Monte Cristo

Alexandre Dumasın bu kitabı sizlere heyecanla okuyacağınız bir serüven sunuyor. MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 2207 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan kararı ile ilk ve ortaokul öğrencilerine tavsiye edilmiştir.

Alexandre Dumasın bu kitabı sizlere heyecanla okuyacağınız bir serüven sunuyor. MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 2207 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan kararı ile ilk ve ortaokul öğrencilerine tavsiye edilmiştir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Okuyan herkesi derinden etkileyebilecek bir intikam öyküsü. Kesinlikle kalbinizde iz bırakacak bir aşk hikayesi. Okuyup da etkilenmeyen yok bence, herkesin okuması gereken nadir kitaplardan.

Ayrıca Ezel dizisine de ilham kaynağı olmuş bir kitaptır kendileri.

9 puan

zekice yazılmış bi şaheser

10 puan

Öyle akıcı ve sürükleyici bir Alexandre Dumas klasiği ki,
1040 sayfa kısa sürede bitiveriyor. Kesinlikle okunmalı.

10 puan

Mükemmel bir klasik. Orijinal baskısı sanırım ithaki yayınlarıydı. Kalın, siyah ve kapağı da kalın kısaltılmamış versiyonunu okumanızı tavsiye ederim. Acayip sürükleyici, hep ne olacak acaba diye merak ediyorsunuz hem de günümüz kitapları gibi sıradan bir şekilde değil. Yüzyıllar önce yazılmış bir eserin hala üstüne daha iyisi gelmemiş olduğu düşünülürse Alexandre Dumas işi biliyor:)

10 puan

Ben değerlendirme puanları biraz kıt bir okur olarak görüyorum kendimi.10 puan verdiğim nadir sayıdaki kitaba şöyle bir bakarsanız hepsinin ortak bir özelliği olduğunu görebilirsiniz.Zamanının ya da türlerinin kaliteli ilkleri olmaları.Peşleri sıra muhakkak tarzlarında kitaplar yazılmıştır belki ve muhtemelen onlardan da daha iyi olmuştur. Ama ilk olmak eğrisi ile doğrusu ile her daim ayrıcalıktır.
Monte Kristo Kontu'na gelecek olursak...Edmond Dantes'in akıl almaz serüveni muhteşem bir kurgu ve dev kahraman kadrosu ile sizi peşinden sürükleyecek. 1840'lı yıllarda yazılmış olan romanın mantık dizgisine hala ulaşamamış dünya kadar kitap günümüzde zirveye oturup haftalarca en çok okunan listelerinden inmeyebiliyor.Benim için kriter olan ilk olgusu da işte bu noktada doğuyor. Güzel bir çevirisini alıp okuyun.Hatta klasiklerin hepsini isterseniz sadeleştirilmiş haliyle alıp okuyun.Ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız inancındayım.

8 puan

okuduğum ilk kitap olarak sayıyorum.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Okuduğum en güzel kitaplardan biri.

Profil Resmi
9 puan

Okuduktan sonra hayatımı etkileyip davranışlarımı düzelten nadir kitaplardan biri tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Çok beğendiğim benim için değeri olan bi kitap kesinlikle çok sürükleyici o kapkalın görüntüsünden korkabiliyo insan ama elime alıp biraz okuduğumda bitmesin demiştim :)

Profil Resmi
10 puan

Gerçekten çok güzel ve akıcı kitap.En sevdiğim kitabım.


Baskı Bilgileri



ISBN
975-501-104-8

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski