Minyatürcü

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Olağanüstü.

Kitabı bitireli 100 gün olmuş. Hakkını veren bir yorum yazayım derken günler geçip gitmiş. Benim için başucu kitaplarından oldu. Çok çok az öyküyü okurken bu denli keyif aldım. Bu kitabı okuma esnasında aldığım zevk için kaymaklı ekmek kadayıfı mı desem ballı lokma tatlısı mı desem bilemiyorum. Çok çok keyifliydi.

Öykünün daha başlarında yazarla ilgili diğer kitapların arayışına girdim. Üzücü ve sevindirici iki şey öğrendim. Kötü olan başka yazdığı bir roman yok. Sevindirici olan ise yazarın yaşının henüz 34 olması. Bu da ilerde yazarın anlatımından daha bir çok kitap okuyacağımızın habercisi.
Yazar Jessie Burton " Minyatürcü " kitabıyla hem ülkesi İngiltere'de hem Amerika'da " Yılın Yazarı " ve " En İyi Kitap " ödüllerini kazanmış. Bolca da şöhret tabii.
Yazarın yarı biyografik romanında bahsi geçen Petronella Oortman 17. yüzyıl sonlarında Hollandada yaşamış. Bir tüccarla evlenmek için Amsterdam'a gelen Petronella ve geldiği evin içinde yaşanılanların kurgulandığı öykü dönemin yaşantısını da oldukça iyi yansıtıyor. Ki öyküde geçen minyatür ev de Amsterdam müzesinde bulunmakta.

Ucundan kıyısından kitabın konusunu ya da özetini okursunuz. Asıl muhteşem olan içindeki anlatımın harikalığı. Öykünün bütünü, kurgusu, karakterlerin ardındaki gizemler, olaylar falan hepsi güzel ama en çok anlatımın dili, akıcılığı ve aktarış yoğunluğu sizi tam da orada o evin içinde hissettiriyor. Öyküde yaşanılanların içindesiniz her duyguyu her karakterle beraber siz de yaşıyorsunuz.

Bitmesin diye başka uğraşlar aramama rağmen, kitap her seferinde tüm itirazlarımı bertaraf ederek kısa sürede kendini okutturdu.

Çok beğendim.

7 puan

Jessie Burton 1982 Londra doğumlu olan genç yazar Oxford Üniversitesi ve Central School of Speech Drama okullarını bitirmiş olup 2009 yılında yazarlığa adım atmış olup, halen yazarlığı ve oyunculuğu bir arada yürütmektedir.

Burton Minyatürcü adlı romanı, bir Amsterdam gezisi sırasında Rıjkmuseum adlı müzede romanın baş karakteri olan Petronella Oourtman'ın oyuncak evini görmesiyle yazmaya karar verir.

Kişi ve oyuncak ev gerçek. Oyuncak ev ayrıca dünyanın en pahalı 10 oyuncak evi arasında. Harika bir kurgu ve anlatım. O kadar ki konunun ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu okurken ikileme düşüyorsunuz. Çok severek okudum. Bu arada okumak istiyenler için bir not kitap şu an İdefix'te 9.90 satılan kitap listesinde bence kaçırmayın.....

8 puan

Inanilmaz bir kurgusu ve cok carpici bir hikayesi vardi. Okumalara doyamadim. Oyle guzel donem tasviri yapmis ki yazar , adim adim gerilimi, gizemi icinizde hissediyorsunuz.Tek sikintisi minyaturcu'nun hikayesi cok muglak kalmisti. O kisim daha ozenli olsaydi keske dedim..


Baskı Bilgileri

480 sayfa



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

cemo
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski