Eleanor & Park

Brand New Book. Eleanor is the new girl in town, and she's never felt more alone. All mismatched clothes, mad red hair and chaotic home life, she couldn't stick out more if she tried. Then she takes the seat on the bus next to Park. Quiet, careful and - in Eleanor's eyes - impossibly cool, Park's worked out that flying under the radar is the best way to get by. Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes, Eleanor and Park fall in love. They fall in love the way you do the first time, when you're 16, and you have nothing and everything to lose. Set over the course of one school year in 1986, Eleanor Park is funny, sad, shocking and true - an exquisite nostalgia trip for anyone who has never forgotten their first love.

Brand New Book. Eleanor is the new girl in town, and she's never felt more alone. All mismatched clothes, mad red hair and chaotic home life, she couldn't stick out more if she tried. Then she takes the seat on the bus next to Park. Quiet, careful and - in Eleanor's eyes - impossibly cool, Park's worked out that flying under the radar is the best way to get by. Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes, Eleanor and Park fall in love. They fall in love the way you do the first time, when you're 16, and you have nothing and everything to lose. Set over the course of one school year in 1986, Eleanor Park is funny, sad, shocking and true - an exquisite nostalgia trip for anyone who has never forgotten their first love.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Bir türlü düşüncelerimi toplayamadım bu kitap hakkında.Şöyle ballandıra ballandıra anlatırdım;çok şirin,aman aman pembe peri masalı... İsterdim de, ama öyle bir kitap olsaydı aklımda yer edenlerden olur muydu,eh işte orası birazcık çetrefilli.
Kitabın konusu kısaca şu; Eleanor adında,kıvırcık mı kıvırcık,kırmızı mı kırmızı bir kızcağız, annesinin ve üvey babasının yanına taşınır.Yeni bir okul,yeni bir ev, yeni bir hayat derken her şey çok güzel gözükmüş olabilir ama... O evden önceden üvey babası tarafından kovulmuş olduğu,yeni başladığı okulda giyiniş tarzı ve hafiften iriliği sebebiyle dışlandığı ve her gün hayatından nefret ettiği gerçeklerini içlerinde içermiyorlar.Ama Eleanor'un hayatı kısaca böyle.
Umut ışığı sönmüşken,onu olduğu gibi seven,hayatına anlam katan ve zevklerini paylaşan bir çocukla karşılaşır:Park.Otobüs arkadaşlığı zorla da olsa aralarında kurulur ve bu ikili birbirlerine sanki bir halatla bağlanmış bulurlar yaşamlarını.
Biliyorum,benim gibi merak ettiniz.O yüzden okumayanlar mutlaka okusun.
Kitaptaki karakterlere karşı büyük bir önyargım var.Eleanor ve Park hariç gerisini pek sevemedim.Çünkü heosi çoooook gerçekçiydi.Bütün kötülükleriyle hem de...
Bazen Eleanor sizi cidden kararlarıyla kızmaya zorluyor.Ama yok kızamıyorsunuz.Çünkü kendinizi de onun yerine koyunca aslında o noktada bize "Eleanorluğunu" gösteriyor.Şöyle diyorsunuz:Eleanor kesinlikle böyle yapar.Yani bir bakıma hak veriyorsunuz.
Şunu fark etmiş bulunmaktayım ki Park benim kesinlikle ruh ikizim,ruh eşim.Okuduğu çizgi romanlardan tutun da sevdiği şarkılara kadar çok uyumlu noktalarımız var.Bu yüzden,evet Park,senin yerin hiçbir zaman dolmayacak.
Kitap biteli bilmem kaç gün oldu bilmiyorum ama bu kitaptan sonra İstanbul Hatırası gibi deeev bir kitabı sadece 2 günde bitirdim.Sözün özü,reading slump da neymiş, bu kitaptan sonra unutuyorsunuz onu.Bu yüzden yeri gelmişken double öneri...
**********SPOİLER**********
O son kısımdaki kartpostala kafam takıldı.Lütfen okuyanlar cevap versinler? Orada Eleanor geri dönüş yolunda olduğunu mu söylüyor Minesota olduğunu belirterek.Çünkü Park Eleanor'u dayısına bırakıp geri dönerken oradan atmıştı ilk kartpostalını.Yani...Yani Eleanor Park'a geri mi dönüyor?!?
**********SPOİLER SONU**********
Evvet,bir yorumumumsonuna daha gelmiş bulunuyoruz.Böyle bir kitabı okuduğum için çook mutluyum.Yanlış anlaşılmasın çok da mutlu, iç açıçı bir kitap değil idi velet.Mesela bir kapağı değildi.O tatlış,ponçik... öhömmm,neyse.
Herkese tavsiye ediyorum umarım yorumlarımın arası bu seferki gibi açılmaz.

8 yıl, 4 ay
9 puan

Bu ara üst üste güzel kitaplar okuduğum için kitaplar hızlı hızlı bitiyor. Örneğin kitap gibi :) Normalde hep söylenirim, 3. kişi tarafından anlatılan kitapları sevmem diye. Meğersem seviyormuşum ama sadece anlatımı güzel olanları. Eleanor & Park'ta da olaylar bi kızın bi oğlanın gözüyle anlatılıyordu ama öyle hızlı ilerledi ki kitap, hangi ara bitti anlamadım. sonundaki teşekkür sayfasına geldiğimde elinden şekeri alınmış çocuk gibi kaldım :) Saatler içerisinde bitirdiğim nadir kitaplardan :)

Uzaktan bakıldığında hiç bir alakası olmayan kızıl bir kız ve kendi iç dünyası içinde harika bir aileyle yaşayan yarı Asyalı bir çocuk. Eleanor ve Park.
Hikaye çok güzel, Eleanor'un içinde yaşadığı aile, kardeşlerine sahip çıkmaya çalışması çok dokunaklı. Bazı yerlerde gerçekten içim sızladı. Hayatta tek başına olduğu hissiyle başaçıkmaya çalışırken Park'ın sürekli onun yanında olduğunu hissettirmesiyle kendini daha özel ve sevilebilir olarak birisi gibi görmesi ve bunu hissettiği andaki duyguların anlatımı harikaydı. Park'ın annesine başlarda uyuz oldum kabul ediyorum ama sonradan hem annesini hemde babasını çok sevdim. Kitapla ilgili yazacağım çok şey var ama fazla uzatmak istemiyorum. Denk gelirseniz mutlaka okumanızı önereceğim bir kitap. Yazar sonunu keşke biraz daha uzatsaymış dediğim nadir kitaplardan..

8 puan

Günümüzde görmekte zorlandığımız bir aşk ilişkisini anlattığı kesin. Bu kadar saf, bu kadar temiz şekilde yavaş yavaş, tanıdıkça oluşan bir hayranlıkla ve aşkla ilerleyen ilişki maalesef artık her yaş kesiminde zor bulunan bir şey.

Artık öyle bir zamandayız ki; sevgililerimizi bile yakınımızdaki insanların seviş tarzı nasıl ise o şekilde sever olduk. Herkes birbirinin aynısı kalıplara girmiş, herkeste bir sevgiliyi övme iyi gösterme durumları ile birbirine hava atma derken iyice yozlaşmış garip bir haldeyiz.

Gerçek hayat bu kadar mide bulandırıcıyken arada bu gibi kitaplar okuyup biraz nefes almak gerekebiliyor sanırım.

Ayrıca insanları dış görünüşü değil size hissettirebildikleri, ortak noktalarınız ve davranışları; belki gülümsemesi ile nasıl sevebileceğinizi gösteren çok cici bir kitap.

Oldukça da akıcı.

Okunması tavsiyedir.

10 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/11/eleanor-park.html

9 puan

Kesinlikle son zamanlarda okuduğum en güzel aşk hikayelerinden biriydi. Karakterler adeta bir oyuncu gibi gözünüzün önünde canlanıyor ve sizi o 'ilk' aşkınıza götürüyor. Son derece uzak ve bağımsız olan iki dünyanın birleşimine tanık oluyorsunuz. Hani yaşlandığınızda torunlarınıza daima anlatacağınız bir ilk aşkınız vardır ya... Onunla evlenmiş de olsanız anlatırsınız onu torununuza. İşte o aşkı anlatan belki de en gerçekçi roman. Hepimiz bir gün bir yerde yaşıyoruz bunları... Belki de en güzel yanı bu.

10 puan

Off ya bu nasıl bir kitaptı .aslında yazar nasıl bir yazardı ki beni benden aldı .
Yazarın okudugum ikinci kitabı ve ikisi de güzeldi .ilişkiler kitabını ilk okudum ve yazarın tarzı bu herhalde ,iki karakter arasında hikayeyi paylaştirmak .

Park evet evet çok tatlısın ;) biliyoruz ama elanor deli attı beni ,yaşadıkları da zor kızın :(

hikaye bi heyecanlanıyor bi duraklıyor gibi geldi orta yerlerde ama okuma hevesini hiç kaçırmadı.

Ama sonu beni sinir etmedi desem yalan olur :) gıcık elanor :D

9 puan

Gerçekçiliği, masumluğu ile beni benden alan bir kitap oldu. Çok akıcı ve sade bir dili var zaten hemen bitti o yüzden. Karakterlerin kendine has özellikleri olmasını çok seviyorum kitaplarda. İki karakter de kendi hayatlarında kabul edilmeme hissi ile debeleniyordu. Aile ilişkilerini de buruk bir şekilde okudum.

Kırdığım bir puan, sonunun tam olarak ''son'' gibi olmaması ve havada kalmasından. Keşke bu şekilde bitmeseydi.

8 puan

Kapağına kanıp kütüphaneden aldım. İlk başlarda güzel başladı aslında ama sonlara doğru sıktı ve sonunu da beğenmedim bir çok kişi gibi...Muallakta kalan bir sondu. Tam bir teenager romanı bana pek hitap etmedi o yüzden.

10 puan

Saf ve güzel bir aşk, gerçek ve muhteşem karakterler. Akıcılığı, dilinin sadeliği de bir o kadar güzel. Bence eleanor&park kaç yaşında olursanız olun okumanız gereken bir kitap :)

8 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2016/06/eleanor-kitap-yorumu.html

Genel anlamda karakterleri de çok sevdim. Ancak ara ara kimi zaman Park'a kimi zaman da Eleanor'a sinir olmadan duramadım da şimdi. Yani ana karakterlerin dış görünüşe olan komplekslerini sevemedim ve bu anlamda verdikleri bazı tepkilere sinir oldum. Onun dışında son kısımda gerçekleşen olaylardan bazılarını tahmin edememiştim ve tahmin bile edemediğim bu olaylar beni gerçekten sarstı. Eleanor ve Park'ın arasında gelişen ilişkiyi de ayrıca çok sevdim. Yavaş ama bir o kadar da sağlam ve gerçekti bana göre. Sonuç olarak böyle gençlik kitaplarından hoşlanıyorsanız, Eleanor Park'ı da sevebileceğinizi düşünüyorum ve şahsen okumanızı öneriyorum.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 325 sayfa
Orion tarafından yayınlandı


ISBN
1409120546

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

persephone. nurşah bushra sahikaakgenc someonelikeme
51 kişi

Okumak İsteyenler

Williamelia sevginurkasku Blake Channing mine.isaoglu eylulberna
12 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski