Yenişehir’de Bir Öğle Vakti

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

Çok severek okudum. 70'lerin Ankara'sından değişik insan manzaralarını Sevgi Soysal çok ince bir bakış açısıyla sunmuş.

Profil Resmi
10 puan

Kitap başlarında bana hikaye tadı vermişti birinin hikayesi bitiyor ve o biterken diğeri onun yaşamının içinden geçiyor ve diğerinin hikayesi başlıyor. İlk defa bu tarzda bir roman okudum. Roman ilerledikçe insanlar kalabalıklaşıyor. Farklı konumlardaki insanların iletişimleri, birbirlerini suçlamaları, küçük görmeleri kısacası bir çok insanlık hali akıcı ve oldukça duru bir türkçeyle dile getirilmiş. Karakterlerin diğerlerinin kişiliği ve mevkisi üzerinde ne düşündüğü nasıl düşündüğü ayrıntılı anlatılmış.Kitap bittiğinde bitmemiş hissine kapıldım sanki yaşamaya devam ettiler. Hiç sıkılmadım. Sevgi soysal In diğer kitaplarını okumak için can atıyorum :)

Profil Resmi
8 puan

kitabı okurken kendinizi Ankara'nın sokaklarında dolaşıyormuş gibi hissedeceksiniz...okuması keyifli ve bir o kadar da hüzün dolu..sevdim :)

Profil Resmi
7 puan

İnsan tasvirlerinin bu kadar derin ve gercekci yapilmasini cok begendim, fakat bahsettigim bu derinlik malesef sadece yasli karakterler icin gecerli. Kitapta pozitif olarak nitelendirilen uc genc karakteri, Ali, Dogan ve Olcay'i, ozellikle Ali'yi fazla karikaturize buldum. Ayrica Aysel karakterinin hikayesinden de fazlaca rahatsiz oldum. Ama burada onemli olan karakterin neyi sembolize ettigidir, zira metaforlarla dolu bir kitap. Tavsiye edebilirim, kendi deyimiyle 'insanin sol yanini guclu kilan bir kitap.'

10 puan

nasıl bir anlatımdır bu. müthiş. hala öyle anneler ve öyle ilişkililer mevcut yıllar geçmesine rağmen değişmeyenler sabitlerimiz var.

8 puan

İlginç bir kurgu, Barış Bıçakçı'nın "Herkes Herkesle Dostmuş Gibi"sinin belki de fikir anası... Özellikle Ali-Doğan muhabbetlerini ve Ali-Olcay aşkının geliştiği sahneleri pek sevdim; keşke bu bölümler daha uzun olsa, hatta roman bu üçlü ile başlayıp bitseydi. Son söylediğime rağmen, Sevgi Soysal'ın her sosyal sınıftan birbirinden çok farklı tiplemeleri bu kadar iyi anlatabilmesi hayranlık uyandırıcı.

6 puan

O kadar güzel basladiki.Bayan bir yazardan bu kadar güzel insan tahlilleri okuduğumu daha onceden hic hatirlamiyorum.kitap elim sende oyunu gibi karakterlerin birbirine dokunmasiyla sanki yyeni bir hayati anlatmaya geçiyordu.ancak ilerleyen bölümlerde belirli kkişileri anlatmaya başladı.ve anlatilan kişilerden bazilari kusursuz tipler olunca kitaptan sogudum maalesef.kusursuz klişe karakterleri beğenmediğim için kitaptan sogudum diyebilirim.

Profil Resmi
8 puan

güzeldi...

8 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2016/10/yenisehirde-bir-ogle-vakti-sevgi-soysal.html

10 puan

Sevgi Soysal"in daha once hic bir kitabini okumamis olmamin utanci icindeyim. 40 yasinda, yazarliginin dorugunda gocup gitmis bu dunyadan Sevgi Soysal, 3 evlilik, 3 cocuk, bir cok eser, hapishane gunleri sigmis bu omre.
"Yenisehir"de Bir Ogle Vakti" ni cok begendim. Ankara"da bir ogle vakti, yikilmakta olan bir kavak agacinin etrafinda toplanan insanlardan bazilarinin hikayelerini anlatan kitap, cok ustaca, kivrak bir zeka ile, ince esprilerle yazilmis. En carpici tarafi da 1960-70 ler Turkiye"sini okurken yasattigi nostalji ve hic degismeden bugune kadar gelmis halimizin ! huznu...


Baskı Bilgileri

272 sayfa
İletişim Yayınları tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

IşılBulut Burak Uzun
2 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski