Ada (Ada, #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Başı komik ortalar durgun sonlara doğru gerilim yüksekti. Ergen tarzı lost 👍

6 puan

fena değildi acaba 2. kitabını çevirirler mi ?

8 yıl
8 puan

O kadar abartıldığı kadar büyük muhteşem tadı alamadım.Ama vakit geçirmek için okunabilir.Sevenler seriye tabi ki devam edebilirler.Ama şimdilik okumayı düşünmüyorum

9 puan

Kitap kendini okutuyor evet ama kesinlikle okunmali mi kisiye gore degisir. Tek begenmedigim nokta safece Thaf ve sonu -e -y ile biten Charley in agzindan anlatilmasi... Diger karakterlerin gizemine de deginmeliydi bence mesela Ramia? Veya Nil adasina ilk dusen insanlar vb.

9 puan

http://gamzeninkitapdunyasi.blogspot.com.tr/2015/12/ada-lynne-matson-yorum.html

Natalie bir keresinde Ada'da şans diye bir şey yoktur demişti.
Yanılıyordu.
Şans kişiseldir; herkes kendi şansını yaratır. Bazen iyidir, bazen kötü ama senindir ve nereye gidersen git peşinden gelir, Nil Adası'nda bile. Şans değişebilir de, çünkü büyükannemin üstüne basa basa vurguladığı gibi şans, bir düşünce yapısıydı.
İhtimalse, öte yandan, farklıydı. İhtimal bir yazı tura atmaktı, ihtimal olma olasılığıydı. Tablolarım Thad'in ihtimallerini arttırmıştı ama şansını değiştirmemişti.
Sebebini anlayamıyordum.

9 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/11/ada-nil-1.html

7 puan

Öncelikle söylemeliyim ki ortalarında çok sıkıldım. Kitap biraz akıcı olmaya başlayınca bir bakmışım merak ede ede sona gelmişim. Ada'da olan detaylar yerine biraz daha fazla karakterlere odaklanılsaydı daha da güzel bir kitap olurdu zannımca. Charley ve Thad çiftini sevdim. Sonu ise tahmin ettiğim gibi oldu ama bu tabi ki beni üzmedi. İkinci kitabı da çıkmış. En kısa sürede onu da okumak istiyorum. Ada'nın sırrı hala bir muamma.

9 puan

Roman baş karakterimizin güneşli bir günde kendini haritalarda yer almayan bir adada bulmasıyla başlıyor. Lost dizisinin roman versiyonu gibiydi. Diziden tek farkı karakterlerin ergenlij çağında olması ve gizemlerin daha basit olmasıydı.Yine de okurken sizi içine çekebilen bir kurgusu var. Bu kısımdan sonrası spoiler içerir! Charley'nin adaya düşer düşmez adadaki grubun lideri ile yakınlaşması klişe yeni gelen kız popüler erkek ilişkisinin ada versiyonuydu. Ayrıca Thad 365 gün adada kalmış daha günü olan Charley'i kapıdan içeri atması gerçekten Thad bu beyinsizlikle nasıl o gruba lider olmuş anlamadım. Hem 365. günde adada 3 kapı açılması o kadar saçma ki o kadar gün bekle son gün senin için 3 kapı açılsın böyle şeyler anca romanlarda olur :)) Roman 435 sayfa ancak tüm olaylar son 20 sayfa 415 sayfa boyunca karakterin boş beleş bir şekilde adada dolaşmalarını okuduk

8 puan

Cok ilginc , tam film yapilasi bir kitap.
Yazar cok zor biseyi basarmis ve kitabin her bir sayfasinda merak unsurunu hep ayni seviyede tutmus. Bu yuzden okurken ki gecen zaman gercekten cok heyecan vericiydi, bitirene kadar kitabi elimden birakamadim.

10 puan

Çok güzel bir kitaptı sayfaları heyecanla cevirdim ve son sürat ikinci kitaba geçmek istiyorum.🔝✔️

8 puan

güzel bir kitap daha bitti, güzel bir macera okumak isteyen kesinlikle okusun :)

kitap hızlı başladı ve hızlı bitti .aslında bazı şeyler çok hızlı yaşanmasaydı keşke diyorum ; çok çabuk aşık oldular gibi geldi bana biraz daha sindirerek yaşasaydı ilişkileri süper olurdu ;)

kitap hele sonunda , yedi bitirdi beni :o . olamaz falan dedim ama gene yüzümüzü güldürdü sevgili yazar :*

bir tek kafamda oturtamadığım gidiş kapıların mantığı .ondan hiç birşey anlamadim valla ne yalan söyleyim bi de üç seriymis adanın sırları yeni karakterlerle mi çözülecek acaba ?

8 puan

"Tamam, İşte durum şu. Buraya ergenlik yıllarındayken, on üç on dokuz yaş arası bir yerde geliyorsun. Bir yılın var. Ya bir kapı yakalarsın ya da..." Durdu, safir gözleri alevler içindeydi, kendisi tutuşacak zannettim. "Ya da?" diye bastırdım. "Ölürsün." Gizemli Nil Adası'nda kurallar belliydi. Bir yılınız vardı. Kaçmak ya da hayatta kalmak için tam 365 gün."

Arka kapak kitabın konusunu gayet güzel açıklıyor. Dün başladım ve 24 saat olmadan bitti. Bu kadar kısa sürede bitirmemin sebebi bu tarz (Distopya) kitapları çok merak uyandırıcı ve heyecanlı buluyor olmam olabilir. :) Charley'de Nil Adasındaki diğer gençler gibi kendini çırılçıplak bir ortamda bulur ve hayatta kalmak için barınma-yemek ihtiyaçları için oradan oraya koşuşturup durmasının ardından gece olduğunda gökyüzünde gördüğü yıldızlar ile hala dünya yüzeyinde olduğundan emin olur. Yalnız başına geçirdiği 12 günden sonra Nil'de yalnız olmadığını farkeder.. Kurgusu ve anlatımını sevdim. Sadece Thad ile Chaley'in bir birlerine vıcık vıcık aşık olmaları biraz ergenvari geldi diyeceğim ama zaten ergenler :)) Çok çok harika diyemem ama vaktiniz olursa ve ne okusam diye düşünürseniz size güzel ve keyifli vakit geçirtebileceğini düşünüyorum. Şimdilik hoççakalıınnn :)


"İyi çocuklar tehlikelidir, çünkü ne zaman kötü olduklarını anlayamazsın."

geri ileri