Bir Aşk Çarpıntısı (The McCarthys of Gansett Island #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Hikayelerini merak ettiğim, inanılmaz karakterler yaratmış yazar. http://benherneysemo.blogspot.com.tr/2014/03/bir-ask-carpnts-marie-force.html

10 puan

bayıldım bayıldım bayıldım...
Gansett Adası'nı, ordaki insanları ve karakterleri çok çok sevdim...
özellikle Mac ve Marie'yi ve :)
öteki karakterlerin hikayelerini okumak için sabırsızlıkla bekliyorum

6 puan

İçindeki yüksek romantizm, pamuk şekeri tadında okuyucuyu hemen etkisi altına alıyor ama bir o kadar da çabucak etkisini unutturan bir romandı. Hızlıca okunabilen eğlenceli bir konu..

8 puan

Bazı karakterler sadece kitaplarda olur.. :) Mac gibi... :) beyaz dizi tadında, keyifli, kolay okunan bir roman... serinin devamı için de, ipuçları verip merak uyandırmışsa tamamdır...
romantik takılmak için tavsiye edilebilir...:)

8 puan

7-8 arasında kaldım ama fena değildi...

10 puan

Aşkın karşınıza nasıl çıkacağı belli olmaz.
Böyle bir başlangıç, böyle bir aşk, böyle bir adam ????!!!!!
Keyifliydi :)

4 puan

Bu yazarın okuduğum ilk kitabı olup dokunaklı bir aşk hikayesiydi etkileyici bir anlatıma sahip kitabın akıcı dili sayesinde hiç sıkılmadan kısa sürede bitirdim ancak ana karakterlerinden biri olan Maddie yi sevemedim karaktere ısınamadım bir türlü ama kitapla ilgili önyargı oluşmasın hikaye çok tatlı güzel vakit geçirmek için okunabilir.

9 puan

BİR AŞK ÇARPINTISI okundu...
bu aralar keyifsiz ve tembel hissettiğim için yorum yapmaya üşenir olmuştum...
lakin dün öğle saatleri başladığım bu kitabı akşam bitirdim...
elimden düşmedi... bende bir yorumu hakketti dedim :)
çok bilindik bir aşk mevzusuydu konusu ama ben yine de çok sevdim...
güzel akıcı bir anlatımı vardı...
karakterler çoook sevilesiydi... ki erkek karakter bence tam aşık olunasıydı ;)
özellikle içinde bebeklerin olduğu hikayeler beni benden alır...
bu kitapta da bebekli ve zor durumda bir annenin bisikleti ile yaptığı bir kaza sonucu tanıştığı mükemmel erkek karakter ile olan aşkını okudum...
Mac(kahraman erkeğimiz) hem kadına hem bebeğine aynı anda aşık oldu...
onlar için elinden geleni ardına koymadı...
onlar için böyle çırpınır ve uğraşırken kendi için en iyi olanı da bulmuş oldu...
kitaba ve hikayeye kendinizi kaptırıp gidiyorsunuz...
öyle çok sevgi vardı ki kitapta, okurken içim eridi resmen...
ben böyle akıp giden,yolunu çabuk bulan,basit ama güçlü,yormak yerine keyif veren aşk romanlarına bayılırım...
bu kitap benim kalbimi çaldı...
yazarın tarzını, anlatımını sevdim...
devamını sabırsızlıkla bekliyorum :)
tavsiyemdir aşk romanı seven kızlar OKUYUN!!! ;)

7 puan

Hep aynı yazarları okuduğumu fark edip, yeni yazarlar okuma isteğimden dolayı siparişlerimde araya tek tük böyle kitaplar sıkıştırıveriyorum. Mesela Jill Shalvis kitaplarıyla tanışmam böyle olmuştur ve şimdi Türkçeye çevrilen kitaplarının takipçisi olmuşumdur.
Vaktiniz varsa eğlenerek okuyabileceğiniz bir kitap. Kurgu çok basit olsa da karakterleri klasik (fakir ama gururlu kız, zengin ama mütevazi genç olarak ve tabi kötü kaynana ve niyeti iyi ama itici baldızı unutmamak lazım) yer almakta kitapta.
Konusuna gelirsek; Maddie lisedeyken iftiraya uğramış ve bu iftira onun peşini bırakmamıştır. Mac ise adada yaşadığı hayatı bunaltıcı bularak anakaraya kaçmış orada kendine bir hayat kurmuştur. Yıllar sonra Mac panik atak geçirip adaya gelir eve bisiklete binen Maddie'ye çarpar (yayadır bu kaza esnasında). Maddie kötü yaralanır ve üstü başı yırtılır. Mac onun gözlerini (!) görünce vurulur ve kitap böylece devam eder. Spoiler vermedim. Ama vermek istedim de içimde kaldı.
Beklentimin altında kaldığını söylemeliyim. Aslında Novella Yayınları'nın kitaplarında hep böyle oluyor. Açıldığı zaman Arkadya gibi olacak sanmıştım ama henüz çıtanın çok altında kitaplar. Ya da tarzları bu. Devamını okur muyum serinin. Evet ama özellikle takip etmem. Elime geçerse.

8 puan

Konusu sıradan olmasına rağmen güzel bir kitaptı.Okurken sayfalar su gibi aktı gitti.Kitabın sevmediğim tek yanı Mac'ın kıza çok çabuk aşık olması.Üstelik aradan 24 saat bile geçmemişti. :))) Eğer romantik aşk kitaplarını seviyorsanız tavsiye ederim. :)))

8 puan

Maddie erken yaşta gelişen fiziği ve gösterişli göğüsleri sayesinde erkeklerin hep ilgisini çekmiştir. Lisedeyken birini reddettiği içinde iftiraya uğramış ve Maddie'nin kendisi ve tüm arkadaşları ile birlikte olduğunu söyleyince adı motor Maddie diye anılmaya başlamıştır. Beş yaşındayken babası onları terk etmiş annesi ise karşılıksız çek yazmaktan hapse girmiştir. Kat hizmetlisi olarak çalıştığı otelde kalan ve yazar olan bir misafirle tanışmıştır. Tüm kasaba onu sürtük olarak tanısa da bu ilk ilişkisi olmuştur. Bir mesajla bırakılınca oğlunu alacağı korkusu ile hamile olduğunu söylememiştir. Dokuz aylık oğlunun bakımı ve yoğun işlerinden sonra günlerini bitkin düşerek bitirir. İşe yetişmeye çalıştığı bir gün bir kaza geçirir ve tüm hayatı değişir.

Mac McCarthy mühendistir. Ortakları ile Miami'de ofis kiralamak isteyenler için yeni mekanlar düzenlerler. Yetersiz uyku, aşırı çalışma ve stresten sonra panik atak geçirmiştir. Doktor toparlanması için en az bir ay işten uzak durmasını söylemiştir. Bir süre işe ara vermek için doğduğu adaya gider. On sekiz yaşındayken üniversiteye gitmek için ayrıldığından beri ara sıra kısa süreliğine ailesini ziyaret etmek dışında adaya hiç gelmemiştir. Adanın görüntüsü bile onu hapsolmuş hissettirir. Gider gitmez bir kaza olur ve önüne çıktığı bisikletiyle ezilmek üzere olan Maddie'ye yardım eder. Görür görmez onun gözlerinden etkilenir ve Maddie'de yıllar sonra lisede beğendiği Mac'i yine aynı gösterişiyle karşısında bulur. Aynı zamanda patronunun oğlu olan Mac kazadan kendisini sorumlu tuttuğu için Maddie'nin yarası ile ilgilenir, onu evine götürür ve iyileşene kadar oğluna bakıp, kovulmaktan korktuğu için işini yapmaya karar verir.

Mac kadınlar tarafından oldukça beğenilirken kendisinden kurtulmaya bu kadar meraklı bir kadınla hiç karşılaşmamıştır. Maddie'nin neye ihtiyacı olursa halletmek ister, üzülmesini istemez. Gözlerini ondan alamaz, aralarında büyük bir çekim olur ve hayatında hiç öyle güçlü bir çekim hissetmemiştir. Hiçbir kadına karşı hissetmediği duyguları hisseder. İlk kez karşısında her şeye ihtiyacı olan ama hiçbir şey istemeyen bir kadın çıkmıştır. Onun için bir şeyler yapmak ister. Maddie ile ilgili söylenenlere inanmaz. Maddie kendisi ile adı çıkarsa kasabada hakkında iyi şeyler söylenmeyeceğini söylese de umursamaz. Hayatı boyunca insanların hakkında ne söylediği umurunda olmamıştır ve umursayacak değildir. Maddie'ye kapılmıştır yirmi dört saat dolmadan aşık olmuştur ve ona karşı koyamaz. Maddie ile olabilmek için her şeyi göze almaya hazırdır. Ona farklı olduğunu, kendisine güvenebileceğini gösterecektir, fikrini değiştirmeye kararlıdır.

Maddie hayatının büyük bir kısmını McCarthylere imrenip aynı zamanda onlardan nefret ederek geçirmiştir. Mac'in annesi karşılıksız çek verdiği için annesini ihbar etmiştir. Kardeşi Evan ise kendisi ile ilgili dedikoduyu çıkaran çocuğun arkadaşıdır ve gerçekleri bilmesine rağmen sessiz kalmıştır. Yaşadıklarından sonra bir McCarthy'den etkilenmesine şaşırır. Mac'ın diğer erkeklerin peşinde olduğu şeyin peşinde olduğunu, kendisi gibi birini asla umursamayacağını düşünür. En son bir erkeğin vaatlerine kandığında kendisini yalnız bir anne olarak bulmuştur. Mac'ın diğerlerinden farklı olmadığına, ilgisinin gerçek olmadığına, istediğini aldığında yoluna bakacağına, onu unutup hayatına döneceğine inanır. Sevdiği her erkek onu yüzüstü bırakmıştır ve Mac'in de farklı olmayacağını düşünür. Ona kendini kaptıran kadınlardan olmamaya, kalbini bir erkek için riske atmamaya kararlıyken Mac'in neşesi, iyimser kişiliği, oğluyla ilgilenişinden sonra sert kalamaz. Daha önce hiç Mac kadar düşünceli, şefkatli, samimi bir erkek tanımamıştır. Daha tanıştıkları ilk günden tüm hayatı boyunca yaptığından daha fazla gülümser ve çok fazla karşı koyamaz.

Kaza ikilinin başına gelen en güzel şey olur. İkili hemen aşık olsa da ufak pürüzler tabi ki olur. Mac'in annesi oğlunun adı çıkmış biri ile olmasını istemez, kafasında oğlu için uygun gördüğü bir aday vardır. Dört oğlu vardır ve hiçbirinin aile kurmak gibi bir niyeti yoktur. Onların aşkı kaçırmasını istemez ve ipleri gözde oğluna bırakmak istemez. Maddie'nin ailesi de ilişkileri için hemen onay vermez. Minik pürüzlere rağmen ikili mutlu olmanın yolunu bulur.

Farklı olmasa da güzel, akıcı, ikilinin harika olduğu bir kitaptı. Mac harika biriydi yaptıkları, hemen aşık oluşu okunmaya değer.

geri ileri