Rüzgarın Adı (Kralkatili Güncesi: 1. Gün)
BENİM ADIM KVOTHE Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian'la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın kabul edildiğinden daha küçük bir yaşta Üniversite'den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım. Belki beni duymuşsunuzdur. Fantastik kurgu edebiyatının eşsiz bir masalı, bir kahramanın kendi ağzıyla anlattığı öyküsü işte böyle başlıyor. Bir keder öyküsü bu... bir kurtuluş öyküsü... bir adamın evrenin anlamını arayışının ve gerek o arayışın gerekse de onu sürdürmesini sağlayan gem vurulamaz iradenin bir efsaneye dönüşmesinin öyküsü... "Rothfuss, Rüzgarın Adı ile başlayan bu muazzam hikâyede nereye giderse gitsin iyi bir şarkıcının bir şarkıyı taşıması gibi bizi de yanında götürecek." Ursula K. Le Guin "Rüzgarın Adı son on yılın en iyi hikayelerinden biri. Patrick Rothfuss'un ilk romanı Binbir Gece Masalları'nın öykü-içinde-öykü yapısı ile Harry Potter serisinin akademik arka planını birleştiriyor ve hepsini kahramanlığın nasıl ters gittiğini anlatan düşündürücü, tamamıyla yetişkinlere hitap eden bir esere dönüştürüyor. Rüzgarın Adı'nın kütüphanenizde Yüzüklerin Efendisi'nin yanına koyun... ve onun benzerleri içerisinde en başta anılacağı günü bekleyin." -The Onion A.V. Club "Rüzgarın Adı, kesinlikle izlememiz gereken bir yazarın çıkış romanı... Patrick Rothfuss gerçek bir yetenek ve bize sunduğu hikaye hem güçlü hem de harikulade." -Terry Brooks "Rüzgarın Adı fantastik kurgu okuyucularının sevdiği her şeye sahip: sihre, gizemlere ve kadim bir kötülüğe. Fakat aynı zamanda eğlenceli, korkutucu ve tamamıyla inanılır. Alanımızdaki en iyi kitapların hepsinde olduğu gibi bu romanı bu kadar güzel kılan, (her ne kadar harika olmalarına rağmen) sadece içindeki fantastik öğeler değil, aynı zamanda yazarın hırs, başarısızlık, sanat, aşk ve yitim konularında kaleme aldığı doğru, alelade şeyler." -Tad Williams
Baskılar3
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(25)
Tüm puanları gör (238)müthişti. bu zamana kadar ben böyle birşey okumadım. kesinlikle okuduğum en iyi fantastik romanlarda üst sıralarda diyebilirim. insanların 10 yıldır devamı çıksın diye kapılarda beklemelerinin gerçekten bir anlamı varmış. okumayan çok şey kaçırır bence.
Yorumlardan kaynaklı olacak kusursuz bir fantazya umuyordum. Beklentimin bir tık altında kaldı. İyi bir fantastik seri başlangıcı ama kusursuz değildi. Zaman zaman anlamlandıramadığım düşüşler vardı hikayede. Genel olarak benzerlerinden ayrılan, örtüşen kurgusuyla keyif vericiydi.
İşlerimin oldukça yoğun olduğu bir dönemde nasıl bitireceğimi bilemeden başladım. Ama uzun zamandır okuduğum en sürükleyici romanlardan biri oldu. Fantastik bir eser olmasına rağmen, ana karakterin kendisine bir sihirli değnek değmiş gibi yaşamaması oldukça gerçekçi olmuş. Romanın en sevdiğim yanı, her an her şey olabilir hissiyatıydı. Yazarın ilk romanı olduğunu öğrenince epey şaşırdım. Kullandığı dil oldukça akıcı ve başarılı. Serinin 2. kitabını da bir an önce okumak istiyorum.
Her zaman türünde en iyi kitaplardan biri olarak sayılacak kadar güzel bir kitap.Çok ciddi bir hayal gücü ve yepyeni bir dünya sunuyor yazar. Bu tür sevenlerin kesinlikle okuması... daha önce okumamış olanlarınsa bu kitapla fantastik kitaplara başlamasının çok iyi olabileceğini düşünüyorum. 10 puan veriyorum çünkü hayal gücü bana çok kuvvetli geldi ve benzerini hiçbir yerde görmedim!
Kahraman KVOTHE'nin otobiyografisidir. Üç ciltlik kitabın birinci cildi 736 sayfa.Başlık başlık olan kitap ara vermenize olanak tanıdığı için sıkılmayacaksınız.Yalnız karakter isimlerini takip etmeniz gerek. İlk sayfada yazan isim son sayfada karşınıza çıkabilir. Kvothe aslında yokluktan gelmiş bir zamanların fakir ama gururlu bir delikanlı.Otobiyografisini anlatırken bir hancı kimliğinde saklanmakta.Her ne kadar bilim-kurgu kitap listelerinde yer alsa da tamamen fantastik bir eser. Yazar Patrick Rotffuss kıvırcık saçlı Gandalf gibi göründüğünden midir bilmem ama tam bir fantastik edebiyat anlatıcısı.Akıcı ve tiyatral anlatı,geniş bir hayalgücü...Masal masal içinde. Kitabın adından da anlaşılacağı üzere kahramanın başlıca amacı rüzgarın adını bulmak ona hükmetmek.İkinci kitap (Bilge Adamın Korkusu) 1142 sayfa imiş.Üçüncüsü henüz basılmadı.Her ne kadar 2016 tarih verilse de, o kitap basılacak da dilimize çevrilecek de... Sessizliğin Müziği kitabını üçüncü cilt sanmayın.Birinci ciltte geçen Auri'nin serüvenini anlatan bir kitap.
Muhteşem ötesi bir fantastik roman. Okunmalı ve okutulmalı.
Efsane bir serinin başlangıcı. İkinci kitap için sabırsızlanıyorum.
Fantasitk edebiyata yepyeni bir soluk ve tarz geldi kitabı bir an olsum bırakamadım sayfaları atlamamak için tane tane okudum son yıllarda okuduğum en muhteşem kitap
Muhteşem bir seri, okuduktan sonra Patrick Rothfuss hayranı olacaksınız. Kurgu, hikaye, karakterler kitaptaki her şey inanılmaz. Aşık olduğu kızın gözlerini "dolunayın nehir kenarındaki taşların üzerinde yansımasına" benzetmek nedir ya, şair misin sen arkadaş? Cümleyi örnek olsun diye verdim, Rothfuss'un zaman zaman ne kadar romantik olabileceğine şaşırırsınız. Kitabı bu kadar sevmemin bir sebebi de çevirisi. Çevirmenin şiirleri, şarkıları hatta bir bölümde şiveli konuşan çobanın şivesini çok çok iyi çevirmesi sayesinde seri daha bir güzel. Bahsettiğim şiveli konuşma sanırım ikinci kitap "Bilge Adamın Korkusu" nda yer alıyor. Bu seri vesileyle Cihan Karamancı'nın ne kadar süper bir çevirmen olduğunu da öğrenmiş olduk. Fantastik roman okuyun okumayın bu seriyi sevmemek imkansız. Not: Kitapta tek kusur sayılabilecek şey Kvothe'nin fazlasıyla "süper" olması, zaten çok acı çekti olsun o kadar da.
Yorumun tamamı için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/06/ruzgarn-ad-kitap-yorumu.html Bu harika kitap bitti ve ben şu an sanırım hala kendime gelemedim. Tereddütsüz söylüyorum hayatımda okuduğum en iyi kitaptı ki sözüme güvenin. Bir kitabı beğenebilirim. Hatta çok beğenebilirim ama tereddütsüz , bir andahayatımda okuduğum en iyi kitaptı demem. Ama bu kitapta dedim. Dedim çünkü aldığı bütün övgüleri fazlasıyla hak ediyor. Kalınlığından falan da sakın korkmayın. Benim de başlarda ebatından dolayı çekincelerim olmuştu ama kitabı okumaya başlayınca bunun ne kadar yersiz olduğunu anladım. Ben bazı kişisel sebeplerimden ötürü Haziran ayı içine yayarak okudum kitabı ama rahatlıkla 3-4 güne bitirilebilecek bir kitap.
Yazarın dili kaymak gibi akıyor. Öyle cümleleri art arda sektiriyor ki hayret ediyorum.
Vay be! Ne kitaptı. Resmen kendime acıdım. Bu kitabı okumasam şu ana kadar okuduklarımı bır şey sanacaktım. O kadar yani. Ve yazık ki bu kadar geç okudum.
Çok güzel bir kitaptı. Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter serisi arasında gibi geldi bana. Kendine has bir hikayesi ve güzelliği var. Fantastik kitap seven herkese tavsiye ederim.
Mükemmel bir fantastik kitaptı. Bazı nedenler dolayısıyla çok ara verip okudum ama son 3 günde su gibi akıp gitti kitap. İkincisini satın alıp elimde eskimesini dört gözle bekliyorum.
tek kelimeyle MUHTEŞEM
Her kes okumali bence
Diyorum ki, bu kadar kalın bir kitap ancak bu kadar sürükleyici olabilirdi. Böylesine ustaca bir dil üstelik yazarın ilk kitabı olmasına rağmen, böyle özenle hazırlanmış bir evren ancak 10 puana layık olabilirdi. Tolkien'den ve Zaman Çarkı'ndan sonra yeni bir efsanenin doğuşuna tanık oldum. Ama dediğim gibi doğuşuna. Çünkü Kvothe'nin daha yapacak işleri, kapatacak hesapları var ve her anında yanında olacağım. Çünkü kitabı bitirdiğim de sanki yaşadığı mutluluğu, hüznü, aşkı bende paylaşmış gibiydim ve yeni bir kitap bitirmekten çok yeni bir arkadaş edinmişim gibi hissettim Şimdi diyecekler ki bu kitap akıcı değil, özenti sıkıcı vs. Tabii herkesin kendi fikri ama şunu söyleyeyim. eğer bir kitabın yorumlarında 10 puan ve 2 puan varsa o kitabı alıp okuyun. Çünkü ya herkesin anlamayacağı kadar güzeldir, ya da herkesin anlamayacağı kadar kötüdür. Gelgelelim Rüzgarın Adı, Harry Potter, Orta Dünya'da doğsaydı ne olurdu sorusunun cevabı gibiydi, okuduğum onca kitabın arasında ilk kez bir benzerlik beni rahatsız etmedi. Hatta hoşuma gitti. Patrick'in bir Tolkien hayranı olduğunu görünce daha bir hevesle okudum. Sonuç, elime aldığımda bu bitmez herhalde zaten arka kapak yazısını da sevmedim ama başlayayım bakalım dediğim kitabı iki günde bitirdim. Kendimi bile şaşırtarak favorilerime ekliyorum bu kitabı. Okumak için çok bile beklemişim.
Tüm okuduğum kitaplar arasında ilk 3 te rahatlıkla yerini bulur.Merakla beklediğim 3.kitabı bir an önce çıksada hayata kaldığımız yerden devam etsek
Başları sıksıda 150,200 sayfa sonra sarmaya başlıyor.Okunması gereken bir kitap
Sayfa sayısı okuyacak arkadaşları korkutmasın. Muhteşem bir kitap!
Turuncu saçlarıyla tamamen aykırı bir portre çizerken aynı zamanda zekası ve üstün anlama yeteneği ile akranlarından bir adım önde olduğunu çok geçmeden hissettiren bir karakter Kvothe. İlk sayfalarla beraber kendine çeken bir tarafı mevcut kitabın. Olağandışı hikayesiyle , içerisinde barındırdığı gizemlerle ve hikayenin bütünlüğüne hiç de olumsuz etki etmeyen bu sırlar okuyucuyu yani bizi yada beni inanılmaz bir şekilde bağlıyor kitaba. İlk günün hikayesiyle bitirilen kitap da , asıl olayların ikinci ve üçüncü kitapta gerçekleştiğini zaman geçmeden anlıyorsunuz. Aynı zamanda yazar o kadar ince bir iş dokumuş ki ; karakter birden büyüyüp arada kayıp bir zaman dilimi yaşatmıyor. Karakterin olgunlaşma evresi sindirilerek gerçekleşiyor ve bizde onunla beraber tüm duyguları yaşayıp , onunla beraber olgunlaşıyoruz. Bu kitapta tuhaf bir duyguya da yakalandım. Kvothe'nin şarkısını her çaldığı ve söylediği sahnede sanki bende dinliyordum. Okumaktan çıkıp , şarkıyı kendi hayal gücümle oluşturmaya başlamıştım. Bence Rothfuss bir kitap yazmamış ; tam aksine bir şarkı bestelemiş. En çok hoşuma giden repliklerden birini de burada paylaşmak isterim ; +Bir soru sorabilir miyim, Bast? -Daima, Reshi. +Kaygı verici bir soru? -Zaten sormaya değer sorular hep öyledir. Birinci kitabı bitirdiğimde , üçüncü kitap çıkmadan ikinciyi okuma yasağı koydum kendime. İyi okumalar herkese.
büyülü bir kitap muhteşem
Serinin ilk kitabı. Fantezi dünyasında bol aksiyon ve savaş arayanlar için değil. Ancak bu ilk kitapta fazlasıyla sevinç, hüzün ve coşkuyu tadacaksınız. Tek kelimeyle muhteşemdi..
vallahi çok hoşuma gittti ... hikaye içinde hikaye içinde hikaye .... lise zamanlarımdaki okuma hızıma geri döndüm, gömüldüm kitaba desem yeri ... aslında bu kitabı aylar önce aldım ama üşeniyordum okumaya ... ne kadar hatalıymışım ... bu sene şu ana kadar okuduğum en iyi kurgu ...
Benzer Kitaplar

Bilge Adamın Korkusu (Kralkatili Güncesi: 2. Gün)

Zaman Çarkı, 01. Kitap: Dünyanın Gözü

Eragon - Ejderha Süvarileri'nin Mirası (Kitap I)

Ejderhaların Dansı (Buz ve Ateşin Şarkısı #5, Kısım 2)
Ejderhaların Dansı (Buz ve Ateşin Şarkısı, #5, Kısım 1)

Brisingr - Ateş Kılıcı (Kitap III)

Eldest - Bilgelerin Antlaşması (Kitap II)

Miras - Ruhlar Dehlizi (Kitap IV)
Bitmemiş Öyküler

Elantris



