Bir İdam Mahkumunun Son Günü

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kitabı okurken empati yapmamak elde değil ama yine de yapmamaya çalışarak okumanızı tavsiye ederim. Diğer türlüsü dehşet verici oluyor. Duyguları yansıtışı çok güzel kaleme alınmış ve insanların klasiklerden ağır, okunması zor diye kaçışının aksini kanıtlayacak nitelikte akıcı bir kitap.

Kitaptan küçük bir alıntı: “ -Delikanlı mı? dedim, sizden daha yaşlıyım; her çeyrek saatte hayatımın bir yılı gidiyor. ”

9 puan

Odama mahkum edilen bir mahkumun hazin sonu...Hayat değerlidir , her anıyla. Bunu belirli bir zaman sonra oleceginizi bilince daha iyi anlar insan şüphesiz. Kürek mahkumu olmak yerine , her gün işkence gibi geçmesi geçen günlerdense ölmenin kendisi için daha iyi olacağını düşünen mahkumun ölüm günü yaklaştıkça hayata tutunmak için çırpınışları yürek burkuyor. Kısa bir kitap ama insanı vuruyor. Huzunlendiriyor. Hayatin değerini , kıymetini bilmemizi bize öğütlüyor adeta.

Mahkumun gözünden yapılan gözlemler , psikolojik tahliller harika. Akıcı bir kitap. Herkes mutlaka okumalı diye düşünüyorum.

8 puan

"Konuşmaya ve cevap vermeye layık bir insanla karşılaşamamak.."

8 puan

Mahkumun işlediği suçu, cezasını çekmesi gerektiğini düşündürmeden son ana kadar onun yaşadığı duygusal parçalanmaları hissettiğim bir okuma oldu. Her ne olursa olsun "yaşamak çok değerli"; küreği göze alarak bile. Çok beğendim. Tavsiye ederim.

Profil Resmi
8 puan

Farklı bir ülkenin farklı bir dönemini , o dönemin şartlarını da bir idam mahkumundan öğrenmek insanı hem heyecanlandırıyor hem de olaylara farklı bir açıdan bakmasını sağlıyor. Bu açıdan çok beğendim. Her ne kadar yazarla aynı görüşte de olmasam keyifle okuduğum bir kitaptı. Son ana kadar sonuyla ilgili tahminlerde bulunmak beni kitapta tuttu. Gerçekten tavsiye edebileceğim bir kitap.

geri ileri