İntihar Kulübü

Viktorya Dönemi Londrasında Bohemya Prensi Florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: Gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede bayattan sıkılmış, ancak kendi yaşamlarına son verecek kadar cesur olmayan gençler her akşam toplanarak aralarından bir katil, bir de maktul seçerler; oynayacakları, bir tür kumardır. İntihar Kulübünün içyüzünü öğrendikçe dehşete düşen Prens Florizel ile sadık hizmetkârı Albay Geraldine, farklı bir amaçla bu kumara katılmaya karar verirler. Stevensonm yetkin kaleminden çıkmış bu ürpertici serüven, genç bir Amerikalıyla Britanya İmparatorluğumun subaylarından birinin de devreye girmesiyle, müthiş bir kovalamacaya döner.ktorya Dönemi Londrasında Bohemya Prensi Florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: Gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede bayattan sıkılmış, ancak kendi yaşamlarına son verecek kadar cesur olmayan gençler her akşam toplanarak aralarından bir katil, bir de maktul seçerler; oynayacakları, bir tür kumardır. İntihar Kulübünün içyüzünü öğrendikçe dehşete düşen Prens Florizel ile sadık hizmetkârı Albay Geraldine, farklı bir amaçla bu kumara katılmaya karar verirler. Stevensonm yetkin kaleminden çıkmış bu ürpertici serüven, genç bir Amerikalıyla Britanya İmparatorluğumun subaylarından birinin de devreye girmesiyle, müthiş bir kovalamacaya döner.Viktorya Dönemi Londrasında Bohemya Prensi Florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: Gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede bayattan sıkılmış, ancak kendi yaşamlarına son verecek kadar cesur olmayan gençler her akşam toplanarak aralarından bir katil, bir de maktul seçerler; oynayacakları, bir tür kumardır. İntihar Kulübünün içyüzünü öğrendikçe dehşete düşen Prens Florizel ile sadık hizmetkârı Albay Geraldine, farklı bir amaçla bu kumara katılmaya karar verirler. Stevensonm yetkin kaleminden çıkmış bu ürpertici serüven, genç bir Amerikalıyla Brit

Viktorya Dönemi Londrasında Bohemya Prensi Florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: Gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede bayattan sıkılmış, ancak kendi yaşamlarına son verecek kadar cesur olmayan gençler her akşam toplanarak aralarından bir katil, bir de maktul seçerler; oynayacakları, bir tür kumardır. İntihar Kulübünün içyüzünü öğrendikçe dehşete düşen Prens Florizel ile sadık hizmetkârı Albay Geraldine, farklı bir amaçla bu kumara katılmaya karar verirler. Stevensonm yetkin kaleminden çıkmış bu ürpertici serüven, genç bir Amerikalıyla Britanya İmparatorluğumun subaylarından birinin de devreye girmesiyle, müthiş bir kovalamacaya döner.ktorya Dönemi Londrasında Bohemya Prensi Florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: Gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede bayattan sıkılmış, ancak kendi yaşamlarına son verecek kadar cesur olmayan gençler her akşam toplanarak aralarından bir katil, bir de maktul seçerler; oynayacakları, bir tür kumardır. İntihar Kulübünün içyüzünü öğrendikçe dehşete düşen Prens Florizel ile sadık hizmetkârı Albay Geraldine, farklı bir amaçla bu kumara katılmaya karar verirler. Stevensonm yetkin kaleminden çıkmış bu ürpertici serüven, genç bir Amerikalıyla Britanya İmparatorluğumun subaylarından birinin de devreye girmesiyle, müthiş bir kovalamacaya döner.Viktorya Dönemi Londrasında Bohemya Prensi Florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: Gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede bayattan sıkılmış, ancak ken... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

İntihar Kulübü yüzümde bir gülümsemeyle okuduğum bir kitap oldu. Üstelik sade ve hafif alaycı bir dili var, tam benim sevdiğim gibi yani. Maceralı gidişatı ve kısa oluşu da bu kitabı okuduğum sırada ihtiyaç duyduğum özelliklerdi.

https://herkitapayribirdunyadir.blogspot.com.tr/2016/10/intihar-kulubu-robert-louis-stevenson.html

2 puan

Bu neydi şimdi?

8 puan

Yine bir yazarın çok bilinen bir eseri yerine görece daha az bilinen bir kitabıyla karşınızdayım. İntihar Kulübü'nü yaklaşık 2 sene önce almıştım ama Nilgün arkadaşımızın mevsimsel olarak yaptığı Okuma Şenlikleri için -özellikle yeşil kapaklı kitaplar maddesi- bekletiyordum. Sonunda 2021 Bahar Şenliği ile o zaman geldi ve listedeki ilk kitabım olarak okuma rahatlığına eriştim.

Fazla incelemediğim için 3 farklı hikayeden oluştuğunu sanıyordum ama birbirleriyle bağlantılı novelladan oluşuyormuş. İlk kısım olan Kremalı Turtaları Olan Genç Adamın Hikayesi kesinlikle değişikti, çarpıcıydı, ürkütücüydü ve ahlaki açıdan sorgulayıcıydı. Haliyle en favori kısım oluyordu. Karakterler hatalarının farkında ama aptalca da olsa sonuçlarıyla yüzleşmeye hazırlardı.

İkinci kısım olan Doktor ile Saratoga Sandığının Hikayesi en entrikalı kısım olurken, son bölüm olan Fayton Macerası diğer kısımlara göre sakin ama kesin bir sonla bitiyordu. Ayrıca İthaki'nin kapağı novellayı harika bir şekilde özetlemiş.


Baskı Bilgileri

97 sayfa


ISBN
9789944860239

Diğer baskılar


Etiketler: öykü

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

handgrenade Holden Caulfield Gökdemir İhsan ni11256 Smg9701
20 kişi

Okumak İsteyenler

alengin Annabel Lee Burak Uzun dendenn hajiyev
8 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski