Gönül Sesi

Ricky enkazın aşağılarına inmek için kendine yol açarken, Allie Matthews’in son derece ilginç biri olduğunu düşünüyordu. Bu kadın, tabi ki ölmekten korkuyordu, ama bu korkusunu göstermemek için, elinden geleni yapıyordu. O şahane mavi gözlerin içindeki korkuyu görmüştü, ama bir kez olsun yakındığını duymamıştı. Oysa acı içinde olmalıydı... Birden yüzünde bir gülümseme belirdi. Tanrım! Şimdi burada durmuş, bir enkazın altından kurtarmaya çalıştığı bir kazazedenin gözlerini mi düşünüyordu?

Ricky enkazın aşağılarına inmek için kendine yol açarken, Allie Matthews’in son derece ilginç biri olduğunu düşünüyordu. Bu kadın, tabi ki ölmekten korkuyordu, ama bu korkusunu göstermemek için, elinden geleni yapıyordu. O şahane mavi gözlerin içindeki korkuyu görmüştü, ama bir kez olsun yakındığını duymamıştı. Oysa acı içinde olmalıydı... Birden yüzünde bir gülümseme belirdi. Tanrım! Şimdi burada durmuş, bir enkazın altından kurtarmaya çalıştığı bir kazazedenin gözlerini mi düşünüyordu?


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Çok çok beğendim. Zaten bu yazarı seviyordum, artık daha fazla seviyorum.

10 verme nedenimin büyük sebebi ise şu bölüm:

"Bazen kafamda hala müziği duyabiliyorum, inanabiliyor musun?" dedi Allie, yüzünden büyük bir kederle, "Ve en çok neye yanıyorum biliyor musun?"


Ricky başını iki yana salladı.

"Senin sesini hiç duyamayacağıma..."

Ricky gözyaşlarının, göz pınarlarını yakmaya başladığını hissetti. "Oh, quarida, sen önemli olan her şeyi duyabiliyorsun..."

10 puan

Muhteşem bir duygu sağanağı vardı bu hikayede bayıldım..Bence bu ay çokan en güzel harlequin..Yazarın daha önceki çıkan romanından çok çok daha başarılı idi..O kötü değildi ama buradaki hikaye muhteşemdi..Yürğinizin en umulmadık yanınadn yakalayan bir hikaye idi...

10 puan

Okuması çok hoş bir kitap.

10 puan

Allison'un on beş yıl önce geçirdiği ağır kabakulak hastalığı yüzünden duyma sinirleri zedelenmiştir. Bir süre bunun geçeceğini düşünmüşlerdir. Zaman geçip hiçbir değişiklik olmayınca doktorlar pes etmiştir. Allison'un durumu kabul etmesi aylarını almıştır. Güzel, popüler olmak, müzik yüksek okulundaki eğitimin yolunda gitmesi tek önceliğiyken bir anda bunların hiçbir önemi kalmamıştır. Hayatı alt üst olmuştur. Konserler veremeyip, müzik sevgisini paylaşamayacaksa müzik eğitiminin hiçbir anlamı olmadığını düşünmüştür. Okuldan ayrılıp içine kapanmıştır. Neşeli halinden eser kalmamıştır. Anne ve babası bir şeyler yapabilmek için çok uğraşmıştır. Bir süre sonra bu şekilde yaşamak istememiştir. İşaret dilini öğrenip bu dili başkalarına da öğretmenin eğitimini almıştır. Yıllar içinde işitme kaybını diğer duyularıyla telafi etmeyi öğrenmiştir. Şimdi mükemmel bir kariyeri vardır. Bir zamanlar kendisinin baş etmek zorunda kaldığı durumlarla başkalarının da baş etmelerini sağlayabilme şansı vardır. Bir trajediyi fırsata dönüştürmüştür.

Miami'ye yerleşmiştir ve orada kasırga mevsimi başlamıştır. Tavsiye edilenin iki katı stoklamasını ve tüm hazırlığını yapmıştır fakat önlemleri yeterli olmamıştır. Aniden ne olduğunu anlayamadan evinin duvarları çökmeye başlamıştır. Çatı tepesine inmiş, evi yıkılmıştır. Kendisi de o yığında sıkışır ve onu o zor durumundan kurtaran ise itfaiyeci Ricky olur.

Ricky hayatını asla evlenmeyeceği türde kadınlarla geçirmiştir. Yalnız yaşamayı seven kimseye karşı sorumlu olmayı sevmeyen biridir. Hayatının büyük bir bölümünü aşırı korumacı bir anneye, iradeli bir babaya ve dört ablaya karşı sorumlu olarak geçirdikten sonra özgürlüğüne kavuşmak hoşuna gitmiştir. Dünya üzerinde sahip olduğu bu hayatı değiştirmesine neden olacak bir kadın yoktur. Allie'i bir daha görmeyeceğini ve kurtarırken ondan aldığı dans sözünü yerine getirmesine gerek olmadığını düşünürken onun gözlerini aklından çıkaramaz. Allie'nin kimsesinin olamayacağını düşünür ve hastaneye gidip ona destek olan birinin olup olmadığını kontrol etmek ister. Bakıp dönecek ve o gözleri aklından çıkaracaktır fakat düşündüğü gibi olmaz.

Allie anne ve babasının gelmesinin işlerini aksatacağını ve yine yıllar önceki gibi üzerine düşeceklerini düşünüp onların gelmesini istememiştir. Bu yüzden hem ona bakacak kimsesi hem de kalacak yeri yokken Ricky evinde kalmasını ister. Başka çaresi olmadığından kabul eder ve böylece ikili aynı evde yaşamaya başlar. Ricky hiçbir kadınla aynı evde yaşamamış kendi dünyasına koyacak kadar ciddi bir ilişkisi olmamışken hiç tanımadığı Allie'i evine alır. Böylece evlenmeye niyetinin olmadığı hiçbir kadını evine almama kuralını bozmuş olur.
Allie işitme duyusunu kaybettikten sonra her şeye uyum sağlamaya ve sosyal yaşamını unutmaya odaklanmıştır. Bu sürede hiçbir erkek Ricky gibi kendisini etkilememiştir. Ayrıca onun ailesi de hayatı boyunca kardeşlere ve yakın aile ilişkilerine duyduğu hasreti gidermiştir.
Bir süre duygularından kaçsalar ve Ricky'nin işi problem olsa da sonunda ikisi de en çok istediği şeye kavuşur.

Farklı, güzel bir kitaptı. İkiliye, Ricky'nin ailesine ve Allie'nin komşusuna bayıldım.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 224 sayfa
1Kasım2012 tarihinde, Harlequin Turkiye tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

HarlequinTr İlkind hafize hulyami Lady_Avy
18 kişi

Okumak İsteyenler

Canan Only deniz-_- sydney Aks
12 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski