Zoraki Düşes

Zoraki Düşes

Sarah Hamilton, babasının ölmeden önce kendisine vasiyet ettiği şeyi yerine getirmek için Amerikadan İngiltereye doğru bir yolculuğa çıkar. Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmektedir. Günlerce yolculuk ettikten sonra Londraya vardığında amcasının karşısına yol yorgunluğu ile çıkmamak için bir gece -sadece bir gece- bir handa konaklayıp dinlenmeye karar verir. Ertesi gün düzgün bir şekilde amcasının karşısına çıkacaktır.

Oysa o gece o handa, Sarahnın hayatını değiştirecek bir tesadüf gerçekleşecektir.

Artık Sarah için işler, umduğundan daha farklı bir yere gidecektir.

Büyüleyici!
Susan Johnson

-New York Times
Bestseller Yazarı

Zoraki Düşes

Sarah Hamilton, babasının ölmeden önce kendisine vasiyet ettiği şeyi yerine getirmek için Amerikadan İngiltereye doğru bir yolculuğa çıkar. Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmektedir. Günlerce yolculuk ettikten sonra Londraya vardığında amcasının karşısına yol yorgunluğu ile çıkmamak için bir gece -sadece bir gece- bir handa konaklayıp dinlenmeye karar verir. Ertesi gün düzgün bir şekilde amcasının karşısına çıkacaktır.

Oysa o gece o handa, Sarahnın hayatını değiştirecek bir tesadüf gerçekleşecektir.

Artık Sarah için işler, umduğundan daha farklı bir yere gidecektir.

Büyüleyici!
Susan Johnson

-New York Times
Bestseller Yazarı


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

28 yaşındaa bakir bir dük ve düşes olmak istemeyen masum Amerikalı bir kız ve dük olma iddasında zalim kuzen Richard. Gerisi eh işte. Anlayamadığım Amerikalı bazı kadın yazarların bakir erkek takıntısı. Diana GABALDON'un Yabancı serisi, Anna Cambell'İn Mahremi, Marsha Cambal'in adını pek anımsamadığım bir kitabı, bu kitap ve de Yerdeniz serisinin büyücüsü Ned... Amerikalı kadın yazarlar yeni bir çağ açıp, eski bir çağı kapatıyorlar. Alkışlar kendilerine (!)

8 puan

Gerilim, entrika,aksiyon katkılı hoş bir kitaptı :) Dükü pek sevdim -arada bir o da açıklama özürlüsü olsa da ;) - sahiplenici ama pek beyefendiydi :)

Sarah ise İngiltere topraklarına, adetlerine tamamen yabancı ve yalnız olmasına rağmen yine de iyi idare etti ...Dükün teyzesi ve onun arkadaşı Amanda'nın olaylara katalizörlüğü,kız kardeş Lizzie'nin sempatikliği,Dükün arkadaşları Robbie ve Charles'ın desteklerini okumak romanı durağan olmaktan kurtarıyor..
Kötücül kuzen Richard ve onun tayfası ise kitaba heyecan kattılar..
Sarah'ın en sonda yaşadığı saldırı olayının vehametini çabuk üstünden atabilmiş olması - belkide en trajedik durum- geçiştirilmiş gibiydi..

Cümle kurulumu, isim karıştırılması gibi bazı hatalar vardı bu sebepten akıcılığı kısmen sekteye uğradı :/

10 yıl, 11 ay
8 puan

Çevirisi çok başarılı olmamakla birlikte konusu özgündü, o nedenle keyifle okudum. Devamını okurum :)

1 puan

Hic sevmedim. Cok basit,hatta yer yer yavanlasan ve kopuk bir hikayeye sahip. Biseyleri ben mi kaciriyorum acaba diye tekrar tekrar okudum bazi yerleri. Bazi yerlerde de aksiyonumsu hareketlerden ve karakterlerin sacma davranislarindan icim bayildi. Sanki sayfa sayisi azicik daha cok olsun der gibi uzamista uzamis bazi bolumler. Kisacasi tavsiye etmiyorum. Cok muhtesem kitaplar varken bununla vakit kaybetmeyin bence.

7 puan

Aslında 6,5-7 demek gerekir bu kitap için. İyi başlayıp sonradan bozdu.
Kitap; diyaloglar akıcı ve eğlenceli karakterlerde oldukça özgün olarak başladı ama sonra sanırım nazar değdi.
Çeviriden de olabilir ama bir yerden sonra yazar hem acelesi var hemde uzatmak istiyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. O eğlenceli diyaloglar yok oluyor kötü adam temalı bir hale geliyor.
Bir de kitabın sonunda kızımızın kötü adamın eline düşüşü var. Alışkın olduğumuz üzere beyaz atlı dükümüz kızımızı kötü adamın elinden hemen kurtaramıyor. Kızı gözleyen o kadar adam atlatılıyor üstüne tam takip ederken araba kaza yapıyor hadi onuda geçtim nerde diye düşünürken akıllarına gelen ilk yerde kızı buluyorlar. Tabi trajedi boyutunda olmasa da kızın yaşadıklarını o kadar kolay atlatması da abartı geldi.
İlk kısımlardaki akıcılığın hatrına orta karar bir kitap diyebilirim ama devamını okuyup okumamakta kararsızım.

10 yıl, 11 ay
4 puan

Zoraki Düşes //Sally MacKenzıe

Konusu güzel başlayan,dialoglar da kahkalarla güldüğüm etkileyici bir girişten sonra,konunun gereksiz yere lastik gibi oradan buradan uzatılması sayesinde durağanlığa giren bir kitap halini aldı benim için..

Ben ki okuduğum kitaplarda dialoglar dan büyük keyif alırdım,anladım ki bir yerden sonra sıkıyor. Özellikle de tam aksiyon sahnesinde -ki bu sahneler zaten bir elin beş parmağını geçmez- araya gereksiz muhabbet girdi mi işin tadı tuzu kaçıyor...

Uzun uzun yazmayacağım konusunu,kitabın kapak arkasında yazılanları geçmeyecek yazdıklarım,zira kitabın başında o konuyu beğendiğim ve çok güldüğüm dialoglar da o kısma kadar :))) hakkını vermek lazım altıncı bölüme kadar güzel devam etti kitap..

Yazar'a birazcık güvenmiş olsaydım,serinin üçüncü kitabını okumak için cesaret toplardım. O zamana kadar belki unutur okuma kararı verrebilirim.

Zaten bu serinin tamamını bizlerin okumaya,yayınevininde çıkarmaya ömrü yetmez :))

6 puan

Kitap çok sıkıcıydı.Sevdiğim tek yanı kolonilerden bahsedilen zamanın geçtiği roman sayısının az olması.O yüzden benden artı puan aldı

7 puan

http://illekitap.blogspot.com/2013/02/sally-mackenzie-zoraki-duses.html

Yazarın çok hafif ve çabuk okunan bir dili var. Hatta eğlenceli bir dili var bile diyebilirim. Çünkü bazı sohbetlerde güldüm ve bazı olayları eğlenerek okudum.

Kitap ise güzeldi, eğlenceli ve romantik bir tarihi aşk romanıydı. Hatta aşk romanı olmasının yanında birazıcık heyecan, adrenalin katmak için yazar sevgili dükümüz James'in kuzeninin dük olabilmek için onu öldürme çabaları, Sarah'yı evlenmekten vazgeçirme çabaları ve hatta sonunda bile ölüm görebiliyoruz. Açıkçası bu yönden biraz farklı geldi. Yani şimdiye kadar okuduğum Londra'daki tarihi aşk romanlarında pek cinayet ve türevlerinde şeyler yoktur bunda var o biraz hoşuma gitti. Hatta alışıla gelmişin dışında sevgili dükümüzün bakir olmasını da garipsedim. Bunu inkar edemem. Bütün bu tür kitaplarda erkekler baya çapkın oluyorlar :))

Kitapta eleştirmek istediğim bir nokta var: kitap aşk yönünde biraz yüzeyseldi. Biraz daha derinlemesine aşk işlenemebilinirdi. Olay döngüsü içerisinde aşka fazla yer verilmemiş, bu kısım eksik kalmış gibi geldi. Ama ilk kitap belki o yüzdendir belki bilemiyorum. Okurken pek fark etmiyorsunuz çünkü olay döngüsüne kapılıyorsunuz ama bittikten sonra baktığınızda evet aşk yönünden yetersiz görünüyor.

Kitaptaki karakterleri çok sevdim, hele ki Robbie... Daha baş sayfada yaptığı hata kahkaha atmama neden oldu. Robbie'nin de hikayesinin anlatıldığı kitap var onu özellikle merak ediyorum.

Kitabın kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Kırmızı tonunun parlaklığı yazının sarı olup ışıldaması insanda okuma isteği uyandırıyor.
Çeviri güzeldi ancak bir iki yerde imla hatası vardı ama o da çok büyütülcek cinsten değildi. Görmezden gelinebilinir diye düşünüyorum.

Şahsen takip edeceğim bir seri ve eğer tarihi aşk romanı, dükler düşesler okumayı seviyorsanız okuyun derim ancak... Judith McNaught, Julia Quinn. Julie Garwood, Sabrina Jeffries, Brenda Joyce kalemiyle kıyaslama yapmadan okuyun o zaman bu kitap çok yüzeysel kalacaktır. Bu beş yazar benim gözümde aşk romanlarının ustaları bir yer de ve bunların yanında biraz acemi bir yazar gibi kalıyor Sally MacKenzie... Eğer kıyas yapmadan okursanız zevk alabilirsiniz...

6 puan

Zoraki Düşes-Sally MacKenzie

Diğer historical romanlara göre oldukça farklı bir dük vardı karşımızda..Başlarda bir türlü kitap ilerlemedi..Belki de benden kaynaklanıyordu ..Bazen kitap okurken bulunduğunuz ruh durumunuz etkileyebiliyor..

Yedi kitaplık bir seri olduğunu öğrendim okurken..İlginç geldi ve serinin ikinci kitabını da okumak istiyorum yazar hakkında karar verebilmek için..

The Naked Duke Goodreads puanı 5/3,68 benim puanım 5/3 bu romanda bana hep bir şeyler eksik gibi geldi..Roman Sarah Hamilton'un uzun bir yolculuk ile Amerika'dan İngiltere'ye LOndra'ya babasının vasiyeti üzerine gelmesi ile başlıyor..Amacı Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmek onun yanında kalmaktır..Fakat kendini çok yorgun hissetmektedir amacı biraz dinlenerek ertesi gün amcasının yanına gitmektir..Odasına girer ve uyur uyandığında ise kendisini bir erkeğin yanında uyurken bulur..Bu rastlantı veya oyun sonucunda Papaz lakaplı Alvoord Dükü James Ranyon'un kollarında bulur kendini üstüne üstlük ikisi de giyinik değildir..O sırada da odalarına davetsiz misafirler gelir ve ikisinin geceyi birlikte geçirdiklerini duymayan kalmaz..İngiltere geleneklerine göre Sarah'ın itibari mahvolmuştur..

James ise bu genç kıza inanılmaz çekim duymuş önce fahişe sandığı bu genç kızın Westbrook Kontunun yeğeni olduğunu öğrendikten sonra da evlenmeleri gerektiğini düşünür..Sarah için ise aralarında bir şey olmadığına göre böyle bir şey söz konusu değildir..

James'in birde tüm varlığı ve ünvanında gözü olan kötü bir kuzeni vardır..Onun evlenmesini ve varise sahip olmasını kesinlikler istemeyen hasta ruhlu ve sapık ilişkileri olan bir adamdır..Romanın başından sonuna kadar yapmadığı kötülül ve entrika kalmaz..

Gözünü kırpmadan insan öldürebilecek kadar kötü bir kişi olan Richard Ranyon elinden geleni ardına koymaz..
Konu fena değildi ama aşkı pek hissedemediğim gibi biraz duragan buldum romanı hani kapağı için almıştım bu romanı..Daha iyi olabilirdi..Okumak isteyenler keyifli okumalar dilerim...



Naked Nobility Serisi

1. The Naked Duke (2005) Zoraki Düşes
2. The Naked Marquis (2006)
3. The Naked Earl (2007)
4. The Naked Gentleman (2008)
5. The Naked Baron (2009)
6. The Naked Viscount (2010)
7. The Naked King (2011)

4 puan

bütün ingiltereye yolu düşen amerikaların başına gelen şeyler sarahında başına geldi aşk fena değildi


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 355 sayfa
2013 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
9786055156060
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman (çeviri)

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

beyaz_whovian que şahende GLY Kayla_Oz
52 kişi

Okumak İsteyenler

peyruzhan ömür denizerdem Oznurozt Canan
14 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski