Yeşil Deniz Kabuğu

8 puan

Sarah Jio her zamanki tarzından uzaklaşmadan esşzamanlı anlatımı, yalın ve akıcı uslubuyla kitabını okuyucuya sunmuş, tüm kitapları aşk üzerine kuruludur ama bu sefer daha yoğun bir anlatım mı var, yoksa aşkla/sevgiyle bütünleşen vefa ve/veya bağlılık mı bu hissi veriyor çözemedim.

Karakterlerin birbirlerine olan anlayışlı yaklaşımlarından etkilenmemek imkansız. İnsan kendini sorgulamadan, "Ben olsaydım ne yapardım?" demeden kitabı okuyamıyor. Bu yönüyle sadece "aşk" ı anlatmamış yazar, gerçek sevginin aslında fedakarlık olduğunu da öğretmeye çalışmış.

Yazarın "Evsizler"e değinmesi de hoşuma gitti. Yolda yürürken yüzlerine bakmadığımız, görmediğimiz her bir insanın ayrı hayat hikayelerinin, ayrı yaşanmışlıklarının olduğunu gayet tadında vurgularken; bir kesimin, içtenlikle ve elinden geldiğince yardım emesi, diğer bir kesimin ise yardım adı altındaki reklamını gözler önüne sermesi etkileyiciydi.

Kitabı okumayanlar için bundan sonrası kitap hakkında çok açık olmasa da bilgi içerebilir...

Beklediğimiz, alıştığımız kurgunun dışına çıkması şaşırttı beni. ilk defa sonunu bildiğim bir kitap okutmadı, her ne kadar kitabın başlarında Kailey'in isim verilmeden "kocam" diye söz etmesinden bir şeylerin yanlış olduğunu anlasanızda, dğer kitaplarına kıyasla daha başarılıydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »