Benim İçin Öl (Revenants, #1)

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Gene gençlere yönelik bir kitap...

11 yıl, 11 ay
6 puan

Aslında artık young-adult türünde çok ilgimi çekmedikçe okumamaya çalışıyorum. Yazarlar kendilerini tekrarlıyorlar gibi geliyor, ben de başladığım seriler dışında ve çok çok merak etmedikçe uzak duruyorum. Ancak bu kitaptan uzak duramadım. İngilizce versiyonunu gördüğüm ilk günden beri ilgimi çekiyordu zaten, Türkçesi çıkınca da dayanamayıp aldım.
Okuması rahat, içinizi sıkmayan bir kitaptı. Kolay kolay kitaplardan sıkılmam zaten ama bunda yine paranormal oğlan, normal kız meselesi olsa da sıkılmadım. Aslında bakılırsa yazar yeni türü güzel oluşturmuş. O kısmını oldukça sevdiğimi belirtmek isterim. Ama kitaba bayılmadım da. Orta karardı, Paris'te geçmesi ve biraz farklı olması nedeniyle diğerlerinden ayrılıyordu. Biraz da Fransa'ya ilgim olduğu için çekmişti zaten. Şehir çok güzel anlatılmıştı, gidip gördükten sonra bir daha okumak isterim. Esas kız Kate'in kitapkolikliği hoşuma giden kısımlardandı. Esas oğlan Vincent'e ayılıp bayıldığımı söyleyemem ama o da tatlıydı. Türdeşleri ve ailesi sayılan Jules, Ambrose, Charlotte gibi tipler kitaba renk katmıştı. Genel olarak çok şaşırtıcı değildi, sadece ben zombi çıkacaklar diye beklerken ona benzer ama daha farklı bir yaratık çıktılar. Evet 'revenant' yani 'geri dönen'. İsmin Fransızcadan bulunmuş olması güzel bir detay. Bu yeni türümüz insanların hayatlarını kurtarırken ölüp daha sonra tekrar canlanan bir cins. Ama sonsuza kadar yaşamaları için arada yeniden birileri için ölmeleri gerekiyor. Kitabın isminin nereden geldiğini de anlamışsınızdır herhalde.
Kate ve Vincent'ın macerası bana biraz durağan gelse de konunun ileriki kitaplarda güzelleşebileceğini düşünüyorum. Yazar umarım böyle bir fikri ziyan etmez.
Serinin kapaklarına ayrıca tutulduğumu belirtmeden de duramıyorum.

9 puan

Kitap çok güzeldi.Kate adlı karakteri sevmeyi pek becerememek dışında çok zevk aldım.Kitaptaki Paris teması insanın içine işliyor adeta.Fransaya ayrı bir gözle bakıyorum artık.Konuyu çok ilgiçekici buldum.Çünkü daha önce hiç duymadığımız "geri döneneler" denilen bir türü anlatıyordu kitap.Her zaman yeniliğe açık biri olduğumdan bu kitaba daha sıkı sarılmamı sağladı. :) Konusu:Kate adında anne babsını kaybetmiş ve ablasıyla babaanne dedesinin yanına Fransaya taşınmak zorunda kalmış 16 yaşında bir kızı anlatıyor.Kitap okumayı çok seven ve anne babasını kaybetmenin verdiği ağarlıkla bunalıma giren kızımız ablasının isteği üzerine evden çıkıp bir Cafeye oturmaya gidiyor.İşte burda yakışıklımız Vincent ile karşılaşıyor.
Kate'in kitap severliği ve sanata düşkünlüğü aramızda bağ kurması gerekirken nedense Kate'i azıcık soğuk buldum.Sanırım ben aşk kitaplarında daha çok nasıl desem 'AŞK' arayan türdenim :)) Bu kitapta Kate'in Vincent ile birşeyler başlatması neredeyse 200 sayfa aldı ki bu kitabın neredeyse ortalarının sonu oluyor.Sadece Kate'in soğukluğunu Vincent'ın sıcaklığıyla dengelemiş olmasını dilerdim yazarın ancak Vincent'ında Kate den aşağı kalır yanı yoktu :) Aşkları çok güzel olabilirdi ama ikside içe kapanıklıktan ve durgunluktan öleceklerdi yani :) Allahtan Vincet'ın ailesi vardı kitapta.Jules,Charlotte ve Ambrose olmasa ne olurdu bilmiyorum.. Bu kadar olumsuz sözlere bakarak yorumumun olumsuz olduğunu ve kitabı beğenmediğimi düşünebilrisiniz ancak kitabı okumaktan zevk aldım.Evet tüm o geri çekilmelere rağmen kitap kendini okutmayı bir şekilde başarıyor.Değişik bir türün ele alındığı bu kitap sırf "geri dönenler" i tanımak için bile okunur... Aşklarını çok gösterememiş olmaları onların aşklarını daha az fantastik ve daha az okunası kılmıyor emin olun.Beğendim ve sizlerinde beğeneceğine eminim.. Okumalısınız.. :)

8 puan


BENİM İÇİN ÖL __ AMY PLUM bitti :(

Fantastik türün bence en iyilerinden biri olarak kitaplığımda yerini almış bulunmakta...
Ne çok abartılar vardı kitap da ne de gereksiz ayrıntılar...
Çok da fantastik demezdim şayet Vincent ve yakınları GERİ DÖNENLER olmasaydılar...

Kesinlikle istediğim ve sevdiğim tarz da bir kitap oldu..Ve bence herşeyden önemlisi +13'e bile tavsiye edebileceğim ikincci fantastik kitabımdı.Yazar ile ilk tanışmam,kalemini sevdim,abartıyı sevmeyen bir yazar diyebilirim.. Aynı şekilde ayrıntılardan uzak durmuş herşeyi tadında bırakan bir hayal gücüne sahip.. Ve bende bunun akabinde Paris şehrini anlatıldığı kadarı ile sevdim...


Kate; anne ve babasını trafik kazasında feci bir şekilde kaybeder, ablası Georgia ile Amerikadan taşınıp Parise büyükanne ve büyük dedesinin yanına yerleşir.Ablası ne kadar sosyal,parti kızı ise Kate'de tam zıttı...

Onun en büyük zevki kafelerde kitap okumak,o müze senin bu müze benim hepsini dolaşmak.
Yine bir gün kafede kitabını okurken seyredildiğini düşünür ve başını kaldırdığında bir çift göze kilitlenir.. Aralarındaki çekim kendini bile şaşırtır,zira o bu yapıda bir insan değildir..
Sonrasında bu karşılaşmalar sıklaşır,her gittiği yerde bu gizemliyi görür ve en son gördüğü yer,köprüden intihar eden bir kızın peşinden onunda atladığı,Carrousel köprüsüdür.

Vincent,insan ırkıyla (yaşayan insan ırkıyla) temasta bulunması yada yoğun duygular yaşamaması gerektiğini çok iyi bilir,ama gördüğü bu bir çift göze dayanamz...
Nereye gitse peşindedir,hatta en olmadık zamanlarda bile..En sonunda Kate'i Picasso Müzesinde kıstırır :D
Vincent bir Geri dönendir,yani öldükten sonra yaşayan, ölü olarak tekrar hayata dönen ölümsüz..İntihara meilli olan yada intihar etmek üzere olanları tekrar hayata döndürmek için onların yerine ölen kişiler...
Tabi birde kötü taraf vardır ki bunlarda Geri dönenlerin tam tersi,öldürdükçe güçlenenler...Yollarının kesiştiği anı ise okuyarak etkieneceğini türden.

Kulağa çok fantastik gelsede olmadığının garantisini verebilirim.. Kate, Vincentin ne olduğunu,yada ne olmadığını öğrendiğinde çıkamadığı bir ikilemde kalır.Ve büyük bir boşluğa düşer.
Vincentin duyguları ise içinizi ısatacak cinsten sımsıcacık..
Okurken çok keyif aldım ve iyiki okumuşum dedim...

Kesinlikle tavsiyelerimden dir.

SeRpiL...

6 puan

Kızımız normal erkek ise geri dönenler adı verilen bir türden.Başkalarının yerine ölüyorlar tabi sonra diriliyorlar.Konu aşk üzerine yoğunlaşmasaydi daha çok sevebilirdim. Sonunu beğendim en fazla. karakterler de iyiydi sevdim:) ama akışı sarmadı beni..

Profil Resmi
10 puan

Favorilerime bir kitap daha eklendi

6 puan

Yeni bir fantastik türe merhaba deyin :)

Vampirler, Kurtadamlar, melekler derken yeni bir tür daha çıktı karşımıza bu kitapla beraber : GERİ DÖNENLER.
Yaptıkları fedakarlık sonucu başkası için ölünce geri dönüp aynı şeyi tekrar tekrar yapan bir grup. Kendilerine de geri dönenler diyorlar. Aslında değişik bir konu ama ama aman bir seri diyemem. Gençlere yönelik, paranormal akıma uyarak yazılmış bir seri. Paris'te geçmesi ve biraz farklı olması nedeniyle diğerlerinden ayrılıyor kitap.

Kitap olaydan çok Vincent ve Kate'n aşkı anlatıyordu, olay konusunda daha yaratıcı davranabilirdi oysa ki yazar. Neyse ki Vincent'in arkadaşları kitaba hoş bir hava katmış.

Sonu diğer kitabı merakta bırakacak şekilde değildi, o yüzden elinizde varsa gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.

10 puan

Vince bebeğim sana aşık oldum!

3 puan

Yazar yeni bir alacakaranlık seris başlatmak istemiş ama becerememiş çooook ama çoook sıkıldıysanız vakit öldürmek için bir okunur

7 puan

http://illekitap.blogspot.com/2013/03/amy-plum-benim-icin-ol.html

Revenants Serisinin ilk kitabı... Seri şimdilik 3 kitaptan oluşuyor ve yurtdışında üçüncü kitap mayıs ayında çıkacak...
Kitap fantastik türde bir kitap ve biraz da 'teen' diye adlandırılan gençlik kesime hitap ediyor.

Yazarın dili fena değildi, aslında güzeldi de... Akıcı ve merak uyandırıcı yazmıştı. Konusu bir yerde bilindik insan kız ve insan olmayan bir erkeğin aşkı.. Artık bu tür konulara alışmış ve bağışıklık kazanmış olmamıza rağmen kitapta ilgi çekici noktalarda vardı... Kitaba dair detaylı bir yorum yapmayacağım belki okumak isteyenler varsa onların hevesini kaçırmak istemem.

Kitapta karakterlerin yaşam tarzları ve Fransa'nın geçmişine birazıcık değinmesi çok hoşuma gitti... Bunlar bazı okuyucu için gereksiz detay gibi gelebilir ama ben sevdim...

Bu türün her kitabında mutlaka bir dövüş, savaş sahnesi oluyor ve bunda da vardı... yazar o kısımları çok güzel işlemişti. Okurken inanılmaz zevk aldım.

Kitabı genel olarak sevdim ve şahsen serinin ikinci kitabı olan Ben Ölene Kadar'ı da okuyacağım. Gerçi kitap biraz daha genç kesime hitap ediyor da denilebilinir ama yirmili küsürlü yaşlı kişilerinde seveceğini düşünüyorum...

İyi sözlerin yanında eleştirmek istediğim noktalar da var... Çevirisi pek güzel değildi. Akıcılığı bozacak ya da imla hataları olan bir kitap değil ama şahsen rahatsız olduğum bir nokta vardı. O da kitap birinci ağızdan anlatılıyordu ve 'ben şöyle dedim, o şöyle dedi, bu şöyle bir açıklama yaptı' tabirleri kullanılıp tırnak açılıp söylenen sözler yazılmış. Onların yerine şahsen konuşmanın sonuna dedim gelmesini tercih ederdim. Mesela örnek vermek gerekirse;

"Bu imkansız!" diye haykırdı Ambrose hayretler içinde, sonra havaya doğru şöyle dedi, "olamaz Vincent!"

Bu cümlede mesela 'havaya doğru şöyle dedi' yerine 'havaya doğru "olamaz Vincent!" dedi' diye çevrilmesi okuyucu için daha güzel olurdu bence. Tamam orjinalinden uzaklaşamazlar ama küçük çeviri hileleri de daha akıcı olması için kullanılabilinir diye düşünüyorum.

Ah bir de 'hart' diye girdi şeklinde dövüş sahnesinde kullanılan bir söz vardı. Belki buna birşey söylenemez ama arkadaş tam adapte olmuş dövüş sahnesini heyecanla okuyorsun karşına böyle bir cümle çıkıyor. Komedi gibi geliyor sonrası... Şahsen bu tür bir terimin özellikle savaş sahnesinde kullanılmasından hoşlanmadım.

Bu kusurun yanında kitap okunabilinirdi ki dediğim gibi konuyu sevdim yazarın anlatımı sevdim, çeviri kusurlarını da görmezden gelerek kitabı fantastik türü sevenlere tavsiye ederim.


Revenants Serisinin diğer kitapları:
1. Benim İçin Öl
2. Ben Ölene Kadar
3. If I Should Die

Profil Resmi
10 puan

Şu ana kadar en kısa sürede bitirdiğim muhteşem bir kitap.

10 yıl, 11 ay
5 puan

bir çok yerinde tanıdık gelen dialoglar ve korkunç çevrimiyle vasattı..ama konu ilgi uyandırıcı..bu nasıl bir çelişkiyse artık:)))

Profil Resmi
8 puan

Yine fanstastik, romantizm bir kitap. Yer yer yine donuklaştığını hissetsem de kitabın başları, işleyişi ve sonu çok hoşuma gitti.

10 yıl, 10 ay
7 puan

Doğaüstü olaylar(Paranormal) roman severler beğenerek okuyacaklardIr.Maceralara dalıp heyecanla olayları yaşıyormuşçasına bir çırpıda bitiyor..Gençlerin severek okuyacağı tarz bir roman üçlemesinin ilki.

10 puan

Benim İçin Öl /Amy PLUM
Uzun zamandır okuduğum en değişik fantastik kitap bu oldu.Özellikle bilinen fantastik türlerin aksine değişik bir yaklaşımla anlatılan buradaki karakterler beni çok etkiledi.Büyük bir keyifle okudum kitabı.Kitaptaki aşk ve fantastik dengesi gerçekten güzel kurgulanmış.Daha da öncemlisi adının hakkını kesinlikle veriyor.Biri için ölüyorsun,sonra geri dönüyorsun ve bir zombi olarak hayatına devam ediyorsun.Ama bu fedakarlık hiç bitmeyen bir döngüde sürüp gidiyor.Sürekli ölüp dirilmek ne kadar alışmış olsan da kaldırılabilecek gibi değil ki bazen ölüm şekilleri ve yerine kendini feda ettiğin insana yardım edememek de buna dahil.Ben bu kitabı çok severek okudum yazar kesinlikle umut vaat ediyor.Serinin ikinci kitabını sabırsızlıkla bekleyeceğim.

10 puan

mükemmeeel mükemmeeel mükemmeeel !!herkes okusun.Jules benimdir bastan söyleyeyim <3

9 puan

Beni benden alan serilerden biri revenants!

10 puan

Muhteşem bir yapıt olduğunu düşünüyorum. Fantastik edebiyata farklı bir açıdan yaklaşan Amy Plum geri dönenleriyle yeni bir dünyanın kapısını bizler için aralamış.

10 puan

Jules💕Kate💕Vincent

7 puan

çok güzel ama fazla sade bir anlatımı var . ben beyendim .

Profil Resmi
10 puan

en sevdiğim kitaplar arasında :D

7 puan

paranormal kitap sevenler için güzel ben severek okudum akıcı bir dili var biraz ergen tarzı kaçsada güzeldi heyecanlıydı:)

10 yıl, 11 ay
8 puan

Paris Sevenleriniz varmi ? Eh seviyorsaniz buna birde Paranormal'ide ekleyin. Harika birn2'li . Birde yazarin akici dili ve her karekterin ozel islenmiscesine olusturuldugunu birde parisin o romantik buyusunu ekleyin. Hah tamam tamda ondan bahsediyordum isdr ! Harika bir serinin #1kitabi olan. Benim icin ol harikaydi bayildim. Bu seriye heb uzaktan goz kirpiyordum ve sonunda #blogger arkadaslarimin #blog'larinda yazdiklarina dayanamadim ve hemen tedarik ettim bir xirpida.okudum ve kesinlikle pisman degilim tam aksine kendime kiziyorum bu zamana kadar neden okumadim diye.

Ama soyle bir aciklama yapayim kitap boyunca.paris.sokaklarinda dolassamda ask'in kokusunu alsamda kendimi Alacakaranlik serisi de hissrtim bir parca bana biraz onu animsatti.

Kitabimizdaki konu Geri donenler. Yani olumden sonra geri donuyorlar. Ilk oldukleri yasta kac yasindaysalar daha sonraki her olumlerinde ayni yastan hayata tekrar basliyorlar. Daha fazla bilgi yok ve umarim sizde benim kadar zevk alirsiniz okumaktan ...

6 puan

Fantastik roman yazarları artık farklı konular bulmaya çalışıyorlar. Klasik vampir, kurt adam, melek olayları artık eskisi kadar popüler değil. Yazar da kendine güzel bir konu seçmiş ancak iş yazmaya geldiğinde çok amatörce yazmış. Kitap bir kez daha cilalanması gereken kitaplardandı bence, eksikleri çoktu. Tabi bunlara rağmen sadece meraktan bile olsa bir kaç saatte okunuyor.

8 puan

Güzeldi devamıni okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.bana çokta ergence gelmedi ,akışı falan güzeldi çok sıkmadı .

9 puan

Alacakaranlık furyası ile çıkan kitaplardan en iyisi. Mekanın Paris olması ve yazarın klasik olağanüstü varlıklardan birinin seçip bayat bir hikaye yazmak yerine kendi ölümsüz varlığını oluşturması diğer genç-yetişkin kitaplarından birkaç tık üste yerleştiriyor eserini.

geri ileri