Böğürtlen Kışı

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Ben şahsen bir hikaye anlatılırken flashback yapılmasından ve bölüm bölüm böyle gitmesinden çok hoşlanıyorum.Nedir Flashback? Arrow izleyenleriniz varsa daha iyi anlayacaktır,hikaye işlenirken yer yer geçmişteki hikayeye yer verir,hikayeyi bir güncelden getirir bir de geçmişten getirir ve güzelce bağlayıp bizim beğenimize sunar.Sarah Jio gerçekten bunu güzelce başarmış.Kendi içerisinde kitabın gizemli yerleri vardı ve hepsi güzelce çözüldü hatta bazen o kadar gereksiz ayrıntılardan bile güzel sahneler canlandırdı,bu yüzden kitap her ne kadar pembe dizi havasında aşırı duygusal gitse de ve yer yer annelik duygularım olmadığı için empati yapamasam da çok beğendim,nadirdir gönül rahatlığıyla 10 verdim.Okumanızı öneriyorum.

10 puan

2 günde okuduğum bir kitap.Kar yağışının olduğu şu günlerde bir solukta okuyacağınıza eminim;)

6 puan

Yazarın bundan önce çıkan iki kitabından daha iyiydi. Belki de benim de çocuğum olduğu için bana öyle geldi.

10 puan

Yüreğinize işleyen harika bir kitap...
Yazarın adını ve kitaparını uzun zamandır duyuyordum elimde hiç kitabı yoktu açıkcası vakit de bulamadığım için almıyordum da fakat dil anlatım dersi öğretmenimiz bir kitap listesi hazırlamış ve bu kitaplardan birinii seçip okumamızı istemiş.Böğürtlen Kışı'nı bu listede görünce o gün kitapçıya gidip aldım okumaya başlamam iki günü aldı ama nihayetinde bitirdim kitabı...
Her kesimden -özellikle annelerin- insanın okuyabileceği ve yüreğine işleyecek içini sızlatacak olan bir roman bence.
Yıllar önce kaybolmuş bir çocuk ve annesinin hikayesi ile daha bir yıl önce bebeğini kaybetmiş bir anneyle kesişirse neler olur?

9 puan

Çok güzel hafızalarda iz bırakacak bir roman okumalısınız.. Bu bir Vera(anne) ve Daniel (oğul) romanıdır.. Aglamaya hazır olun ..

9 puan

Çok beğendim. Günlerce düşündüm kahramanlarını, yani o denli içim acıdı,gözyaşım bile aktı.Bu denli güzeldi.
Vera’nın yaşadığı dönem 1930’ lu yıllar. Dünyanın zulmetle kavrulduğu acı dönem. Bugünün yoksulluğuna rahmet okutacak eksik hayatlar. Zulm ve adaletsizliğin had safhada olduğu zalim bir dünya.
Yoksul bir aileden gelen ve karnını doyurmak için çalışmak zorunda kalan masum,temiz ve kanaatkar VERA. Yüreğinin değil, arkadaşının zorla götürdüğü bir eğlenceye gider, orada hayatının prensi Charles’le karşılaşır ve aşkının esiri olur. Aslında Charles VERA ile evlenmeyi istemektedir, hatta kararlıdır, fakat Prens ‘ in ailesinin tutumuna karşı koyamayan Vera’nın da etkisiyle bu evlilik gerçekleşemez ve aşkın ürünü DANİEL babasından habersiz, bin bir güçlükle doğar. Kendi karnını zor doyuran Vera, arkadaşlarının da yardımıyla, geçici işlerde çalışarak DANİEL’ i büyütmeye çalışmaktadır…
O yıl Daniel üç yaşına gelmiştir ve 80 ila 100 yılda bir görülen “MAYIS AYI KAR” yağışı gerçekleşir ve böğürtlen çiçeklerinin üzeri karlarla kaplanır, hayat şartları iyice zorlaşır ve Vera yavrusuna verecek kuru bir dilim ekmek bile bulamaz hale gelir. Temizlik işlerini yaptığı otelde tekrar işe başladığı gece, Daniel’i evde yarı aç ve tek başına bırakıp gitmek zorunda kalmıştır. Ancak eve döndüğünde VERA, dünyasını darmadağan eden olayla karşılaşır. DANİEL evde yoktur, keder içinde evden dışarı fırlar, az ileride çok sevdiği oyuncağı bez ayı, karlar üzerindedir, ama Daniel’ den en ufak bir iz yoktur.
Artık hayat öylesine zordur ki, bıçak kemiğe dayanmıştır ve VERA rüyasında görse inanmayacağı bir yaşamın içine dalar, ama ruhu hep temiz ve masum kalmaktan yanadır.
Ve kader O’ nu tekrar Charles’in kapısına bırakır……
Aradan seksen yıl geçmiştir, yine Böğürtlen çiçeklerinin açtığı bir Mayıs ayında umulmadık bir anda şiddetli kar yağmaya başlar. Kentin önemli gazetelerinden birinin Editörü yazılacak konu arayışındayken gazetenin sahibinin gelini ve iyi bir muhabiri olan CLAiRE’ i, “ BÖĞÜRTLEN KIŞI” adı verilen bu enteresan doğa olayı hakkında bir yazı yazması için görevlendirir. Bundan tam bir yıl önce; yolda yürüyüş yaptığı esnada kaza geçirerek karnındaki 8 aylık bebeğini kaybetmesinin ardından hayata adeta küsen ve çok severek evlendiği kocasıyla arası bozulan Claire bu konuyu yazmak istemez ama, görev icabı kabul etmek zorunda kalır ve araştırma yapmaya başlar.
İnternette Böğürtlen Kışı hakkında araştırma yaparken Polis kayıtlarında; 80 yıl önce tam da bugünlerde VERA’nın kaybolan çocuğu Daniel ile ilgili yarım kalmış bir haberi okur. Kendisi de bir yıl önce kucağına almaya hazırlandığı yavrusunu kaybetmiştir, acı çekmektedir, bu nedenle VERA’yı çok daha iyi anlar ve hüzün içinde olayı araştırmaya başlar.
Karşısına çıkan gerçekler, acı sürprizler CLAİRE’ i derinden etkilemektedir, araştırmadan vazgeçmek ister, ama artık dönülmez bir noktaya gelmiştir. En ince detayına kadar olayı irdelemeye başlar. Aynı zamanda kocasının eski sevgilisiyle yeniden başlayan ilişkisi ile sarsılmaktadır.
Olaylar acı-tatlı sürprizler eşliğinde bir bir çözülmeye başlar; gerçekler ortaya çıktıkça “kah mutluluk, kah hüzün” ruhları darmadağın etmektedir..
Bakalım CLAİRE kocasını, Kocası Claire ‘yi ve hepsinden önemlisi Claire kendisini affedebilecek midir?
Sevgi ile yapılmış bu evlilik mutluluğa kavuşacak mı ve kendisiyle özdeşleştirdiği Vera’ nın ruhu huzura erecek midir?

GÜNÜMÜZÜN LÜKS,HIRS VE BEDBİN TÜKETİCİLİĞİNİN ÇARKINA TAKILMIŞ DUYGUSUZ ANNELERİNE İTHAF EDİLESİ MUHTEŞEM BİR ÖYKÜ “BÖĞÜRTLEN KIŞI”

Göz yaşlarımla ıslanan sayfalar nemli kaldı kitapta…






Profil Resmi
5 puan

Anne olanların yüreklerine dokunabilecek bir romandı...

Profil Resmi
9 puan

Yine harikaydı bu yazar ne yazsa okurum, dramın dibi diyorum içim parçalandı :(

10 puan

Bu hikaye gerçekten unutulmaz..
Yüreğime çoktan kazıdım bile.
Mutlaka okumalısınız. Sonlara doğru şaşırmamak mümkün değil. Muhteşem bir son..

Profil Resmi
9 puan

Sonu tahmin edilebilir gelse de yazar sonunda inanılmaz şaşırtıyor.
http://maviucurum.blogspot.com/2013/11/okudum-bitti-37-sarah-jio-bogurtlen-ks.html

8 puan

Sürükleyici roman.Annelik,aşk,geçmiş ve gelecek bağlantılı hoş bir roman.

7 puan

Yazar ile ilk tanismam. Kitabin baslarinda pek aksiyon olmadigi icin biraz sıkılmıstım fakat son 100 sayfada kitap tipki bir bulmaca gibiydi. Son sayfalari hayretle okudum. Ayrica duygusal da bir kitap. Yazar kitabin sonunu guzel baglamis. Tek kelimeyle harika.

10 puan

Sarah Jio,çok başarılı bir romancı. Bu kitabı yine bayılarak okudum, her yeni romanı ile daha çok sevdiriyor kendini yazar :) Daha önce yazarın kitaplarını okumadıysanız kesinlikle okumalısınız.

10 puan

her zaman ki gibi Sarah Jio'nun akıcı diliyle güzel bir kitaptı...

10 puan

Çok beğendim "..

10 puan

Ben şimdi ne yazsam hangi kelimeleri kullanıp hangi cümleleri sarfetsem bu kitabı anlatmak için yetersiz kalacak , şu an ki duygularımı ifade edemeyeceğim . Ben hiç abartısız mükemmel ötesi bir kitap okudum .
Gerek dış kapağı –iç kapağı, gerek sayfa kalitesi , gerekse yazı puntosu ve en önemlisi çevirisiyle dört dörtlük bir kitap oldu benim için. Eeee haydi artık söyle bu hangi kitap ? Bu kadar seni etki altına alan sana bu satırları yazdıran, dediğinizi duyar gibiyim 
Evet beni bu kadar etkileyen kitap ; Arkadya Yayınları’ndan çıkan Sarah Jio’nun Böğürtlen Kışı adlı kitabı. Kitap bitmesin diye ağırdan aldığım halde kitap bitti , keşke hiç bitmeseydi ve yüzlerce sayfa daha olsaydı da ben okusaydım .Sevgili yazarımız Sarah Jio yapmış yapacağını , müthiş bir kurgu ortaya çıkarmış, tebrik ederim.♥

Kitaptan biraz bahsedecek olursam , Mayıs ayında çok ender rastlanan bir kar fırtınası sonucunda, çocuğunu kaybeden bir annenin ( adı: Vera ), duygu yüklü hikayesi diyebiliriz kısaca. Ama kitapta sadece bir annenin çocuğunu bulma çabalarını değil , aşkı- sevgiyi, arkadaşlık – dostluk ve aile bağlarını , zengin insanların nasıl acımasız olabileceklerini , tabi aynı zaman da zengin olmasına rağmen iyi kalpli insanların da olduğunu , asla pes etmemeyi ( etmemek gerektiğini ) bu kitapta kısaca okuyacaksınız .

Aslında detaylı bir yorum yazabilirim lakin tüm o büyülü atmosferi bozmak, hevesinizin kursağınızda kalmasını istemiyorum ve zaten en başta da dediğim üzere ne yazarsam yazayım bu kitap için yeterli olmayacak .

Bu kitap okunup sonra bir kenara kaldırılacak ve unutulacak bir kitap değil, yıllar sonra bile okuduğunuz da aynı tadı alabileceğiniz, size bir şeyler katabilecek, duygu yüklü (her duyguyu içinde barındıran ) ender kitaplardan bir tanesi ..

Bu kitaba ben bayıldım ve bir puan verecek olursam, hiç abartısız bin de bin beş yüz puanı veririm.

Ve son olarak bu kitabı bizlerle , titizlikle ve özenle buluşturduğu için Arkadya Yayınları’na çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla…

Profil Resmi
10 puan

çok beğendim

Profil Resmi
10 puan

KESİNLİKLE AĞLATAN,GÜLÜMSETEN,DUYGULARI ELE GEÇİREN BİR ROMAN.HAYRAN KALDIM.TAHMİNLERİNİZ BOŞA ÇIKACAK,OKUDUKÇA OKUMAK İSTEYECEKSİNİZ.TANRIM...ÇOK İYİYDİ! YAZARIN ZEKASINA HAYRAN KALDIM.YAZARIN NOTU BÖLÜMÜNDEKİ ÇOCUK KAYBEDEN ARKADAŞ KISMI...AĞLADIM...

Profil Resmi
10 puan

Çok sürükleyici bir kitap. Güzel, sıcacık bir dram filmi izler gibi okudum kitabı.

Profil Resmi
7 puan

güzel, akıcı ve keyifle okunan bir kitaptı. hikaye sizi içine alıyor. zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Profil Resmi
10 puan

Şimdi bitirdim kitabı ve içime işledi kitap kendimi hüzünlü hissediyorum, kitaba gelecek olursak yazarın okuduğum ilk kitabı ama gerçekten güzeldi bir annenin kaybını geçmişte ve gelecekte hiçbir kopukluk olmadan gayet güzel bir şekilde anlatmış...

10 puan

yorumum
http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/03/bahar-okuma-senligi-2.html

6 puan

mart menekşelerinden sonra bu kitabı okudum
güzel kitap ama diğer kitaba benzer yönü çok aynı şekilde yazmak zorunda hissetmiş gibi yazar birde bu kadarda tesadüf olmaz diye düşündüm

6 puan

anlatımı akıcı, dili basit, çabuk bitirilebilir ama sıkıcı gelen bir tarafı da var. sonucu hatta gidişatı tahmin edebiliyorsunuz okurken, bu da keyif almanızı engelliyor.

10 puan

Sanırım uzun zamandır bu kadar kısa zamanda bir kitap bitirmemiştim.
Bunu kitabın çok akıcı ve konunun ise okuyucuyu içine çekip bir sonraki sayfaya karşı konulamaz bir merak ile çevirmek istemesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Okuduğum ilk Sarah Jio kitabıydı ve son olmayacağı kesin.
İçimdeki duyguları titreten bir yazarla tanışmış olmak beni fazlasıyla mutlu etti.

9 puan

Kaçırılan Daniel ve acılar içinde kalan annesi Vera RAY. Sır dolu bir yaşam. Yıllar sonra gazeteci kızın sırrı çözerek kendine olan güvenini yeniden kazanması.
Okuması oldukça güzel duygusal bir kitap.

3 puan

Sıkıcı, ıradan, yaratıcılıktan uzak... Bence başarısız bir kitap olmuş

10 puan

Beni en çok etkileyen kitaplardan biri oldu.

Profil Resmi
7 puan

Son 100 sayfa iyi ki okumuşum! deme sebebim.

8 puan

belli bir sayfada sonu tahmin edilebiliyor olsa da oldukça etkileyiciydi.

geri 1 | 2 | 3 | 4 | 5