Otomatik Portakal

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
6 puan

Çok çok yükseltilmiş olan beklentim nedeniyle hayal kırıklığına uğradım sanırım. O sorumsuzluk ve aldırışsızlık, hatta o ceza, verilen ikinci şansta(!) yaşadığı çaresizlik çok güzel işlenmişti. Aklımda sonuna dair birbirinden güzel bir sürü teori vardı ama hiçbiri gerçekleşmedi. Bunun yerine sıradan ve kitabın geneline yakışmayan bir şekilde bitti. Orijinal konusu çok daha zekice bir sonu kaldırabilirdi halbuki. Sanırım kitaba dair cümleye dökebildiğim tek eleştirim bu.

8 puan

Dost Körpe çevirisini okudum ben. Anlatımı çok güzeldi. Çok keyif alarak ve merakla okudum. Ama sonu biraz eksik geldi. Bu olanlar sadece "gençlik" e mi bağlanmalıydı. Biraz daha psikolojik temellere dayanan bir son daha mutlu ederdi beni. Yine de farklı ve güzel bir kitap.

8 puan

Gerek kullandığı dili ile gerekse eserin kahramanı Alex'in farklı bakış açılarıyla birlikte farklı bir eser.Sisteme getirdiği eleştiriler de yerinde olmuş.Modern çağda insanın nasıl insanlıktan çıktığını,insanların robota dönüştürüldüğünü gözler önüne seriyor.Zaten yazarının da sıra dışı bir hayatı var.

6 puan

Kitabın ilginç bir -argo- anlatım tarzı var. Eminim ki kitabın özgün dili çevirisinden daha etkili bir anlatım tarzına sahiptir. Bu kitabı özgün dilinden okumak -ya da okuyamamak-, çeviri ne kadar başarılı olsa da bir şeyleri kaçırıyor, anlayamıyor veya eksik kalma hissi uyanıyor insanda.

Öykü, insanı dehşet içinde bırakan, tüyleri diken diken eden olaylar silsilesi başlayıp devam ediyor. İşin ilginç tarafı kitabın başlangıcı ile sonu arasındaki dehşet veren gerçeklik olgusu farklı gibi gözüküyor. Oysa öykünün başlangıcı ile bitişi arasında bu anlamda bir fark yok aslında. Soruna odaklanacağına, soruna neden olana odaklanmak gerekir aslında... Yazar vermek istediği mesajı olduğundan çok sert bir tarzda vermek istemiş. Ancak, bu, bazı okuyucularda gereğinden fazla iticiliğe neden olabilir.

Profil Resmi
8 puan

Kurgu, akıcılık... Her şeyiyle çok iyi. Gerek kitabı gerekse filmi ayrı keyif veriyor.

9 puan

İyiliğin sebebini aradıkları yok, niye tersini merak ediyorlar ki?

10 puan

komple tersine dönmüş bir dünyada sıfırdan yaratılmak acı acı törpülenmek

9 puan

Başlarda yer alan şiddet unsurları nedeniyle yarım bırakmayı düşündüm ama bırakamadım, iyi de oldu çünkü devamında güzelleşti ve oldukça sürükleyiciydi. Modern klasik olmayı haketmiş bir eser.

4 puan

Her listede karşınıza çıkan aman okumadan olmaz denilen bir kitap. Ama her ne kadar üslubu ve değindiği nokta orijinal olsa da kitabın sonu, olayların indirgendiği nokta ve son noktaya gelene kadar çektiğiniz acı kesinlikle bu kitabı okumaya değmez, bu nedenle tavsiye etmiyorum.

2 puan

2nci okuyuşumda,5 kat daha az irrite oldum.Fazla anarşist,antitest,tecavüz ,şiddet,tabi olmazsa olmaz sisteme siyaset eleştirisi filan olduğunu hemen çakozladım kankalarım.Anlatıcı eline almış,karakterin içine girmesi ve olaylar örgüsü kasnak gibi olduğunu dikizledim ey kardeşlerim.Ayrıca kara mizahta güldürüyor argoyla beraber.Hikaye çok akıcı,film süper.3 kişinin garip rast gelip intikamlarını almaları dandik,kitabın finalinin kısalığı dandik,iyiliğe dönmesi güzel.Eşine benzer bir saldırı olmuş,son bölüm silinmiş,kitabı 3 haftada yazmış,10 dil biliyomuş,kompozitör,hristiyanmış güya,otobiyografisinden nasıl yazdığıyla ilgili bilgiler var…

“İyiliğin sebebini aradıkları yok,öyleyse neden tersini merak ediyorlarki?”“Seni insanlıktan çıkarmışlar.Artık seçme şansın yok.Toplumun onayladığı eylemlerin dışına çıkamıyorsun,sadece iyilik yapabilen küçük bir makinesin.”

Yazar kitapla ilgili konuşuyor;http://kitap.radikal.com.tr/makale/haber/otomatik-portakal-50-yasinda-349875


Baskı Bilgileri

176 sayfa
2009 tarihinde, Türkiye İş Bankası tarafından yayınlandı


ISBN
9789944885690
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Ophelia musanpa Pennywise. hamidetekin nurss
8 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski