Kara Gönülçelen (Royal House of Shadows, #1)

Kan Büyücüsü, Elden Krallığını yerle bir etmiştir.
Kraliçe çocuklarını korumak için, her birini ayrı yerlere gönderirken, Kral da hepsini intikam ateşiyle doldurmayı başarmıştır.
Elden tahtının varisleri olan, bu üç erkek ve bir kız kardeş arasındaki tek bağ ise, her birinin sahip olduğu sihirli bir saattir.
Ve zaman giderek azalmaktadır...

Kan Büyücüsü, Elden Krallığını yerle bir etmiştir.
Kraliçe çocuklarını korumak için, her birini ayrı yerlere gönderirken, Kral da hepsini intikam ateşiyle doldurmayı başarmıştır.
Elden tahtının varisleri olan, bu üç erkek ve bir kız kardeş arasındaki tek bağ ise, her birinin sahip olduğu sihirli bir saattir.
Ve zaman giderek azalmaktadır...


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Karanlığın Efendileri ; serisi ile gönlüme taht kuran yazarı Harlequin de görmek büyük süpriz oldu ve büyük heyecan yarattı bende. Zaten En Karanlık Gece kitabından sonra bu kitapda harikalar yaratacağına şüphem yoktu ve sabırsızlıkla çıkmasını beklemeye başladım veee yanılmamışım :)... Harika hikayeyi soluksuz okudum
Aksiyon, Adrenalin ve Tutkunun dibine vurmuş yazar ve sahiplik duygusunu, aşkı, fedakarlığı çok güzel işlemiş ♥
serinin devam kitaplarını da sabırsızlıkla bekliyorum eminim hepsi birbirinden harika olacak fakat yine de keşkeeee bütün kitapları Gena yazsaydı :(

8 puan

Royal House of Shadow Serisi Gena Showalter'in hikayesi Kara Gönülçelen . ile başlıyor..Bu seride Raintree Serisi gibi her hikayeyi farklı bir yazar yazmış..
Müthiş bir hikaye idi..Hikaye su gibi aktı desem yalan olmaz..Vampirler,cadılar,büyücülerin bol olduğu bir macera idi..Aksiyon macera sahneleri müthişti..Paranormal olan bu seriyi çok sevdim.Daha 224 sayfa olsa okurdum.Bu seride sıkılmayacaksınız bunu garanti ederim Gena Showalter o muhteşem kalemini iyi çalıştırmış..Birde bu hikayenin içine tutkulu muhteşem bir aşk eklemiş..


Nicolai Elden'in varisi Vampir bir Lord....Kan Büyücüsü tarafından ailesi katledildikten sonra ele geçirilip hafızası siliniyor Köle pazarına düşürülüp Delfina'nın kötü prensesi tarafından ve Seks Kölesine dönüştürülüyor..Hafızasını kaybetse de hep bir şeylere olağan üstü derecede öfkeli ve kızgındır..
Jane ise anne ve babası ve kız kardeşini, korkunç bir araba kazasında kaybeder... O tek kurtulandır Tekrar iyileşmesi ise uzun bir zaman almış vücudunun kırılan tüm kemiklerinin oturması ona çok acı çektirmiştir...Vampirler üzerinde de araştırmalar yapmıştır..Bir gün bir kitap keşfeder o kitapdaki Vampir tarafından ona gitmesi için devamlı çağırılmaktadır..O davete bir gün uyar ve kendini birde hiç bilmediği bir dünyada Delfina'da bulur hemde kötü yürekli prenses klığında..Kendisini bir prenses ile karıştırmaktadırlar...Sonunda onu çağıran Nicolai ile karşılaşır..Bu olağan üstü adamın anlattıkları ve üstündeki etkisi inanılmazdır...

Müthiş bir macera idi kesinlikle tavsiye ediyorum....

1-Kara Gönülçelen / Lord of the Vampires by Gena Showalter
2.Lord of Rage by Jill Monroe
3.Lord of the Wolfyn by Jessica Andersen
4.Lord of the Abyss by Nalini Singh


10 puan

Harlequin, 4 ay önce Mystery özel sayılarını çıkarmaya başladığında oldukça dikkatimi çekmişti. Hem fantastik, hem biraz gizem, hem heyecan/adrenalin hem aşk harmanlanarak yazılmış olan Mystery serileri şahsen Harlequin'den çıkan favori kitaplarım oldu.

Harlequin, Mystery Özel Sayılarında Raintree Serisini bitirdikten sonra Royal House of Shadows serisine başladı ve bu seri de tıpkı Raintree Serisi gibi her kitabı farklı yazarlar tarafından yazılıyor. Harlequin, bu seriyi de her ay yeni kitabı yayınlayarak dört ayda tamamlayacak.

Seri hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, Royal House of Shadows serisi dört kitaptan oluşuyor ve her kitap bir kardeşi anlatıyor. Paranormal, büyücülerin cadıların vampirlerin ve devlerin bulunduğu yani kısacası aklınıza gelebilecek hemen hemen her tür fantastik yaratığın içinde bulunduğu bir fantastik kitap serisi...

İlk kitabın yazarı daha önce kalemini çoğu okuyucunun bildiği ve oldukça beğendiği Karanlığın Efendileri serisinin yazarı Gena Showalter! Ben yazarı daha önce hiç okumadığımdan bu kitapla yazarın kalemini tanıdım ve itiraf ediyorum ba-yıl-dım! Cidden çok güçlü bir kalemi var. Kurguya olan hakimiyeti, kelimeleri kusursuzca birleştirmesi ve okuru kitaba bağımlı hale getirmesi muhteşem! Ki kitabı bir günde bitirdim... yani elinizden bırakamayacağınız bir kurgu yaratmış kadın.

Serinin ilk kitabı olan Kara Gönülçelen, Elden Tahtının varisi saf kan vampir Nicolai ile dünyalı bir bilim kadını olan Jane'in arasındaki aşkı, bağılılığı, bu sırada gerçekleşen olayları konu alıyor. Bu kitabın kabaca bir özeti diyebilirim gerçi kitabın konusunu sizinle paylaştığımda daha aydınlatıcı olacaktır :)

Kitapta her daim bir atraksiyon olması benim aşırı hoşuma gitti. Fazla durgun giden kitapları özellikle bu türdeyse pek sevmiyorum dolayısıyla bayıldım. Jane'in de pısırık, korkak bir kadın olmak yerine güçlü, savaşçı, pes etmeyen ve vazgeçmeyen güçlü bir karakter olmasını ise çok sevdim.

Arada Nicolai'nin geçmişe dönmesi ve o anları bizimde okuyabilmemiz oldukça tatmin ediciydi.

Kitapta özellikle çok eğlendiğim bir yer vardı. Nicolai'nin kıskançlık krizine girdiği bir yer ve çok güldüm o satırlarda.

Jane içini çekti.
"Vicodin'den çok daha iyiydi," dedi gülümseyerek.
"Vicodin de kim?"
"Ağrı kesici. Benim dünyamdan."
"Onu sever miydin?" dedi Nicolai. Jane onun sesinden kıskançlık duyduğunu anlayabiliyordu ve bu onu çok eğlendirmişti. Kahkahalarla gülmeye başladı.
"Boşver onu. Ondan kurtulmam epey zaman aldı zaten."
"Sana yaptığı kötülükler için onu cezalandıracağım."

Nicolai... bir erkeğin her şeyi kıskandığını görmüştüm de bir ağrı kesici hapı kıskandığını ilk defa sende gördüm. Çok sevimlisin...çok sadıksın... çok inatçısın... çok yakışıklısın... çok seksisin... çok... çok... sen olabilecek her şeysin... :)

Kitabı çok beğendim ve şiddetle tavsiye ederim okuyun. Ben her satırından keyif aldım... Cidden severek takip edeceğim bir seri oldu ve yazarı da özellikle takip edeceğim :)
Ahh bir de... kitapların kapakları süper değil mi :) ben bayıldım kapaklara ve üstelik orijinal kapaklar :)

Royal House of Shadows Serisinin Kitapları:
Kara Gönülçelen
Savaşçı Ruh (Eylül ayında çıkacak)
Dolunay (Ekim ayında çıkacak)
Kara Zırh (Kasım ayında çıkacak)

http://illekitap.blogspot.com/2013/08/gena-showalter-kara-gonulcelen.html

8 puan

Kitap güzeldi ama mükemmeldi diyemeyeceğim. Yazarın diğer fantastik kitaplarına aşık olduğum için beni hiç tatmin etmedi açıkçası ya :( Yetersizmiş gibi geldi. Karanlığın Efendileri' ndeki gibi müthiş bir kurgu beklemiştim ben :( Ama güzeldi, okudum ve beğendim.

8 puan

Kara gönülçelen... Kitap gerçekten de adı gibiydi. Karanlık ama seni nasıl cezbedeceğini iyi biliyor. Gena Showalter'dan daha önce kitap okumadığımı ele alırsak -ki bu bir hata hemen diğer kitaplarını okumalıyım- kitap çok rahat ve akıcıydı. Gerçekten kalemi rahat yazarımızın.

Kitaba dönecek olursak rahatsız olduğum tek bir kısım vardı. "Benim..." Şu kelimeyi o kadar kullandılar ki birbirlerine. Kitabı sarsıp "Yeter o senin sende onunsun anladık. Aa~" dedim yani. Ki bu kısmı dışarıda yaptığımı da demeden edemeyeceğim...

Devam edelim. Hikayeden biraz bahsedeceğim. Jane Parker bir bilim insanı. Bildiğin zeki kadın. Yaşıtlarından önce okulunu bitiriyor. Çok çeşitli deneylerde bulunuyor derken ailesiyle bir trafik kazası geçiriyor. Bu kazada annesini babasını ve kardeşini kaybediyor. Kendisi de uzun bir süre hastanede yatıyor. Bu süreçte oldukça acılı geçiyor. Nicolai ise Elden Krallığının varis Prensi. Bir vampir. Oldukça kıskanç ve yakışıklı bir safkan vampir ama öfkesi tüm dünyasını yakabilecek seviye. Sevdiği birini korumak için öfkesine yenilmekten hiç vazgeçmiyor diyebiliriz.

Kitap da güzel olan şeylerden biri de gizem yeterince dozundaydı. Abartılmamış ya da az kalmamış. Tam dozunda derler ya o alaka yani.

Neyse sonuç olarak kitap canavar -devler, periler, kurtlar, kötü kalpli cadılarla- dolu. Ve sürekli olarak bir hareket halindeler. Bu da oldukça atraksiyon dolu demek. Ben kitabı yaklaşık olarak 5 saatte bitirdim. Yani bir gün boyunca elinizden bırakmadan rahatlıkla bitireceğiniz bir kitap.
Alıntılaar:
----------
"Benim olan," diye fısıldadı Nicolai, Jane'in kulağına. "Güvendesin."
(O an ben bile kendimi saçma bir güven duygusunda buldum.)
----------
"Devlerin tutsak ettiği şu kadınlar özgür kaldıkları için çok minnettarlardı. Ortalığı temizlemek ve sana bu elbiseyi hazırlamak için bir süre kaldılar."
"Bu çok nazik bir hareket."
"Bir de teşekkür olarak bana kendilerini sunmayı teklif ettiler."
"Ne? Duvarları tekrar onların kanlarıyla boyayacağım," dedi Jane hiddetle.
----------
"Evet," dedi Nicolai, büyük bir kararlılıkla. "Bunu yapabilirim."
"Öyleyse dilini şeytanın ağzına sokma işinde sana başarılar dilerim."


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 224 sayfa
1Ağustos2013 tarihinde, Harlequin Turkiye tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: harlequin mystery

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

HarlequinTr ranayıldız merve y. İlkind Carpe_Diem
34 kişi

Okumak İsteyenler

Only ahmar hAnAJks SiHiRLi_PeRi rimpianto
6 kişi

Takas Verenler

yok
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski