Pabucumun Ajanı -1

Ben Deniz Akın; Fiyasko Birlik Başkanı, yirmi beş yaşında, babasının kızı, annesinin kız kurusu, ekonominin niteliksiz iş gücüyüm. Klasik bir dünyalı, yurdum insanı, fazlaca dağınık ve meteliğe kurşun değil, ancak palavra sıkan beş parasız biriyim.

Tuna Üstüner ise 'Enler' listesinin zirvesinde bir yakışıklı, holdinglerin genç veliahdı, titiz ve disiplinli tam bir Kurumsal Kasıntı.
Ben bir enkazsam o bir saray, ben bir köleysem o bir kral, ben bir esintiysem o bir tufan.

Ve o benim hem felaketimin, hem de kurtuluşumun adı.

Bizim hikâyemiz nefretle başlayıp, şiddetle devam ederek, aşkla yol aldı. Beni şirketinden kovması hiçbir şey ifade etmiyordu, çünkü kanunlar bizi birbirimize mecbur bırakmıştı. Tuna her gün beni görecek ve ben her gün onun aşkıyla savaşacaktım. Bu aşk çıkmazının ortasında onu mahvetmek için tutulan bir ajan olduğumu ise çoktan unutmuştum.
Hem de onunla evlenecek kadar!

Ben Deniz Akın; Fiyasko Birlik Başkanı, yirmi beş yaşında, babasının kızı, annesinin kız kurusu, ekonominin niteliksiz iş gücüyüm. Klasik bir dünyalı, yurdum insanı, fazlaca dağınık ve meteliğe kurşun değil, ancak palavra sıkan beş parasız biriyim.

Tuna Üstüner ise 'Enler' listesinin zirvesinde bir yakışıklı, holdinglerin genç veliahdı, titiz ve disiplinli tam bir Kurumsal Kasıntı.
Ben bir enkazsam o bir saray, ben bir köleysem o bir kral, ben bir esintiysem o bir tufan.

Ve o benim hem felaketimin, hem de kurtuluşumun adı.

Bizim hikâyemiz nefretle başlayıp, şiddetle devam ederek, aşkla yol aldı. Beni şirketinden kovması hiçbir şey ifade etmiyordu, çünkü kanunlar bizi birbirimize mecbur bırakmıştı. Tuna her gün beni görecek ve ben her gün onun aşkıyla savaşacaktım. Bu aşk çıkmazının ortasında onu mahvetmek için tutulan bir ajan olduğumu ise çoktan unutmuştum.
Hem de onunla evlenecek kadar!


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Asude'nin başka hikayelerini daha önceden okumuş olsam da açıkçası başlarda bu kitabı pek okumak istememiştim konusu falan pek cezbetmemişti. Sonrasında okuyucu yorumlarıyla ve kendi isteğimle okudum.

Birçok kişinin dediği gibi Asude'nin kalemi akıcı ve rahatça okunabilir, esprileri ve hazırcevaplılığı kitaplarını okumaya daha da teşvik eden bir yazar. Ve bu kitabının onun en iyisi olduğu söylenir. Ancak bana göre bu kitap hafiften çöküşünün başladığı kitaptır benim için. "Dikkat! Aşk Çıkabilir"i daha önceden okuduğum için bu kıyaslamayı yapmam daha kolay oldu zira son kitap tam bir facia idi.

Bu kitabı çöküşü olarak görmem için birkaç sebebim var. Öncelikle Tuna Üstüner denen dengesizinden başlamak istiyorum. Birçok okur Tuna'ya ayılıp bayılırken ben ona acayip derecede sinir oldum. Bunun da iki sebebi var.

İlki Asude'nin bu karakteri kendi ve Deniz'in ağzından övmesi. Aslında aşk romanlarında hangi yazar yazarsa yazsın mutlaka baş erkek karakterin özellikleri övülür. Ancak Asude artık bu durumu aşmış durumda. "Tuna'nın gözleri yakıcı bir ateş gibi, yeşil gözleri insanı çekiyor, baklavalarına bakılmaya doyulmuyor,sert bedenine kendimi bastırasım geliyor,muhteşem yakışıklı,alaycı gülümsemesi kalbimi durduruyor, beni ne kadar aşağılasa da onu hala seviyorum" gibi cümleler her paragrafa da yazılmaz ki canım. Hani gerçekten denedim Tuna'ya alışmayı ama adama bu kadar iltifat da fazla. Arkadaş siz ona Uranüslü deseniz de o benim için normal Dünyalı.

İkinci sebebim de Tuna, Deniz'i haddinden fazla aşağıladı. Sürekli Deniz'in kavga çıkardığını söylese de asıl kavgaları başlatan oydu. Deniz'i olmadık şeylerle aşağılasın,bağırsın çağırsın,kaba olsun biz de bu adama hayran olalım. Yok ya! Önce adam olmasını öğrensin o gerizekalı!

Başta Deniz'i elinden pek iş gelmese de ayakları üstünde duran, hazırcevap kişiliği sayesinde sevilecek bir karakter gibi duruyordu ancak hikaye ilerledikçe sırf Tuna ona gülümsesin, iltifatta bulunsun,aşık olsun diye iyice yüzsüzlüğe doğru gitti. Kız ne kadar seviyormuş kendini ezdirmeyi!

Ayrıca bütün karakterlerin karşısında olan kişilerle olan ilişkisi fazlasıyla yapaydı. Örneğin Deniz-Yasemin. Ben onlarda birbirlerine katlanmaya çalışan, aynı evde oturan iki yabancı gördüm.

Aslında bu kitaba 4 veya 5 puan verecektim ancak kitap Deniz ile Tuna'nın evlenmesinden sonra güzelleşmeye başladı benim için. Bu yönden 6'yı kaptı.

Ajan 2'yi okur muyum bilmiyorum. Zaten 2. kitapta neler olacağını anladım, büyük ihtimal yazar hayranlarını memnun etmek için yine Tuna'nın fiziksel görünümü ve davranışları hakkında övgüler yağdırmaya devam edecek, Deniz yine onun yanında ezilecek, Mert-Yasemin ilişkisi açığa kavuşacak, Tuna'nın eski sevgilisi gelir Deniz'den Tuna'yı ayırmaya çalışır - ha kız dediğimin tam tersi çıkarsa daha memnun kalırım ancak yazar çiftlerimizi zora sokmayı çok seviyor- .

Okuyup okumamak size kalmış.

Profil Resmi
10 puan

Okuduğum en güzel kitaplardan biri ♥♥

10 puan

Pabucumun Ajanı kesinlikle okudugum en guzel aşk romanıydı. Bir kitap ki sizi hep gülme krizlerine sokacak hem de yeri gelecek boğazınızda koca bir düğüm olusturacak. özenti Amerikanvari ask hikayesi değil içten , sıcacık tamamen bizden bir öykü okuyacaksnz. Çılgın pabuç dilli vasat bir kızın kibirli , yakışıklılığı ile dillere destan ünlü iş adamı , kurumsal kasıntı Tuna Üstüner'i dize nasıl getirdiğini okuyacaksnz. Gerçi Tuna bey kendinden pek taviz vermez , kıskançlıktan delirmesine rağmen kendine yediremez , aşırı karizma bir adam ve dikkat ! Bu kitabı okuyup Tuna'ya aşık olmamak imkansız. Sahiplenici , kendinden emin , yer yer çapkın ve kesinlikle deniz'in dediği gibi o bir uranüslü :) boyle adamlar dünya da var olamaz :)

10 puan

Deniz ve Tuna'yı okurken onların o karmaşık ve aynı zamanda eğlenceli bir o kadar da aşkla dolu hayatlarına ortak olacaksınız. Deniz'in deli doluluğu ve Tunanın o sinirli hırçın bir deniz gibi hallerini okuduğunuzda kah gülmekten gözleriniz yaşayacak kah boğazınıza bir yumru oturacak. Ve aşk onları öyle bir saracak ki bir bakmışsınız onların o hallerini kıskanırken bulmuşsunuz kendinizi. Asudenin yayınlanan ikinci kitabı da birinci kadar iddialı ve aşk dolu. Tıpkı Asudenin de dediği gibi Aşk Bir Dengesizlik İşi.

8 puan

Herkesçe çok methedilen bir kitap.Bu tarz kitaplar çoğu zaman bende ters etki yapiyor.En azindan bu sefer yanilmis oldum.Deniz sevimli bir kız fakat çogu zaman ergence davrandigini düşüyorum.Tuna ise ayrı bir alem zaten.Bu zamana kadar okuduğum en zorba karakterdi.Kitabi sevdim fakat okurken sıkıldığim yerler oldu.Zaten yaş olarak bu kitabin bana hitap ettigini düşünmuyorum.Buna ragmen 8 puan verdim.Yaşı 16-23 arasi olan arkadaslar kitabi daha cok beğenir bence. 😄

8 yıl, 6 ay
10 puan

Pabucumun ajanı şu zamana kadar okuduğum en iyi romantik komedi kitabı diyebilirim. Komedi ve romantizmin zekice harmanlandığı kitapta, yazar benzetmeleriyle kendine ve kitabına hayran bıraktırıyor... Kurumsal narsist Uranüslü Tuna'mız karizmasıyla bizi kendine aşık edip Uranüsün yollarını arşınlama isteği uyandırıyor. Deniz'e gelirsek ne yaparsa yapsın kızmıycağımız,hepimizin kendinden bir şey bulacağı hafif çatlak ama şirin mi şirin kızımız cesaretiyle,çılgınlıklarıyla hayranı olucağımız bir karakter. Okurken kahkahalar atıcağınız, romantizmizn doruklarına ulaşıcağınız muhteşem bir kitap sizleri bekliyor... Bana kitap soranlara gözüm kapalı tavsiye edebiliceğim yegane kitaplardan birini bizimle buluşturduğu için yazarımız Asude'ye çok teşekkür ediyorum.

10 puan

Romantik komedi tadından yenmez. Kitabı okurken bazen sesli güldüğüm bile oldu.Kesinlikle okuyun hiç pişman olmayacaksınız..

10 puan

Aşk bir dengesizlik işi!
Gerçekten kitap ile mükemmel uyumlu bir alt başlık :) Romantik komedi dalında sınıfının bir numarası olan bu dengesiz aşk hikayesi okurken kendinizden geçecek kadar gülmenize hatta gülmekten komaya girip acillik olmanıza sebep olabilir.
Aldığım gün başladığım ve saatler sonra bitirdiğimde elinden şekeri alınmış bebeğe döndüğüm bu roman şu ana kadar tarafımdan onlarca kez okundu. Abartmıyorum ne zaman kitabı görsem okumadan geçemiyorum.
Bir kitapta görmek istediğiniz ne varsa hepsi bu kitapta mevcut. Aşk, gerilim, entrika, macera, kıskançlık, baklava , börek ( :P ) , göz yaşı , tutku... Ve sayamadığım nicesi...
Gerek kurgusu gerek anlatım tarzı gerekse karakterlerin işlenişiyle olsun harika bir kitaptı. Özellikle karakterler o kadar özel ve kendine has ki!
Deniz Akın; Bu kız gerçekten ‘içimizden biri’. Kullandığı kelimelerden hayat tarzına kadar tam bir Türk Kızı! Asude’nin kaleminden çıkan her karakter mükemmel oluyor ama Deniz’in yeri apayrı. Bu kızın içsesi insanı ölmekten güldürür cinsten :D
Tuna Üstüner; Onu tanımlamak için kelime bulamıyorum zira adam bu dünyadan olamayacak kadar Uranüslü! Gerçekten lügatımdaki kelimeler bu Üstün karakteri tanımlamakta fazla basit ve Dünyalı kalıyor :)
Not: Tuna’dan sonra bütün roman karakterlerinin cenaze namazını kıldım artık tek aşkım olur kendileri :D
Ve diğerleri; Yasemin, Mert, Hakan, Hacer Teyze, Ahmet, Lale ve Kötü Adam :D Bütün karakterler öylesine ince elenip sık dokunmuş ki sanki sokakta görsem tanırmışım gibime geliyor :)
Kitabın her sahnesi ayrı bir şahane ama benim en beğendiğim yerler:
Tuna’nın Deniz’in evine gelmesi ve sonrasında yaşananlar :D Okuyanlar bana hak verecektir bence o bölüm tam anlamıyla kitabın zirvesiydi.

Şu an benim tek tesellim ikinci kitabın çıkacak olması :)

10 puan

Çok güzel bir kitap. Düzeysiz, içinde erotizmden başka hiçbir şey olmayan aşk romanlarından sıkıldıysanız okuyun. Gerçek bir romantizm, gerçek bir komedi. Capcanlı, asla sönmeyen bir heyecan ve alabildiğine sürükleyici. Seveceksiniz.

3 puan

öldüm gülmekten...karakter harika çok eğlenceli bir kitap kesinlikle tavsiye ederim.
Bu görüşüm ve puanım judith mcnaught kalbim sende kaldı ile değişti... içindeki espiriler çok hoş evet ama kurguda biraz daha değişiklik olsa beni bu kadar hayal kırıklığına uğratmazdı en azından...


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 496 sayfa
Mart2014 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-5358-58-7
Dil
Türkiye Türkçesi

Kitaptaki karakterler

Deniz Akın

Tuna Üstüner


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

arzu çelik trakyalı
2 kişi

Okumuşlar

GamzeAydn Bahanur müjgen kusimato bells.casmin
317 kişi

Okumak İsteyenler

ysmn978 tuğba güney selenselvi seccill busra_5
68 kişi

Takas Verenler

asibela
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski