Kullanıcı Araçları

Robert Jordan

49 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Robert Jordan olarak bilinen James O. Rigney, Zaman Çarkı adlı epik fantazya dizisinin yazarıdır.

ordan yirmili yaşlarının sonunda bu yana farklı isimler altında kitaplar yazmış ve farklı türlerde pek çok eser vermiştir. Kullandığı isimler arasında Reagan O’Neal, Jackson o’Reilly ve Chang Lung vardır. Jordan adı altında bir Conan dizisi de yazmıştır.

Robert Jordan yazmaya küçük yaşlarda ilgi duydu. Büyürken ağabeyi sık sık ona bakıcılık yapar, kitaplar okurdu. Ağabeyi ona çocuk kitapları okumak yerine Mark Twain ve H.G.Wells gibi kendi tercih ettiği yazarların eserlerini okurdu. Jordan hikâyelere kendini öyle kaptırırdı ki ağabeyinin bıraktığı yerde beklemek yerine kitapları kendi kendine okumak için sözcükleri çözmeye çalışırdı. Bu büyük yazarlardan kendine ders çıkartan Jordan bir gün kendisinin de hikâyeler yaratacağına karar verdi.

Yazar olacağını daha küçükken bilmesine rağmen Jordan yazmaya ileri yaşlarına kadar başlamadı. Yetişirken okuduğu kurgu romanlara benzer romanlar yazmak için ihtiyaç duyduğu yaşam deneyiminden yoksun olduğunu biliyordu. Bu yüzden kendi kendine bir gün gerçekten yazacağını söyleyerek bekledi.

Bu dönemde Jordan epey deneyim edindi. ABD Ordusu’na katıldı ve Vietnam’da iki dönem geçirdi. Orada geçirdiği zamanda pek çok madalya kazandı. Jordan aynı zamanda South Carolina’daki askeri kolej the Citadel’den fizik diploması aldı ve nükleer muhendis oldu. Sonunda, yirmili yaşlarının sonunda,...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
17 Ekim 1948
Doğum Yeri
Güney Carolina, ABD
Ölüm Tarihi
16 Eylül 2007

Kitapları (birleştir)