Gabriel'in Cenneti (Gabriel's Inferno #3)

En Son Değerlendirmeler

4 puan

bu kitabı okumayı hevesle beklemiş olmama rağmen yarında bırakıyorum çünkü okumak imkansız halde. çeviriyi google translate ile yapmışlar. kötü ötesi. belki akıcı bir çeviri ile konunun gereksiz uzadığını görmezden gelebilirdim.

9 puan

İlk iki kitap kadar guzel degildi ve serinin tamamlanmasi icin gerekli bir kitapta değil ama bazi kitap karakterlerinin ya sonrasini arada merak ederim ben bu o tur bir kitapti benim icin keyifliydi ikiliyi özlemişim :-)

10 puan

Biraz uzun olduğunu düşünüyorum. Yani bazı bölümler biraz gereksiz geldi ama çok tatlı bir kitaptı.
Yer yer gülümsetti. Çoğu zaman Julia sinir etti. Gabriel her zamanki gibi mükemmeldi.
Bir kadın ancak bu kadar güzel sevilebilir.
Final çok etkileyiciydi.

Not: Çeviri, yazım hataları çok fazlaydı. Zaten kitap çıkacağı tarihten çok sonra piyasaya sürüldü. Biraz aceleye gelmiş sanırım. Bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yayınevi bu tür şeylere dikkat etmeli.

4 puan

Ohh be sonunda bitti. Sırf seriyi tamamlamak için okudum bu kitabı be yarım bırakmamak için baya sabretmem gerekti. Konu zaten sıktı bi de üstüne çevirinin berbat olması beni deli etti. Hemde öyle böyle değil, çeviri tam bi felaket. Okuyacak olanlara bol bol sabır diliyorum.

3 puan

Bazı şeyleri tadında bırakmak gerek ,yazar bu kitabı ısrar üzerine yazmış keşke yazmasaymış.

3 puan

ilk iki kitap güzeldi heyecanlıydı seriye bağlıydı ama bu kitap biraz gereksiz olmuş bu kitaptakileri ilk iki kitapta toparlayabilirdi geri dönüşleri yaparak baştaki olayların sebepleri ve öncüllerini anlatmış çoğunlukla, yine de olmasa da olurmuş bu kitap tabii farklı olaylar da yaşanıyor yalnızca özet geçmiyor. seriyi beğendiyseniz finalde nokta koymak soru işaretlerini gidermek adına okunabilir diye düşünüyorum.

9 puan

Yazarın kitaba hayranlarının ısrarları üzerine baslamıs.Keske 3. çıkmasaydı Gabrieli çok seviyorum ama herseyı dozunda bırakmak gerekıyor.Sıkılmadan akıcı okudum fakat bebek sorunun bütün bir kitaptaydı.Dante ve akademık karıyer olayı boşlukta bırakıldı.Biraz konu havada kaldı.Ama yinede aşkları mükemmeldi.

8 puan

Orjinal Adı : Gabriel's Redemption
Edisyon Adı : Gabriel'in Cenneti
Yazar Adı . Sylvain Reynard
Goodreads Puanı : 5/4,23
Puanım :5/4

Gabriel Cennette kitabı ile bir seriyi de bitirmiş olduk.Benim için okumaktan çok da zevk aldığım bir seri idi. Grinin Elli Tonu ile mukayese edilemezdi. Çünkü bu seride sayfalarca erotizm okunmadığı gibi yazar cinselliği gerektiği zamanlar da kullanmış.

Bu hikayede İki aşığımız evlenmiş olduğu için biraz daha tutkulu sahneler mevcuttu bu da hikayenin gerekliliğinden kaynaklanıyordu.
Sonuçta bence çok güzel duygusal bir romandı. Gabriel'in Cennet'inin ilk iki kitap kadar güzel olsa da yazarın çok istekli olarak yazmadığı kanaatındayım. Bazı yerlerinde biraz zorlama vardı özellikle başlarda. Çünkü her yönden doyurucu bir kitap olsa da başları durağan gibi geldi bana..

Fakat sonradan hikaye ilerledikçe hikaye toparlandı aralarındaki kişilik çatışmaları ve çekişmeleri, Gabriel'in sevgisindeki mükemmelliyetçilik beni sarmaladı. Okurken kah kızıp sinirlendim bazı yerlerde kahkahalar ile güldüğüm okumaktan büyük bir zevk aldığım roman oldu.

Özellikle Gabriel'in bazı sahnelerde fedakarlıkları Julia'nın daha çok mesleğine odaklanmak istemesi ile aralarındaki çekişmeler ve sonra tatlıya bağlanmasını okumak çok hoşuma gitti.
Yazar hikayedeki kahramanlara onlara yaraşır bir son kurgulamıştı..Özellikle Simon ve Christa ...Fakat arada Rachel kaynadı gibime geldi...O da elindeki olanlar ile yetinip mutlu olmayı öğreniyordu..
Çiftimizin düşmanları Simon ,Natalie ve Christa'nın hak ettiklerini bulmak bana inanılmaz tatmin hissi verdi. Aslında daha kötüsünü de hak etmişlerdi. Ama burada Julia'nın bağışlayıclığı ve Gabriel'e bunu öğretmesini okumak....

Gabriel'in biyolojik ailesini ararken keşfettiği yalın gerçekler..Çarpıcı idi..
Roman içinde mevcut olan argo kelimeler yerinde ve dozunda idi. Şahsen yazar ile arama girilmesinde çok rahatsızlık duyarım..Yazar ne yazdısa onu okumak isterim...
Bence bu seriyi tüm kitaplar arka arkaya tekrar okunmakta fayda var.. En kısa zamanda bunu yapmayı planlıyorum..

http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/07/gabrielin-cenneti-sylvain-reynard.html

7 puan

Seri bitti .aslında seri benim için 2.kitap bitince bitmişti.devamını görünce şaşırdım açıkçası.biraz ucu açık kalmasın herkes mutlu olsun iyilik eden iyilik bulsun kötülük yapan cezalasın istemiş okuyucunun isteğiyle sanırım .

8 puan

Üzülerek bir serinin daha sonuna geldim. :((( Genel olarak burdaki yorumlara katılıyorum.Yazar bence seriyi iki kitapta toplasa daha iyi ederdi.Gerçi bu seferde neden 3 kitap değil derdik o ayrı :D Kitap güzel ama çeviri ve edisyon berbat.Ben kitabın gözden geçirilmiş halini okudum yani ikinci kere düzeltilmiş ama o bile bir dünya hatta sayfalarca yazım yanlışı ile doluydu.Normalde böyle şeylere takılmam ama bu cidden rahatsız ediciydi.Seriyi tamamlamak adına okuyun derim.

10 puan

Julia Harvard'da doktora ya devam eder ve Gabriel ile evlilikleri yolundadır.Mutlu bir şekilde giden evliliklerinde okul hayatları,aile ilişkileri her şey yolundadır.Artık aile olmak isterler. Özellikle Gabriel bebek ister ama
Julia'nın bir çocuk sahibi olmakla ilgili korkuları vardır. Hazır olmadığını düşünmektedir. Ayrıca geleceği ile ilgili planları vardır. Ama planlar tabi ki olmaz ve beklenmedik bir durumla karşılaşırlar.
Ayrıca Gabriel, bebeği olma durumunda ailesinden genetik bir rahatsızlık bulaşıp bulaşmama olasılığını öğrenmek için ailesini araştırmaya başlar. Ve öz ailesi ile tanışır.

Gabriel ile Julia arasında ki çatışmalar daha yoğundu bu kitapta. Anlaşmazlıklardan sonra tüm sıkıntıları halletmeleri çok güzeldi okurken keyif aldım.

İlk iki kitapta ikili tanışıp sevgili olduktan sonra kısa bir ayrılık yaşamıştı.Aşkları hiç bitmemiş daha fazla artmıştır. Son kitapta da nihayet evliliklerini okuyoruz.
Seriyi çok sevdim tabi ikiliyi de. Ahh Gabriel o nasıl sevmek hayran kaldım ben. Yazarın son bir kitap daha yazması iyi olmuş. İkilinin evlilik hayatlarını okumaktan keyif aldım. Düşmanlar Simon,Christa,Natalie'nin hak ettiğini bulması da ayrı güzeldi. Güzel bir seriydi tavsiye edilir.

1 puan

Keşke okumasaydım...
Tamamen zaman kaybı.

6 puan

Bence yazar iki kitapta bırakmalıydı bu seriyi. İlk iki kitap kadar iyi bulmadım. Julia sinir bozucuydu.

7 puan

http://illekitap.blogspot.com/2019/03/sylvain-reynard-gabrielin-cenneti.html

Ve instagramda okuma maratonu düzenlediğimiz Gabriel'in Cehennemi serisinin son kitabı Gabriel'in Cenneti bitti. Aslında ikinci kitabın sonundan sonra her şeyin mutlu, huzurlu ve aşk dolu olacağını biliyordum. Ki bu kitapta bana bunu verdi.

İlk kitapta Gabriel ile Julia'nın tanışmalarını ve sevgili olmalarını, ikinci kitapta yaşadıkları zoraki ayrılığı ve buna rağmen aşklarının hala doruklarda olup evlilik yoluna gitmelerini okumuştuk. Bu kitapta da çiftimizin evliliklerini okuyoruz.

Her evlilikte olduğu gibi Gabriel ve Julia'da da sorunların olması, tereddütlerin, korkuların, anlaşmazlıkları ve korkuların olması karakterleri bir kez daha bizden biri gibi yaptı.

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse, evlenen ve evliliklerinde mutlu bir şekilde ilerleyen Gabriel ile Julia'nın okul hayatları, evlilikleri, aile ilişkilerinde her şey güzel giderken hayatlarında oluşan pürüzlerin, planlarını bozacak kazaların, beklenmedik olayların hayatlarını nasıl etkilediğini okuyoruz.

Gabriel'in kendi ailesini, daha doğrusu babasının ailesini araştırması, üvey kardeşleriyle buluşması falan çok güzel anlatılmıştı. Bunun yanında Julia'nın babasının mutluluğu bulması da çok güzeldi ama tekrardan baba olması ve Julia'ya kardeş getirmesi... bilemiyorum yani.. fazlaca bir sürpriz oldu bir okur olarak benim için.

Rachel ve Aoran'ın bebek sahibi olamamalaırı ve bunun için o kadar çırpınmalarına karşılık Gabriel ve Julia'nın kolaylıkla hiçbir aksilik yaşamadan bebek sahibi olabilmeleri biraz acımasızcaydı ama orada Aoran'ın Rachel ile olan diyaloglarını okumak... aşk işte bu dedirtti.

Gabriel'in baba olma hevesi, bunu Julia'ya yansıtması falan çok güzeldi ama en hoşuma giden detay ise Katharine'nin Julia'nın hamile olduğunu anladığı satırlardı :D

Christa belasını buldu diyebilirim. Bir bırakmadı Emersonların peşini ve sonunda belasını buldu ve buna çok memnun oldum ama bunun yanında Simon her ne yaptıysa yaşadığı kaybediş çok fenaydı ve üzüldüm. Cidden sevmiş gibiydi April'ı.

Paul'un da Allison ile tekrar denemesi falan çok güzeldi. Bence Paul en çok mutlu olmayı hak edecek karakterlerden biriydi.

Kitabı çok sevdim, kelimenin tam anlamıyla evli mutlu çocuklu modundaydı.

Ancak kitabın çevirisi, edisyonu berbattı. Gerçi bunu biliyordum çünkü bende ilk basımı var ve basıma kazayla düzeltilmemiş hali gitmişti ve ben onu almıştım. Cidden içimdeki okuma isteğimi soğuttu, hataları düzenleyip okumaktan gına geldi. Orada ismi yanlış yazmış burada ne demek istemiş acabalarla okumak çok kötüydü. Yeni basımlarda umarım daha iyidir edisyon. Diğer kitapları bir kez daha okuyabilecek olsam da bu kitabı ikinci kez asla okumam bu kötü basımdan dolayı :(

Eğer ki çeviri veya edisyonu saymazsak kitap çok güzeldi.

Bu seriyi size tavsiye ederim :)

geri ileri