 puan

Okunası güzel kitap..

10 puan

Dini duygularımı kabartan, insanların cihad aşkı ile canlarından geçtiği dönemleri resmen yaşatan harika bir kitap

6 puan

Yazarin diger kitaplari gibi akici değil. Evet hikaye cok guzel ama bir suru kisinin agzindan anlatildigi icin bir tik yavas ilerliyor. Tam hizlaniyorsun boyle yavan bir yere geliyor hevesin kaciyor filan. 23 gun surmus kitabi bitirmem. Ama yine de okuduguma memnunum. Baslangic kismi ozellikle tuyleri diken diken ediyor.

geri ileri