Alacakaranlık (Alacakaranlık, #1)

Üç şeyden kesinlikle emindim. Birincisi, Edward kesinlikle bir vampirdi. İkincisi, onun ne kadar güçlü olduğunu bilmediğim bu vampir yanı benim kanıma susamıştı. Üçüncüsü, ona koşulsuz ve geri dönülemez biçimde aşıktım.

Üç şeyden kesinlikle emindim. Birincisi, Edward kesinlikle bir vampirdi. İkincisi, onun ne kadar güçlü olduğunu bilmediğim bu vampir yanı benim kanıma susamıştı. Üçüncüsü, ona koşulsuz ve geri dönülemez biçimde aşıktım.


Değerlendirmeler

değerlendirme
2 puan

Açıkçası ortaokula veya liseye giderken okumuş olsaydım kitabı beğenebilirdim. Dönemimizde ki popülerliğini ve Edward'a olan bu yoğun sevginin nedenlerini anlayabildiğimi düşünüyorum.

Kolay okunuyor ama her anlamda fazlasıyla basit bir kurgu söz konusu, drama kraliçesi olan benim bile 'çok klişe' dediğim kısımları vardı. Ortaokul ya da lise çağlarında, yetenekli ve narsistik kişilik bozukluğu olan bir kız çocuğunun aynı kitabı yazma olasılığı bana sorarsanız oldukça yüksek.

11 yıl, 11 ay
10 puan

Alacakaranlık harika.Diğer kitapları daha bir harika.En sevdiğim serilerden bir tanesi.

8 puan

Her zamanki gibi, yine kitabı filminden çok daha güzel olan bir roman.

1 puan

Para verdiğim için utanıyorum.

2 puan

İlk kitap okumaya başladığımda okuduğum kitap bana kitap aşkının ne demek olduğunu öğretmişti ama şimdi sorasanız okumuş olduğum kitaplar arasında bu bir hiç hatta bu son zamanlarda o kadar çok alacakaranlık hayranı olmaya başladı ki artık sıkılmaya başladım ve bu seriden nefret ettim tabi sevenlere saygım sonsuz o başkaa (: (:

3 puan

başladığım şeyi bitirme hastalığım olmasaydı okuyamazdım.

Profil Resmi
1 puan

Okumanizi tavsiye etmedigim bir seri ve kitap...

5 puan

Popüleritesinden etkilenip edindiğim seri bütün beklentilerimin altında kaldı. vıcık vıcık, saçma sapan bir aşk içinde harcanmış güzel bir fikir. Serinin tamamını merakımdan çok başladığım bitsin dürtüsünden okudum. Eğer ciddi sizi saran, süren, şaşırtan ve bitirdiğinizde haz içinde gülümseten bir şey arıyorsanız ve 14 yaşında bir kız değilseniz başka seçenekleri bir tarayın derim.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Bu tarz hikayeleri severim, bu kitabı da çok beğenmiştim , anlatımı güzeldi, fakat Bella karakteri biraz ağır kanlı daha doğrusu ruhsuz gibi geldi bana :) bu arada demek ki neymiş insan kanı içmeden de yaşanabiliyormuş :))

8 puan

Alacakaranlık serisi neden bu denli ilgi gördü diye çok düşünmüş ve hatta bu konu üzerinde seriyi okuyan arkadaşlarımla ziyadesiyle konuşmuşuzdur.Yazarın akıcı üslubu, mükemmel kurgusu da bu denli talebin tek nedeni değildi. İşin özünde erişilmeze duyulan büyük aşkın çok iyi dile getirilişi yatıyor. Bu erişilmezin var olmayan bir canlı türünden oluşu da zaten vampir çılgınlığını ciddi anlamda ilk başlatan seri olarak alacakaranlık kuşağı farklılığını yaratan diğer ayrıntıydı. Filmi çekilmeseydi ne olurdu diye sıkça düşünmüşümdür.Sanırım sadece ünü biraz daha geç yayılırdı o kadar.


Baskı Bilgileri

407 sayfa
Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9944-821-09-4
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Kitaptaki karakterler

Bella Swan Isabella "Bella" Marie Swan başkahramandır, 17 yaşındadır. Annesi ve babası boşanmıştır. Bella bir insandır.

Edward Cullen Edward Anthony Masen Cullen, dış görünümü 17, gerçek yaşı ise 109'dur. Edward’ın cildi “mermere benzer” – çok soluk ve buz gibidir, ayrıca güneş ışığında parlar. Edward bir vampirdir.

Jacob Black 16 yaşındadır. Amerikan yerlilerinin oluşturduğu La Push'taki Quileute kabilesinin bir üyesidir, yani Forks, Washington'da yaşamaktadır. Jacob bir kurt adamdır.


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

HarryStyles65 ofengineer Gylsumkzlpm nurseda kemal mersin kardelen
12 kişi

Okumuşlar

funda5 birilerianlatsin anlamiyorsun eliff elf_tsdn
3172 kişi

Okumak İsteyenler

FeyzaSahra ayse.bykl damlacikk İkisekerlihayat shabby
134 kişi

Takas Verenler

sadeceesraa Ayse Sener Gylsumkzlpm Matematik99 duslem
24 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski