Deli Kurt

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Çok değişik bir aşk hikayesi, ilk başlarken çok önyargılıydım ama okumayan herkese tavsiye ederim..

8 puan

Derin bir aşkı yaşayan şehzadenin hayat hikayesinin tarihle birlikte masalsı bir dille anlatıldığı güzel bir kitap olmuş. Atsız Beğ keşke bu kasar kısa değil de daha detaylı anlatsaymış bu hikayeyi. O zaman daha bir lezzetli olurmuş. Zira olaylar çok hızlı gelişiyor. Tam dalmadan kitabın sonu geldi. Güzel bir kitap. Tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Atsız'la ilk tanıştığım kitaptır. Benim için yeri her zaman ayrıdır.

7 puan

okunması gerekenlerden :)

6 puan

türk milliyetçisi nihal atsızın lisedeyken okuduğum milliyetçi arkadaşların zevkle okuyacağı içinde hoş bir aşk hikayesi barındıran eseri

10 puan

Gözleri büyülü Gökçen kız ile Deli Kurt'un hikayesi . Yine Atsız yine bir başka şaheser !

8 puan

Her Türkün okuması gereken bir kitap

7 puan

Atsız hocanın muhteşem eserlerinden birisi. Daha ilk sayfalardaki gerilim ve gizem okuyucuları kasırga gibi içine alacak, ortalarına doğru Gökçen Kız ile heyecan ve aşkı yaşatacak ve nihayetinde bir Osmanlı Şehzadesi'nin dramı ile hüzünlendirecek. Büyük bir keyifle okunacak bir roman.
Tavsiye edilir...

Profil Resmi
10 puan

İki defa okudum, rüyalarımda Gökçen kızın sesini duymuşluğum vardır.

8 puan

Yine güzel bir Atsız romanı.. Bozkurtlar'dan sonra okuduğum bu kitap da gerçekten çok güzel. Bu yazarın üslubu çok hoşuma gidiyor . Olayları heyecanla anlatması, basit olmaması, arada efsanelerden de serpiştirmesi.. Şimdiki aşk kitaplarına taş çıkarabilecek bir kitap aslında Gökçen ile Murad'ın hikayesi :)

9 puan

Kitap gerçekten seri şekilde okunuyor ve olay ise çok muhteşem hele o Gökçen kız, bize Muratla beraber asıl aşkın günümüzdeki aşk denen şeylerle hiç alakası olmadığını anlatıyor, hissettiriyor. Evlenip ilerde kızım filan olursa adını Gökçen koymayı isterim o derece.Yazarın bazı yerlerde kendi düşüncelerini karakterler üzerinden dile getirmesi ise bana göre rahatsız edici oldu, bir puan oradan gitti yani normal okuma listemde bu yazar olmamasına rağmen hoca final dolayısıyla verdiğinden dolayı okudum yani önyargının ne kadar kötü olduğunu anladım. Ve kitaplarını listeme aldım. Kesinlikle okunmalı.

10 puan

En sevdiğim Atsız romanıdır. Bir roman ne kadar yaşanır sorusunun cevabıdır benim için.

10 puan

Deli kurt ve gökçen ...

7 puan

Bozkurtlar, Ruh Adamdan sonra büyük beklentiye girilmeden okunulması gerektiğini düşünüyorum.Aşk hikayesine göre o dönemin şartları daha arka planda kalmış.Sanki Bozkurtların Osmanlı versiyonu yapılmak için yazılmış bir kitap olmuş.Yinede dilini özlediğim için okumakta tereddüt veya pişmanlık yaşamadım.

8 puan

Huseyin Nihal Atsiz deyince aklima Türkçülük, Türk gibi kavramlar geliyor.
Ama mesele bundan çok başka.
Birazcik hayatini arastiranlar ne demek istedigimi anlar.
Ogluna bıraktığı vasiyeti okuyanlar ne tür bir Kafatasi zihniyeti ile karsi karsiya olduklarini son derece net sekilde görürler.
Bunun yanisira doneminde cereyan eden 6-7 Eylül olaylarina bizatihi yazilariyla destek veren ,provake edenlerden biriydi.
Sabahattin Ali gibi degerlerin de yine kalemiyle, iftiralariyla faili mechule gonderilmesine neden olanlardan biriydi.
Kökenine baktiginda Turk olmadıği gibi bulguları görünce cildirma noktasina gelecek kadar raydan cikmistir.
Hani derler ya milliyetçilik ve irkcilik keskin bir cizgi ile ayrilmis diye bu ayrimin idrakine varamayan , cizgiyi asanlardan.

Kesinlikle ogluna biraktigi vasiyeti okuyun ne dedigimi anlarsiniz ama kaderin cilvesi midir nedir oglu bir komunist olur.
Ama yine de bir tane de olsa eserini okumaya karar verdim.

Nihal Atsiz'in kitabi oldukca akici, kendini okutturan , sikmayan bir eser. Eserinde tarihi unsurlari bolca kullanmis, tarihi yetkinligini ortaya koymus. Ozellikle Osmanli doneminde yer alan taht kavgalari, kardes mucadeleleri aşk ilaveli şekilde okuyucularına aktarilmis. Tabiki ideolojisini cok fazla sekilde eserinde yansitmaktan kacinmamis yazar.

8 puan

“Sevdiğini söylemek teslim olmak demekti.”

geri ileri