Devlet Ana

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Osmanlı'nın kuruluşunu başarılı anlatan bir Kemal Tahir yapıtı. Tarihe özellikle de Osmanlıya merakı olanlar için başlanılması gereken ilk kitap.

Profil Resmi
6 puan

Osmanlı öncesi devirler, anadoludaki karışıklıklar.. Kurgusu da mükemmeldi.

6 puan

Devlet Ana kitabı beni çok şaşırttı. Kemal Tahir'in en meşhur eserini sonlara bilerek bıraktım. Kemal Tahir'in eserlerinde olaylar genelde cumhuriyet döneminde geçtiği için, Devlet Ana kitabınında böyle bir zaman diliminde geçtiğini sandım. Osman Bey, Orhan Bey zamanına değinilmiş kitapta. Bu yüzden kitabı iki yönlü ele alıyorum. Tarihi gerçeklik bakımından bakacak olursak "Muhteşem Yüzyıl" tadında ve gerçekten uzak bir kitap. Anlatım olarak bakarsak Sağırdere kıvamında, klasik Kemal Tahir. Üzüldüğüm şey şu oldu; geçen gün videosunu izlemiştim. Kemal Tahir'in üzerinde en çok çalıştığı kitabı buymuş. Ne bileyim, keşke tarihi gerçekleri bu kadar es geçmeseymiş.

Profil Resmi
10 puan

mutlaka herkes okumalı. bana göre dünya klasiklerinden

11 yıl, 10 ay
8 puan

Lise ikinci sınıftayken okumuştum bu kitabı. Dönemi anlatış şekli çok hoşuma gitmişti. Aklımda yer etmiş kitaplardandır. Okunmalı diye düşünüyorum.

7 puan

Türk klasiklerinden önemli bir eser. Edebiyat tutkunlarının kitaplığında bulunması gereken bir eser.

Profil Resmi
10 puan

Ağır bir kitaptır nasıl okurum diye ertelediğim ama bir solukta okuduğum bir kitap. Dili oldukça akıcı ve Osmanlının kuruluşu ve sosyal yapısıyla ilgili harika şeyler öğrenebileceğiniz bir kitap. Tarihe biraz ilginiz varsa kesinlikle tavsiye ederim.

9 puan

Şuana dek okumadığım için hayıflandığım kitaplar arasında..Osmanlı Devletinin kuruluşundan önceki tarihi anlatımı ve o günün konuşma tarzı ile şiirsel bir anlatım sergilemiş yazar.Dönemin sosyal,siyasal ve kültürel durumu da anlatılmış.Tarih kitaplarından hoşlanmayanlar bile hoşlanabilir bu anlatımla...

8 puan

İnanılmaz bir dil, okurken sayfalar akıp gitti. Konu deseniz,kurgu deseniz çok mu mükemmel? Hayır. Ama karakterler arası konuşmalar,deyimler,atasözleri...Gerçekten okunması gereken bir eser.

7 puan

Hic tahmin etmedigim sekilde zorlandim bu kitabi okurken. Dili agir olmamasina ragmen bir turlu konsantre olamadim satirlara ve neredeyse 20 gunde bitirebildim. Bununla beraber Osmanli donemi oncesine dair okudugum ilk kitapti ve o donemi kesfetmek keyif verdi. En cok Mavro, Kerim ve Orhan karakterlerini, bolum olarak da 2. ve son bolumu begendim.

10 puan

Türk edebiyatının üç Kemal'in den Kemal Tahir'in Osmanlının kuruluş dönemlerine dair nefis romanı.

Çok akıcı harika okunası bir roman. Tarık Buğra'nın Osmancığını okumuştum kısa bir süre önce oda çok güzeldi ama Devlet Ana bir başka çok beğendim okumayanlara tavsiye ederim.

8 puan

okunması gereken bir eser akıcı bir uslübu var

8 puan

Anlatımını çok beğendiğim, tarzına uygun aksiyonlu hikayesini merakla ve keyifle okuduğum bir kitap oldu. Kitapta her şey dozunda. Dönemin konuşması, deyimleri, yaşam tarzı gayet yalın anlatılıyor. Osmanlıdan önceki bir avuç Türkmenin, ateş çemberiyle çevrilmişken devlet olma yolunda attığı ilk adımlarını okuyacağınız bu kitabı tavsiye ederim.

9 puan

Gozumde buyumustu bu kitabi okumak, ama korktugum gibi degilmis. Keske daha once okusaymisim. Osmanlinin kurulusunu Demircanin, Liyanin, Kerimcanin, Mavronun hikayeleri uzerinden okumak cok keyifliydi.

Profil Resmi
9 puan

osmanlıca sözlüğümü yanımdan eksik etmemiştim okurken ! harika bi kitap

geri ileri