Pabucumun Ajanı -1

6 puan

Asude'nin başka hikayelerini daha önceden okumuş olsam da açıkçası başlarda bu kitabı pek okumak istememiştim konusu falan pek cezbetmemişti. Sonrasında okuyucu yorumlarıyla ve kendi isteğimle okudum.

Birçok kişinin dediği gibi Asude'nin kalemi akıcı ve rahatça okunabilir, esprileri ve hazırcevaplılığı kitaplarını okumaya daha da teşvik eden bir yazar. Ve bu kitabının onun en iyisi olduğu söylenir. Ancak bana göre bu kitap hafiften çöküşünün başladığı kitaptır benim için. "Dikkat! Aşk Çıkabilir"i daha önceden okuduğum için bu kıyaslamayı yapmam daha kolay oldu zira son kitap tam bir facia idi.

Bu kitabı çöküşü olarak görmem için birkaç sebebim var. Öncelikle Tuna Üstüner denen dengesizinden başlamak istiyorum. Birçok okur Tuna'ya ayılıp bayılırken ben ona acayip derecede sinir oldum. Bunun da iki sebebi var.

İlki Asude'nin bu karakteri kendi ve Deniz'in ağzından övmesi. Aslında aşk romanlarında hangi yazar yazarsa yazsın mutlaka baş erkek karakterin özellikleri övülür. Ancak Asude artık bu durumu aşmış durumda. "Tuna'nın gözleri yakıcı bir ateş gibi, yeşil gözleri insanı çekiyor, baklavalarına bakılmaya doyulmuyor,sert bedenine kendimi bastırasım geliyor,muhteşem yakışıklı,alaycı gülümsemesi kalbimi durduruyor, beni ne kadar aşağılasa da onu hala seviyorum" gibi cümleler her paragrafa da yazılmaz ki canım. Hani gerçekten denedim Tuna'ya alışmayı ama adama bu kadar iltifat da fazla. Arkadaş siz ona Uranüslü deseniz de o benim için normal Dünyalı.

İkinci sebebim de Tuna, Deniz'i haddinden fazla aşağıladı. Sürekli Deniz'in kavga çıkardığını söylese de asıl kavgaları başlatan oydu. Deniz'i olmadık şeylerle aşağılasın,bağırsın çağırsın,kaba olsun biz de bu adama hayran olalım. Yok ya! Önce adam olmasını öğrensin o gerizekalı!

Başta Deniz'i elinden pek iş gelmese de ayakları üstünde duran, hazırcevap kişiliği sayesinde sevilecek bir karakter gibi duruyordu ancak hikaye ilerledikçe sırf Tuna ona gülümsesin, iltifatta bulunsun,aşık olsun diye iyice yüzsüzlüğe doğru gitti. Kız ne kadar seviyormuş kendini ezdirmeyi!

Ayrıca bütün karakterlerin karşısında olan kişilerle olan ilişkisi fazlasıyla yapaydı. Örneğin Deniz-Yasemin. Ben onlarda birbirlerine katlanmaya çalışan, aynı evde oturan iki yabancı gördüm.

Aslında bu kitaba 4 veya 5 puan verecektim ancak kitap Deniz ile Tuna'nın evlenmesinden sonra güzelleşmeye başladı benim için. Bu yönden 6'yı kaptı.

Ajan 2'yi okur muyum bilmiyorum. Zaten 2. kitapta neler olacağını anladım, büyük ihtimal yazar hayranlarını memnun etmek için yine Tuna'nın fiziksel görünümü ve davranışları hakkında övgüler yağdırmaya devam edecek, Deniz yine onun yanında ezilecek, Mert-Yasemin ilişkisi açığa kavuşacak, Tuna'nın eski sevgilisi gelir Deniz'den Tuna'yı ayırmaya çalışır - ha kız dediğimin tam tersi çıkarsa daha memnun kalırım ancak yazar çiftlerimizi zora sokmayı çok seviyor- .

Okuyup okumamak size kalmış.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »