Eleanor & Park

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Günümüzde görmekte zorlandığımız bir aşk ilişkisini anlattığı kesin. Bu kadar saf, bu kadar temiz şekilde yavaş yavaş, tanıdıkça oluşan bir hayranlıkla ve aşkla ilerleyen ilişki maalesef artık her yaş kesiminde zor bulunan bir şey.

Artık öyle bir zamandayız ki; sevgililerimizi bile yakınımızdaki insanların seviş tarzı nasıl ise o şekilde sever olduk. Herkes birbirinin aynısı kalıplara girmiş, herkeste bir sevgiliyi övme iyi gösterme durumları ile birbirine hava atma derken iyice yozlaşmış garip bir haldeyiz.

Gerçek hayat bu kadar mide bulandırıcıyken arada bu gibi kitaplar okuyup biraz nefes almak gerekebiliyor sanırım.

Ayrıca insanları dış görünüşü değil size hissettirebildikleri, ortak noktalarınız ve davranışları; belki gülümsemesi ile nasıl sevebileceğinizi gösteren çok cici bir kitap.

Oldukça da akıcı.

Okunması tavsiyedir.

9 puan

Kesinlikle son zamanlarda okuduğum en güzel aşk hikayelerinden biriydi. Karakterler adeta bir oyuncu gibi gözünüzün önünde canlanıyor ve sizi o 'ilk' aşkınıza götürüyor. Son derece uzak ve bağımsız olan iki dünyanın birleşimine tanık oluyorsunuz. Hani yaşlandığınızda torunlarınıza daima anlatacağınız bir ilk aşkınız vardır ya... Onunla evlenmiş de olsanız anlatırsınız onu torununuza. İşte o aşkı anlatan belki de en gerçekçi roman. Hepimiz bir gün bir yerde yaşıyoruz bunları... Belki de en güzel yanı bu.

9 puan

Bu ara üst üste güzel kitaplar okuduğum için kitaplar hızlı hızlı bitiyor. Örneğin kitap gibi :) Normalde hep söylenirim, 3. kişi tarafından anlatılan kitapları sevmem diye. Meğersem seviyormuşum ama sadece anlatımı güzel olanları. Eleanor & Park'ta da olaylar bi kızın bi oğlanın gözüyle anlatılıyordu ama öyle hızlı ilerledi ki kitap, hangi ara bitti anlamadım. sonundaki teşekkür sayfasına geldiğimde elinden şekeri alınmış çocuk gibi kaldım :) Saatler içerisinde bitirdiğim nadir kitaplardan :)

Uzaktan bakıldığında hiç bir alakası olmayan kızıl bir kız ve kendi iç dünyası içinde harika bir aileyle yaşayan yarı Asyalı bir çocuk. Eleanor ve Park.
Hikaye çok güzel, Eleanor'un içinde yaşadığı aile, kardeşlerine sahip çıkmaya çalışması çok dokunaklı. Bazı yerlerde gerçekten içim sızladı. Hayatta tek başına olduğu hissiyle başaçıkmaya çalışırken Park'ın sürekli onun yanında olduğunu hissettirmesiyle kendini daha özel ve sevilebilir olarak birisi gibi görmesi ve bunu hissettiği andaki duyguların anlatımı harikaydı. Park'ın annesine başlarda uyuz oldum kabul ediyorum ama sonradan hem annesini hemde babasını çok sevdim. Kitapla ilgili yazacağım çok şey var ama fazla uzatmak istemiyorum. Denk gelirseniz mutlaka okumanızı önereceğim bir kitap. Yazar sonunu keşke biraz daha uzatsaymış dediğim nadir kitaplardan..

8 puan

Kapağına kanıp kütüphaneden aldım. İlk başlarda güzel başladı aslında ama sonlara doğru sıktı ve sonunu da beğenmedim bir çok kişi gibi...Muallakta kalan bir sondu. Tam bir teenager romanı bana pek hitap etmedi o yüzden.

10 puan

Saf ve güzel bir aşk, gerçek ve muhteşem karakterler. Akıcılığı, dilinin sadeliği de bir o kadar güzel. Bence eleanor&park kaç yaşında olursanız olun okumanız gereken bir kitap :)

10 puan

Off ya bu nasıl bir kitaptı .aslında yazar nasıl bir yazardı ki beni benden aldı .
Yazarın okudugum ikinci kitabı ve ikisi de güzeldi .ilişkiler kitabını ilk okudum ve yazarın tarzı bu herhalde ,iki karakter arasında hikayeyi paylaştirmak .

Park evet evet çok tatlısın ;) biliyoruz ama elanor deli attı beni ,yaşadıkları da zor kızın :(

hikaye bi heyecanlanıyor bi duraklıyor gibi geldi orta yerlerde ama okuma hevesini hiç kaçırmadı.

Ama sonu beni sinir etmedi desem yalan olur :) gıcık elanor :D

geri ileri