Hayalimdeki Arzular ve İhtiraslar

Hayatımı sana adıyorum...
Kalbimi ellerine bırakıyorum...

Kehanet gerçek oluyor...

Lanetlenen bir adam, köşeye sıkışmış bir kadın...

Aşk, aralarında ateşten bir nehir gibi aksa da gerçek değişmeyecek...

Adam, kadının katili olacak...

"Modern bir kadınla geçmiş zamana ait bir adamın aşkı kalbinizi eritecek."
-RT Book Reviews-

Hayatımı sana adıyorum...
Kalbimi ellerine bırakıyorum...

Kehanet gerçek oluyor...

Lanetlenen bir adam, köşeye sıkışmış bir kadın...

Aşk, aralarında ateşten bir nehir gibi aksa da gerçek değişmeyecek...

Adam, kadının katili olacak...

"Modern bir kadınla geçmiş zamana ait bir adamın aşkı kalbinizi eritecek."
-RT Book Reviews-


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Hayalimdeki Arzular ve İhtiraslar
Ah , evet o kadar heyecanla ve merakla beklediğim kitabı sonunda okudum.Hayalimdeki Yürek’in sonunda Tiarnan’ın kitapla kaybolması beni çok üzmüştü , bu yüzden bu hikayeyi büyük bir heyecan ve merakla bekliyordum.Kitap tabi ki klasik Erin Quinn kalemi ve tartışmasız benim için en iyi serilerden birinin devam kitabıydı.Fakat bu kitabın başlarında önceki iki kitaba oranla çok sakin bir konu vardı.Hayalimdeki Aşk ve Hayalimdeki Yürek’de adrenalin hat safhalarda ve konu dur durak bilmeden ilerliyorken bu kitapta yazar biraz daha sakin bir anlatım seçmiş. Ama tabi ki bunu da asıl olayları ve heyecanı sonuna saklayarak harika bir kitaba daha imzasını atmış.Özelikle sonlarına doğru kitap gerçekten çok etkileyici ve fantastiğin uçlarında bir hal alıyor.Ve bu kitaptaki fantastik olguyu gerçekten tarif edemiyorum , yazar öyle güzel bir seri yazıyor ki her kitabında bambaşka dünya yaratıyor.Tabi bu becerisi sayesinde de her kitaptan sonra okuyucusunda devam kitabı için büyük bir merak ve heyecan bırakıyor.Zira ben daha şimdiden devamı için sabırsızlanıyorum , umarım Yakamoz Kitap 4. Kitap içinde fazla bekletmez bizi.
Ayrıcalıklı Toprakların Lideri Tiarnan , kız kardeşi Saraid’i Fennore Kitabından kurtarmak için kitabı yok etmeye çalışırken onun tarafından hapsedilmiş ve kendisini kitabın içinde hapsolmuş bulur.Kitapla beraber yanında hem küçük kardeşi Liam hem de o an kitabın etki alanında olan birçok insanı da peşinden sürüklemiştir.Tabi bu yerde zaman geçemediği için Tiarnan bayağı bir sıkıntı çekiyor , ama en çok da diğer insanları oraya sürükleyip , Cathan ve onun canavarlarına karşı savunmasız kalmalarından kendisini sorumlu tutuyor.Gel gelelim bu yerde zaman akmadığı gibi burası Fennore Kitabının Karanlık Kalbi olarak kabul ediliyor.Buradan çıkmak için şanstan daha güçlü şeylere ihtiyaçları olduğunu bilmelerine rağmen , Tiarnan kendisi yüzünden oraya sürüklenen insanları bir kampta toplar ve korumaya karar verir.Tabi bu sırada da Cathan’ı araştırır.Bulursa hem onu hem de Fennore Kitabını yok etmeye kararlıdır.Hem halkına iyi bir lider olamadığı için hem de kardeşinin ihanetinden kendisini suçladığından aslında yarı ölü bile diyebiliriz.
Ama bu sırada tesadüfen bir kapı açılır ve Tiarnan kendisini bir an için gerçek dünyada bulur.Fakat kapı açıldığı hızla kapanır tek fark Tiarnan bu kez de gelirken yalnız gelmemiştir ve Shealy O’Leary’yi de yanında kitabın içine çeker.Aslında kapıyı asıl açan güç kızın ama ne kendisi ne de çevresindekiler bu ihtimalden şüphe etmiyorlar.Bu da en son bakılacak kişi olarak Shealy’i gösteriyor.Shealy’i ve Tiarnan’ın kaderi birdir ama bundan ikisinin de –neredeyse-son ana kadar haberleri olmaz.Öğrendiklerinde ise bir kerahet tarafından kaderlerinin birleştiğini çözerler.Shealy’i kehanette bahsedilen güçlü kurtarıcıdır.Tiarnan ise , yapacağı seçimle ya ailesini ya kurtarıcıyı koruyacak(veya ölüme terk edecek) güçlü bir savaşçı….
Bu kısımların yanı sıra kitapta gelecek kitap için girişler vardı ve Meaghan ve Druid’in ( Fennore’un yaratıcısının ) arasındaki tuhaf etkileşimi de görüyoruz. Druid yani Aedan ve Meaghan bir şans eseri karşılaşırlar. Meaghan ortadan kaybolan abisi Rory’yi aramaya diye çıktığı yolculukta kendisini bir anda Fennore’un kalbinde buluverir ama şansına Aedan ile karılaşır ve ona güvenmeyi seçer..

8 puan

Hayalimdeki Arzular ve İhtiraslar-Erin Erin Quinn

Orjinal Adı Haunting Desire OLan Hayalimdeki Arzular ve İhtiraslar'ın Goodreads Puanı 5/4,33 Benim puanım 5/4


Bu seriyi seviyorum...İrlanda'nın mistiszm havasını solumak hoşuma gidiyor..Her macerasında değişik hikaye..Sanki bayrak devri gibi her hikayede kahramanlarımız Fennore Kitabı ile savaşıyorlar..

Fennore kitabına hükmetmeye çalışan Cathan Mcgrath her bölümde insanlığından daha da bir şeyler kaybediyor..Bunun farkında olsa da onu bırakabilmesi mümkün değil..Bu bölümde biri daha ortaya çıkıyor bir nevi Tanrı Fennore Kitabının yaratıcısı Druid..Druid'i üç kişi görebiliyor bu hikayenim kahramanı Shealy O'Leary kızkardeşi Ellie ve Rory McGrath 'i arayan kız kardeşi Meaghan Ballagh ..Bu kadınların hepsinde sıradışı güçler var..Hele güçlerini birleştirdiklerinde yapabildikleri...

Ayrıcalıklı Toprakların Lideri Tiearnan ablası Saraid'i kurtarmak için mücadele ederken Fennore kitabına zarar vererek içinde hapsolmuş başarısız olmuş bir lider..Bu başarısızlık ve uğradığı ihanet yüzünden amacı kalmamış bir adam..Yolları birden Shealy O'Leary ile onun yol açtığı bir geçitte kesisir Fennore kitabına Shaely ile birlikte döner..

Shealy O'Leary sıra dışı güçleri olan bir genç kadındır..Babası Donnell O'Leary Fennore Kitabının koruyucularındandır...Bu özelliği yüzünden eşi ile sık sık tartışan bu adam..Ailesi ile birlikte Fennore adasında bir kaza geçirirler..Eşi hamile iken ölür ve Shealy ise çok ağır yaralanır..Ve çok uzun tedavi maratonundan sonra sağlığına kavuşur..İşte Tam da İrlanda'ya gitme konusıu yüzünden babası ile tartışırken ne olduğunu anlamadan bir kapı açılır onun içine girer..Burada Tiearnan ile yolu kesişir..

Bundan sonra mücadelelerini birlikte sürdürmeye başlayacaklar aralarında oluşan bu muhteşem aşk ile bütünleşirken birbirlerine güvenmeyi,birlikte mücadele etmeyi öğrenip..Şimdiye kadar keşfedilmemiş sırları da keşfedeceklerdir..Aşkları o kadar güçlenecek ki mevcut kehaneti de birlikte yeneceklerdir...
Güzel bir macera idi özellikle kitabın sonlarına doğru çok heyecanlı idi...Özellikle üç kadının güçlerini birleştirdikleri sahne müthişti..

Çeviride bir problem yoksada farkındalık kelimesini çok sık kullanılmıştı..Bu kelime bence sırıtıyordu..Sanki yapay kelimeler oluşmuştu..Yine de severek okudum..

Son macerayı da merak ediyorum çünkü bu macera Meaghan Ballagh ile Fenore kitabının yaratıcı Aedan'ın...Bu macerayı daha da merak ediyorum..

Fantastik kitapları ve İrlanda Mistiszm'ni seviyorsanız bu kitap tam size göre..Keyifli okumalar...

10 puan

Shealy ve babası bir akşam yemekten çıkıyorlar Shealy babasına Fennore adasına gitmesi gerektiğini söylüyor. Babası buna kızıyor hayır diye karşı çıkıyor sonra ne oluyor nasıl oluyorsa bir anda yer yerinden oynuyor iki tane kapı açılıyor kapıların birinden Cathan diğerinden Tiarnan çıkıyor. Shealy ve babası amansız bir kavganın içinde kalıyorlar. Tiarnan Shealy’i kendini üstüne atarak koruyor ve düşüyorlar gözlerini açtıklarında zamanın olmadığı bir yerdeler burası Tiarnan’ın uzun zamandan beri kardeşi Liam la yaşam savaşı verdikleri yerdir . Tiarnan Hayalimdeki Yürek kitabının sonunda kız kardeşi Saraid’i Fennore Kitabından kurtarmaya çalışırken kardeşiyle beraber kitabın içine hapsolmuştur ve farklı zamanlarda Fennore adasında olan bir çok insanıda beraberinde getirmiş.Ve işte asıl hikaye bundan sonra başlıyor.

Kafası kare şeklinde dişleri üçgen olan üç başlı yılan boyunlu insanları bir kerede yutan canavarlardan tutunda aklınıza ne gelirse dev kertenkeleler , su canavarları , vahşi ve kocaman kurtlar her şey var bu kitapta hatta Druid (Aedan ) ile tanışıyoruz ve Meaghan nasıl unuttum kitapta oda var ve Durid ile oda tanışıyor . O kadar çok şey var ki yazılacak ama biraz daha devam edersem kitabı kimsenin okumasına gerek kalmayacak benim yazdıklarımı okusalar yetecek.

İlk iki kitabı çok sevmiştim ama bu kitap bam başka insanın hayal gücünü zorlayan hadi ya dedirten bir kitap. Son sayfalarında çok heyecanlandım hatta resmen panikledim.Meaghan ve Druid’e az az yer verilmesine üzüldüm baştan ama sonra baktım sıradaki kitap onlarınmış :)) Bu kitabı rafa kaldırırken lütfen ama lütfen Meaghan ve Druid’in hikayesi çabuk çıksın diyorum .

9 puan

serinin ilk iki kitabı kadar heyecanla başlamadı ama sonra dan çok iyi açıldı... diğer fantastik serilerden çok farklı bir seri ve okuması son derece keyifli.... şimdi de son kitabın merakı içerisindeyim... Meaghan ve Aedan 'ın hikayesi nasıl gelişecek ve şu sinir bozucu Fennore kitabının sonu ne olacak merak içindeyim :) hala okumayan varsa kaçırmasın başlasın bu seriye diyorum :)


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 368 sayfa
1Eylül2012 tarihinde, Sonsuz Kitap tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman (çeviri)

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okuyan K. Hikari Kayla_Oz cuburcu hulyami
25 kişi

Okumak İsteyenler

ranayıldız freesia sydney yok Canan
16 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski