Yolum Aşka Düştü (Sancaktarlar Serisi #3)

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/06/meral-kr-yolum-aska-dustu-sancaktarlar-3.html

Birçok okurun severek takip ettiği ancak benim şimdiye kadar tek bir kitabını okuyabildiğim yazar Linda Howard'ın aşk ve polisiyeyi müthiş bir şekilde harmanlayarak yazdığını biliyorsunuzdur. Okurken gizem ve cinayetlerle dikkat kesilip meraklandırırken aşk ile de kalbinizi pır pır ettirip yüzünüzde gülümseme oluşturduğunu... hayranlıkla kitabı bitirdiğinizde keşke daha uzun olsaydı ya da sıradaki kitabı diye beklenti içerisine giriyorsunuz... İşte insan üzerinde böyle bir etki bırakan bir yazar Linda Howard! Bunu ben tek kitabını okumuş olarak söyledim ki hemen hemen her kitabını okuyan biri daha iyi bilir.

Eminim "yorum yazdığı kitaba bak bahsettiği yazara bak kız kafayı yedi sonunda!" diye düşüneniniz vardır ama çok güzel bir bağlandı geçeceğim, siz merak etmeyin ;)

Evet, Meral Kır'ın, Linda Howard'ın Türkiye şubesi olarak gördüğümü söyleyebilirim. Tam olarak öyle bir yazımı var hele ki şu son kitap... tam anlamıyla muh-te-şem-di!

Çok iddialı oldu farkındayım ama cidden okurken düşündüğüm şeylerdi bunlar.

Aylardan Aşk ve Aşkı Seçtim kitaplarından tanıdığımız Sancaktarlar'ın erkeklerinden olan Ahmet ve onların komşu kızları, Asya ve Tanem'in arkadaşı, diğer bir deyişler kardeş gibi sevdikleri Sena'nın hikayesi Yolum Aşka Düştü.

Sena'nın Ahmet'e olan duygularını daha ilk kitaptan beri biliyorduk, şimdi sıra Ahmet'in duygularını öğrenmeye geldi. Sıradan bir aşk hikayesi beklemeyin, Meral Kır'ın diğer kitapları gibi bunda da aksiyon ve beklenmedik olaylar var.

Kitabın konusundan birazcık bahsetmek gerekirse, Sena'nın evinin yakınında işlenen cinayet sonrasında maktulün Sena'nın tanıdığı biri çıkması daha Sena ne olduğunu anlamadan kendini bu cinayet soruşturmasının içerisinde bulmasına neden oluyor. Ona en büyük destekçi ve yardımcı da o an yanında olabilecek olan tek kişi Ahmet oluyor! Derken her ikisi de bu cinayet vakasının çözülmesini canı gönülden isterken hiç de planlandığı gibi gitmez olaylar ve bu süreçte birbirleriyle fazlaca vakit geçiren Ahmet ve Sena aralarındaki kıvılcıma ve çekime engel olamayıp yenik düşerler, derken bom! İşte o an olaylar patlama noktasına çıkıyor.

Gizemli cinayetin kimin işlediği, bu cinayetin Ahmet ve Sena için önemi, sonuçları ve onları nasıl etkileyeceği derken ikisinin arasındaki gelişmeler ve bu inatçı ikilinin bu gelişmelere duygusal yakınlıklara karşı verdikleri karşılıklar... Sancaktarlar'ın bütünlüğü, her daim beraber olmaları, birbirlerine destek olmaları... atışsalar da kavga etseler de her zaman her şeyden önce birbirlerini düşünmeleri...Aşk, aile, arkadaşlık, polisiye, gizem... ne ararsanız var =)

Evet, aşk romanı! Ama... işte amalarla beraber bu kitap sıradan normal bir aşk romanı olmaktan çıkıyor bambaşka bir şey oluveriyor.

Spoiler vermeden kitabı nasıl anlatabilirim bilmiyorum ki o kadar çok anlatmak istediğim şeyler var ki... kendimi nasıl tutuyorum anlatamam! Resmen işkence çekiyorum şuanda bu yorumu yazarken amam... susuyorum!


Kitabın tanıtım toplantısında Meral ablaya dediğim gibi üç kitabın en iyisi buydu! Evet, Dorukçu olarak Aşkı Seçtim benim için bambaşka olabilir ama dürüst olmak gerekirse bu bir değil birkaç tık daha üst seviyeydi. Bu durumda beklentiler tavan yaptı Meral abla Mehmet'ten dehşet bir şeyler bekliyoruz haberin olsun ;)

Bence okumayarak çok şey kaçırıyorsunuz! Bir Türk yazardan böylesi büyük bir başarılı kalem çıkıyorsa mutlaka okumalısınız.

Alıntılar için: http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/06/meral-kr-yolum-aska-dustu-sancaktarlar-3.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »