İki Mükemmel Hata

Genç kız için hayatı mükemmeldi. Hatasızdı…
Anlayışlı bir aileye, iyi bir kariyere sahipti.
Sevdiği adamdan başkası da umurunda değildi.
En azından öyle sanıyordu…

Ama karşısına böyle bir adamın çıkacağını bilemezdi!
Yapmayı düşünmediği hataların sahibi gibiydi.
Tehlikeli bir hayata, farklı bir dünyaya aitti.
Kollarında, olmadığı biri gibi davranmak çok kolaydı.
Keşke onunla hiç karşılaşmasaydı… Keşke dokunuşlarından etkilenmeseydi…
Keşke imkânsız isteklerine karşı koyabilseydi. Ve keşke… onun bir hata olduğunu fark edebilseydi.

Geç kalmıştı!
Sahiplenilmeyi, tehlikeyi ve arzulanmayı bir yabancının heyecan veren yakınlığında buldu.
Bu gülen gözlü adam onun tüm kalelerini yıkmıştı.

Bazı hataların engellenemez olduğu aşk yolculuğunda, bir genç kızın en mükemmel hatasına yenilişini
destekleyeceğiniz bir FMArsal romanı daha!
(Tanıtım Bülteninden)

Genç kız için hayatı mükemmeldi. Hatasızdı…
Anlayışlı bir aileye, iyi bir kariyere sahipti.
Sevdiği adamdan başkası da umurunda değildi.
En azından öyle sanıyordu…

Ama karşısına böyle bir adamın çıkacağını bilemezdi!
Yapmayı düşünmediği hataların sahibi gibiydi.
Tehlikeli bir hayata, farklı bir dünyaya aitti.
Kollarında, olmadığı biri gibi davranmak çok kolaydı.
Keşke onunla hiç karşılaşmasaydı… Keşke dokunuşlarından etkilenmeseydi…
Keşke imkânsız isteklerine karşı koyabilseydi. Ve keşke… onun bir hata olduğunu fark edebilseydi.

Geç kalmıştı!
Sahiplenilmeyi, tehlikeyi ve arzulanmayı bir yabancının heyecan veren yakınlığında buldu.
Bu gülen gözlü adam onun tüm kalelerini yıkmıştı.

Bazı hataların engellenemez olduğu aşk yolculuğunda, bir genç kızın en mükemmel hatasına yenilişini
destekleyeceğiniz bir FMArsal romanı daha!
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Fatih Hoca yine aşkı anlatmış, güzel yazmış..Seviyorum bu adamın kalemini. Bazen abartılı olsa da yazılanlar yine de okurken keyif alıyorum. Kısacası ben seviyorum Fatih Murat ARSAL kitaplarını. Sevmeyen okumasın.;))

10 puan

Fatih Murat Arsal yıllar önce e-kitapları ile tanıştığım bir yazar olmuştu. Normalde tercih etmem bu tarz bir okumayı gözlerim hemen ağrımaya başladığı için ama yazarın kalemi o kadar çok hoşuma gitmişti ki kısa bir sürede bitirmiştim edinebildiklerimi. Sonra arkadaşımdan Nefretten Sonra kitabını almıştım o zamanlar ilk baskısı şimdikinin iki üç kat eksiği bir şeydi, tadı damağımda kalmıştı, gerçi ilk çıkan Ephesus baskısının kalınlığına rağmen tadı damağımda kalmaya devam etti.


Yorumumda pek fazla detay vermek istemiyorum. Çünkü yazarın sevdiğim yazım özelliklerinden biri de olayları direk son bıraktığı yerden değil de tazeleme açısından öncelerden almaya başlaması. İki Renk Aşk, serinin ikinci kitabı olmasına rağmen ilk kitaptan da büyük ölçü de kısımlar içeriyor benim gibi çabuk unutan biriyseniz bayağı yardımcı olacak yani olayları tekrardan yakalamanıza.

Yazarın kalemini çok seviyorum, oldukça güçlü ve akıcı ama bu kitap, uzun zamandır okuduğum ilk FMArsal romanı olduğundan mıdır bilemiyorum ama yazımındaki gelişmeleri fark ettim, daha akıcı, daha başından ayrılamayacağınız, daha bir oturuşta kitabı bitirecek hale gelebilmenize sebep olacak bir kalem. Profesyonel bir yazar kendisi ama ne demişler insan gelişmeye devam eder, kalemi daha bir güçlenmiş ki bir sonraki kitabı gelse de okusam dedim.

Sizi duygu tufanına sürükleyecek bir kitap. Ben başlarda şahsen bayağı bir güldüm. Özellikle Ayça’nın Ayhan hakkında ki yanlış anlamasını düzeltmemesi ve Ayhan'ın bundan sonuna kadar faydalanmasını okurken bayağı bir eğlendim. Sonraki bölümler bayağı acıklı ki ilk kitapta ağlamama ramak kalmıştı. Kısacası art arda farklı duygulara kapılmanıza neden olan bir roman.

Kapağına değinecek olursam gerçekten çok hoş, göz yormayan zarif bir tasarım olmuş. En beğendiğim FMArsal kapakları zaten iki renk aşk ve şimdi iki mükemmel hata oldu. Beyazla beraber kitaplığımda ayrı bir zarafetle duruyorlar. Okurken bir imla hatası vs. karşılaşmadım varsa bile görmedim. Akıcılığına kapılmamak imkansız.

Ne demişler, aşkı okumak istiyorsanız bir de aşkı anlatan adamdan okuyun.

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2016/11/iki-mukemmel-hata-fatih-murat-arsal.html

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/01/fatih-murat-arsal-iki-mukemmel-hata.html

Fatih Hoca'nın her kitabını okumuş olduğum göz önünde bulundurulursa ne kadar kalemini kurgu yeteneğini ve kitaplarını ne kadar sevdiğimi anlamışsınızdır diye düşünerek o kısma hiç değinmeden kitaba dair yorumuma geçiyorum.

İtiraf etmek gerekirse bir destan yazmayı planlıyorum sonuna kadar okuyacak sabrınız varsa şimdiden teşekkürler :D

Öncelikle kitap, İki Renk Aşk hikayesinde tanıdığımız Aysun'un ablası Ayçe ile Vural'ın arkadaşı Binbaşı Ayhan'ın aşkını anlatıyor. Böyle bakıldığında baya basite indirgemiş olabilirim ama bu kadar basit değil hikayeleri çünkü Ayça'nın yaşadığı zorluklardan ve hayal kırıklıklarından sonra bağlanma ve aşık olma korkusu ile Ayhan'ın tehlikeli işi ve tehlikeli derecede aşık olunası karakteri ile oldukça zorlu bir aşk hikayesine ev sahipliği ediyor kitap. Ki kitabın sonuna doğru olan özellikle son 100 - 150 sayfa cidden bu zorluğu gözler önüne serip sizlerin yüreğini öyle burkuyor ki... aşk size çok yakıştı be dedirtiyor...

İki Renk Aşk'ın sonunda Gürkan ile olanlar çok fazla detaya girilmemişti bu kitabın başlarında bunları okumak, Vural'ın hastanede yattığı zamanları daha detaylı okumak gerçekten okurun kalbini sanki biri avucunun içine almış da sıkıyormuş gibi hissettirdi. O sayfaları okumak ayrı bir hüzünlüydü.

Vural'ı ve Aysun'u tekrardan görmek çok güzeldi. İki Renk Aşk'ı ilk okuyuşumda pek sevememiş ama sonraki üç okuyuşumda oldukça beğenmiş olduğum göz önüne alınırsa onları böyle mutlu ve sevgi dolu görmek süperdi. Vural'ın sahiplenici bir içgüdü ile Ayça ile dostluğunu ve kardeşliğini okumak ise okurun yüzünde gülümseme oluşturuyordu.

Ayhan ile Ayça'nın aralarındaki birçok dialogda çok eğlendiğimi söylemeliyim. Özellikle "gay" muhabbetinde. Kahkaha attığım anlar bile oldu. Okuyan bu detayı ve sohbeti bilir ama okumayan da bence okuyup öğrenmeli.

Fatih Hoca'nın ev sevdiğim özelliği her kitabında bütün karakterlerine bir yer açabiliyor oluşu... okuyan bilir hep asıl karakterlerimiz vardır ama bunun yanında diğer karakterlerimize bir boy gösterir. Bunda da Tahir, Tamer ve Doğan'ı gördük hatta bir ara Akın'ı gördük o yetmedi Kara'nın adını duyduk... o kadar yani... Tahir... Tamer... Doğan... Akın... muhteşem dörtlüm benim ya... :) Sizin kitaplarınızı okuma dürtüsünü hissettim içimde adınızı duyduğumda. :)

Hele son sayfalarda Doğan ile Ayhan arasındaki muhabbetten sonra çektim raftan Seni Sevmek İstemedim kitabını açtık ara ara göz gezdirdim. O derece yani :)

Ayça'nın güçlü ayakları üzerinde duran bir kadın olması hayranlığımı kazandı, bu tür kadınları kitaplarda okumak süper bir şey ve Fatih Hoca'nın kadın karakterleri erkeklerine kök söktürüyor ya idolüm oluyorlar :D

Sezyum ile ilgili detaylar... sonrasındaki süreç... Afika'ya uzanan yolculuk... valla Fatih Hocam şuan sizi ayakta alkışladım. O detalar nasıl da ince işlenmiş ve şaşırtıcı detaylardı. Beklemiyordum yeminle böyle bir şey...

Şu yukarıdaki alıntı ilk gözlerimi doldurup beni ağlatma noktasına getiren yerdi. Çünkü bu duyguyu yaşadım ve ne demek istediğini iliklerime kadar hissederek söyleyebilirim ki biliyorum... evet insanı cidden yıkıp geçen bir şey...

Ayça'nın o süreci yaşaması çok kötüydü. Ağlamamak için kendimi zor tuttum ki ben dostum - kardeşim dediğim kişi kanser illetinden kaybetmiş biriyim. Gözlerinin önünde eriyip giderken hiçbir şey yapamamanın nasıl bir şey olduğunu bilirken bunları kitabınızda okumak... çok kolay olmadı ve sayfalara göz yaşından iz bırakmamak için ciddi çaba harcadım. O sayfalar... benim için duygularımın doruklarda yaşandığı sayfalar oldu. Bildiğim hisleri tekrardan okuyarak hissermek... çok fenaydı.

Neyse...

Kötü detaylardan daha doğrusu insanı ağlatacak kadar etkileyici detaylardan uzaklaşalım şimdilik.

Ayhan'ın dönüşü... çok heyecan verici ve nefes kesiciydi. Nereden geldi aklınıza böyle bir şey yapmak bilmiyorum ama şaşırtıcıydı ki biz okurlar şaşırmayı severiz okurken.

Bir kez daha kaleminize ve kurgunuza hayran bıraktınız beni!


Ayça'nın sevgisi öyle gerçek, dolu dolu ve asildi ki... hayran kaldım Ayhan'ın dönüşündeki tavırlarına.

Ayhan'ın duyguları da öyle bir güçlü ki... kalbinden dolup taşmış ki... aynı hisler ne olursa olsun yerinde duruyordu...

Süperdi! Harikaydı! Yazdığınız en iyi kitaptı demek istiyorum ama diğer kitaplarınıza haksızlık da etmek istemiyorum ama bu kitap... bambaşka bir şey olmuştu!

Kitabı aşırı derecede çok beğendim! Başka bir kelimeye de gerek yok bence.

Fatih Hoca'nın zaten her kitabını tavsiye ederim. Okuyun ve okutun seveceksiniz, bayılacaksınız. Okurken serilere de dikkat edin ama :)

Paylaşmak istediğim o kadar alıntı varken sadece birkaç tanesini paylaştım. Hepsini paylaşacaktım ama son anda vazgeçtim çünkü paylaşırsam kitabın ilgi çekici yanı nerede kalacaktı? Bu yüzden alın okuyun ve tadın diyorum. :)

10 puan

F.M.Arsal karakterlerini bazen dövmek bazen sövmek bazende içinize sokmak istersiniz. Ayça ve Ayhan'ı okurken hepsini birden yaşadım ama o kadar güzel harmanlanmış ki tam kızacakken karakterlerden öyle bir atılım geliyor ki kızıp sövemiyorsunuz.....

9 puan

yorumum ; https://morduslerkitapligi.blogspot.com.tr/2016/11/iki-mukemmel-hata-fatih-murat-arsal.html


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 576 sayfa
31Ekim2016 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786059232562
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman, aşk romanları

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

firat hergene54 hasbur gezenti mucdem
26 kişi

Okumak İsteyenler

Lulu Marley embriagarse ranayıldız ebrusner
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski