Beyaz Düşler (Bride Quartet, #1)

Nora Roberts, dört kitaptan oluşan “Gelin” dizisinin bu ilk romanında okuyucularını çocukluk arkadaşı olan ve sonra hep birlikte düğün organizasyonu işine giren Parker, Emma Laurel ve Mac ile tanıştırıyor. Çocukluk yılları boyunca evlerinin arka bahçesinde sözünona düğünler düzenleyerek oyunlar oynayan dört arkadaş için çiçekler, fotoğraflar, tatlılar ve diğer tüm ayrıntılar yaşamlarının bir parçasının haline gelmiştir. Çektiği fotoğraflar gelin dergilerinin kapaklarını süsleyen Mackensie Ellliot, arkadaşları arasındaki adıyla Mac, hayatında çocukluğunda kendisinin yaşayamadığı mutlu anları fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmeye adamıştır. İkinci evliliğini yapan babasını neredeyse hiç göremeyen, sürekli sevgili değiştiren annesiyle de sorunlar yaşayan, sonunda mutluluktan umudunu kesen Mac için her şey, önemli bir düğün görüşmesi öncesinde, müstakbel gelinin erkek kardeşiyle karşılaştığında değişecektir. Carter Maguire, Mac'in tipi değildir aslında. Ancak İngilizce öğretmenliği yapan, fazlasıyla sakin ve kibar bu adam, düğün krizleriyle ve annesinin ardı arkası kesilmeyen talepleriyle boğuşan genç kadının hayatında bir ışık oluverir. Mac artık, üç arkadaşının da yardımıyla, kendi mutlu anılarını yaratmayı öğrenmek zorundadır. “Nora Roberts, masalsı bir hikayeyi başka hiç kimsenin anlatamayacağı güzellikte anlatıyor. -Rocky Mountain News” “Diyorum ya, hipnotize olmuş, uyuşmuş gibiydim. Oradan çıkmak zorundaydım. Ve tanrım, erkek gibi davrandım.” Mac yaşadıklarını kafasında canlandırırken, elleriyle yüzünü örttü. “Hani adam seviştikten sonra kalkar da ‘Çok güzeldi, bebeğim. Yarın erken kalkmam lazım. Seni ararım' der ya.” “Ah, Mac, bunu yapmadın değil mi?” Mac parmağını Emma'ya doğru salladı. “Yapmak zorunda kaldım. Kendimi korumak için. Tabii Carter'ı da korumak için. Ben sevişip rahatlamak istiyordum. O şehveti yaşayacaktım, o kadar. Bana fazla geldi. Carter bana fazla geldi. Çok tatlı, komik, akıllı ve kibar. Seksi. Gözlüğü var. Kulaklarına kadar kızarıyor. Öğretmenliği seviyor. Onu sınıfta izledim. Öyle… Her şey tıkanıyor işte.” Eliyle göğüslerinin arasını ovuşturdu. “Bütün bu duygu ve ihtiyaçlara bir dur demek gerek.” Mac, en yakındaki fincanı alıp içindeki çayı bitirdi. “İlgi gösteriyor. Dinliyor, söylediklerimi düşünüyor. Beni düşündürüyor.” “Kesinlikle buna dur demek gerek.” Laurel başını salladı. “Mac, tatlım? Sen ona aşık olmuşsun.” “Bu bir seçenek değil. Neden oradan öyle kaçtım sanıyorsunuz? Kendimi kumlara saplanmış gibi hissettim. Ama yumuşak, sıcak, güzel kumlara. Ben buna uygun değilim. Böyle şeylere inanmıyorum. Uzun süreli olmuyor. Bir süre devam ediyor, sonra eriyip bitiyor. Tanrım, ikinci kez evlenen kaç kişinin düğününü yaptık biz? Üçüncü kez evlenenler bile oldu. Ne gerek var? Ayrılınca neler olduğunu biliyorum. Buna değmez.”

Nora Roberts, dört kitaptan oluşan “Gelin” dizisinin bu ilk romanında okuyucularını çocukluk arkadaşı olan ve sonra hep birlikte düğün organizasyonu işine giren Parker, Emma Laurel ve Mac ile tanıştırıyor. Çocukluk yılları boyunca evlerinin arka bahçesinde sözünona düğünler düzenleyerek oyunlar oynayan dört arkadaş için çiçekler, fotoğraflar, tatlılar ve diğer tüm ayrıntılar yaşamlarının bir parçasının haline gelmiştir. Çektiği fotoğraflar gelin dergilerinin kapaklarını süsleyen Mackensie Ellliot, arkadaşları arasındaki adıyla Mac, hayatında çocukluğunda kendisinin yaşayamadığı mutlu anları fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmeye adamıştır. İkinci evliliğini yapan babasını neredeyse hiç göremeyen, sürekli sevgili değiştiren annesiyle de sorunlar yaşayan, sonunda mutluluktan umudunu kesen Mac için her şey, önemli bir düğün görüşmesi öncesinde, müstakbel gelinin erkek kardeşiyle karşılaştığında değişecektir. Carter Maguire, Mac'in tipi değildir aslında. Ancak İngilizce öğretmenliği yapan, fazlasıyla sakin ve kibar bu adam, düğün krizleriyle ve annesinin ardı arkası kesilmeyen talepleriyle boğuşan genç kadının hayatında bir ışık oluverir. Mac artık, üç arkadaşının da yardımıyla, kendi mutlu anılarını yaratmayı öğrenmek zorundadır. “Nora Roberts, masalsı bir hikayeyi başka hiç kimsenin anlatamayacağı güzellikte anlatıyor. -Rocky Mountain News” “Diyorum ya, hipnotize olmuş, uyuşmuş gibiydim. Oradan çıkmak zorundaydım. Ve tanrım, erkek gibi davrandım.” Mac yaşadıklarını kafasında ca... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Mac & Carter

11 yıl, 10 ay
10 puan

Okurken fotoğrafçı olmak isteyeceksiniz ve okuduğunuz zaman gözünüzde o yazılanları canlandırdığınızda kendinizi düşler ülkesinde bulacaksınız..

4 puan

eğlenceli ve pembe bir kitap

2 puan

Okuduğum ilk ve son Nora kitabı olarak kalacak benim için. Aslında bir kitaptan yola çıkarak böyle bir yorum yapmam doğru değil ve sevenlere de saygım sonsuz ancak Nora'nın yazdığı konular bana göre değil. Kitapta karakterlere ısınamadım. Bana fazlasıyla tozpembe geldi.

7 puan

"Gelin serisinin ilk kitabı Beyaz Düşler.. Kitabı beğendim Evlilik organizasyon şirketi kuran 4 Genç Kadının arkadaşlıklarını işlerine taşıması.. Seriyi ve kitabı begendim özellikle Mac''ın korku,tereddütlerini,arkad?aslar arasındaki bagi,anlayısi,yardımseverl?ik ve destegi. Carterin aşkının gücünü,engin sabrını yazar iyi işlemis. Ama Eve Dallas serisi cok daha güzel bence. Yinede bir Nora Roberts klasi vardi bir peri masali hayal etmek istiyorsaniz bu seriyi tavsiye ederim. "

10 puan

Harika bir seri...

5 puan

hayalkırıklıkları yaşadığım bir yazar oldu: Nora Roberts
bir yeşilçam klasiğinin amerikan versiyonu.
umarım diğer kitapları böyle olmaz

Profil Resmi
8 puan

Güzel akıcı bir kitap. Düğün organizasyonları yapan dört yakın arkadaştan Mac'in yaşadıkları, hayata bakışının anlatıldığı bir roman. Güzel sıcacık bir hikaye...

7 puan

bu kızlara bayıldım ya

Profil Resmi
7 puan

Tipik bir kitaptı.Ahım şahım değildi benim kanaatimce.
Düğün organizasyonu temalı çok kitap var fikir yeni değil..Bana susan mallery-ışıldayan kitabını anımsattı.Kapağı da çok benziyor zaten.


Baskı Bilgileri

320 sayfa
Şubat2011 tarihinde, Epsilon tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

beyzaaa
1 kişi

Okumuşlar

hulyami keskinek şahende Büşş hayriye
127 kişi

Okumak İsteyenler

Hikari Angel poison* Elif ezgi_sue
32 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski