Zertunc

1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 6 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Zertunc bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 9 ay
Zertunc okumuş bitirmiş.
Zaman Çarkı, 01. Kitap: Dünyanın Gözü

Zaman çarkı dönerVe Çağlar Gelir GiderOlmuş Olan. Olacak OlanVe Olmakta OlanHer An Gölgenin Altında Ezilebilir.Bırakın Ejder Bir kez daha zamanın Rüzgarlarına Binsin.İyinin ve kötünün sonsuz bir savaşa tutuştuğu, ışığın ve gölgenin dünyası; Zaman Çarkının dünyası...Bugüne dek yazılmış en görkemil fantastik kahramanlık öyküsü...

Zaman çarkı dönerVe Çağlar Gelir GiderOlmuş Olan. Olacak OlanVe Olmakta OlanHer An Gölgenin Altında Ezilebilir.Bırakın Ejder Bir kez daha zamanın Rüzgarlarına Binsin.İyinin ve kötünün sonsuz bir savaşa tutuştuğu, ışığın ve gölgenin dünyası; Zaman Çar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 9 ay
Zertunc, Kıraliyet Ailesi adlı grupta tartışılan konuya bir cevap yazdı.
Buralar bi vakit dutluksa; yöre halkı sinek savar güç mü geliştirmiştir?!

Börtü böcek çıkmış hocam dutların arasından, benden duymuş olmayın ama. Teyzeler pek iyi kimseler gibime gelmedi. Melek yüzlü şeytanlar olmasınlar?!

Börtü böcek çıkmış hocam dutların arasından, benden duymuş olmayın ama. Teyzeler pek iyi kimseler gibime gelmedi. Melek yüzlü şeytanlar olmasınlar?!

7 yıl, 1 ay
Zertunc bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 1 ay
Zertunc bir yazarı favorilerine ekledi.

Tracy Hickman ile beraber kaleme aldıkları Ejderha Mızrağı serisi ünlenmiş olan Amerika’lı bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı, kitap editörü ve yayıncı. 1999 yılında, Pyramid Magazine tarafından kurgu edebiyatı dalında Milenyumun En Etkili İnsanı seçilmiş olan Weis, kurgu edebiyatı tarihinin en çok satan yazarlarından birisi olarak bilinmektedir.
Biyografi


Margaret Weis, 1948 yılında, Independence, Missouri, A.B.D.’de dünyaya geldi. Missouri Üniversitesi’ni bitirmesinin ardından yerel bir yayın şirketinde editör olarak çalışmaya başladı; bir yandan da çocuklara yönelik masal ve hikaye kitapları kaleme almaktaydı.

Üniversitede bir arkadaşının hediye ettiği Yüzüklerin Efendisi kitabı, Weis’in hayatını büyük oranda etkiledi. Kurgu edebiyatına ilgisi böylece başlayan yazar, gazetede yayınlanan, ünlü kurgu kitapları yayınevi TSR’ın editör aradığına dair ufak bir ilanı görerek bu pozisyon için başvurdu.

Romanların yanı sıra masaüstü oyunları için dünyalar da tasarlayan TSR, Weis’in oyun editörü olmak için yaptığı başvuruyu reddettiyse de, kendisini roman editörü olarak farklı bir pozisyonda işe aldı. İş arkadaşı Tracy Hickman ile beraber kendilerini büyük bir üne kavuşturan Dragonlance (Ejderha Mızrağı) serisini burada kaleme almaya başlayan Weis, 1984-1985 yılları arasında serinin temelini oluşturan ilk üç kitabı yazdı; serinin devam kitapları ve yaratılan dünyanın içinde geçen masaüstü oyunlarını da tamamlamasının ardından ortağı Hickman ile beraber 1986 yılında TSR firmasından ayrıldı.

TSR’dan ayrılmalarının ardından Bantam Books firmasına katılan ikili, Ejderhamızrağı gibi büyük ilgi çeken iki seriyi; Karakılıç ve Ölümkapısı Serileri’ni bu firma için kaleme aldı. 1993 yılında kendisine göğüs kanseri teşhisi konulan Weis, bu zorlu hastalığı atlatmayı başardı ve 1996 yılında kendisi gibi yazar olan Don Perrin ile evlendi.

1995 yılında tekrar Ejderhamızrağı dünyasına geri dönen yazar, bu tarihten sonra Dragonlance evreninde geçen onun üstünde yeni yapıta imza attı. Daha çok yazdığı fantastik kurgu yapıtlarla tanınan Weis, başta Star of the Guardians olmak üzere pek çok bilimkurgu eserini de kaleme alarak bu alandaki başarısını da kanıtladı.

Margaret Weis 1999 yılında, Pyramid Magazine tarafından kurgu edebiyatı dalında Milenyumun En Etkili İnsanı seçildi ve 2002 yılında kurgu edebiyatına yaptığı katkılardan dolayı Origins Hall of Fame'e kabul edildi.

Tracy Hickman ile beraber kaleme aldıkları Ejderha Mızrağı serisi ünlenmiş olan Amerika’lı bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı, kitap editörü ve yayıncı. 1999 yılında, Pyramid Magazine tarafından kurgu edebiyatı dalında Milenyumun En Etkili İnsanı s... tümünü göster

7 yıl, 1 ay
Zertunc bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

Zertunc şu an ne okuyor?

Labirent: Son İsyan (Labirent, #3)

%35
Sayfa 137. Minho için bile okunmuyor :ı.

Zaman Çarkı, 03. Kitap: Yenidendoğan Ejder [Tek Cilt]

%0

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.