Yabancı (Yabancı, #1)

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/06/melissa-landers-yabanc-alienated-1.html


Sonunda Uzaylı...pardon... L'eihrli Aeylx ile tanıştım :D çok mutluyum, sizde tanışın... O kadar bahsettiler, aşk yaşadılar ki Aeylx ile merak etmemek imkansız yani... ama bir şey diyeyim mi size.. bu yorumu yazıyorum ama ben her iki kitabı da okudum öncelikle onu diyeyim ancak ben ilk kitapta değilde ikinci kitapta Aeylx'ten hoşlandım :) karakteri sanki orada daha bir belli oldu gibi... gerçi ilk kitabın sonlarına doğruda çok tatlıydı ya neyse :)

Konudan ve yorumdan kopmayalım Aeylx'i bir kenara bırakayım yoksa susmam imkansız ;)

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ki zaten ülkemizde bu seri haricinde bir kitabı da henüz yayınlanmadı. Kurgusu güzeldi, heyecanlı okunuyor ve merak uyandırıyordu. Çeviri güzeldi. Hata bulmak imkansızdı. Eeee kurgu ve çeviri iyi olduktan sonra kitap son derece akıcı ve sürükleyici oluyor :)

Kitabın konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Dünya dışındaki bir gezegende hayat olduğu öğrenildikten sonra okul birincileriyle bir değişim programı yapılıyor, tabi burada da bizim şanslı kızımız Cara değişim öğrencisi olarak seçilenlerden. Aeylx ise ona misafir olacak olan uzaylı çocuk. Zaten bütün mesele de bu! Aeylx'in uzaylı bir genç olması... Dünya'da onlarla olan bu iletişimi onaylamayan bir grup bu değişimi protesto amaçlı toplanıp olaylar yaratıyorlar derken olaylar yavaş yavaş patlak veriyor. Tabi bütün bunlar olurken ne bizim uzaylı Aeylx uslu duruyor ne de Cara ile aralarındaki arkadaşlığın daha öteye gitmesi engellenebiliyor.

Bu tarz kitapları konu içeriğine girmeden anlatmak imkansız olduğundan dolayı yorumumu kısa keseceğim! Ama demeden geçemeyeceğim, kitabon son sayfaları süper ötesi güzeldi. Soluksuz okudum diyebilirim.

Kitabı cidden çok beğendim! Klişeleşmiş fantastiklerden değildi ve dolayısıyla da beni oldukça memnun eden bir kitap oldu.

Ben beğendim eğer uzaylı bir şeyler okumak isterseniz tavsiye ederim! Hatta bence okuyun ya garanti veriyorum beğenirsiniz :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »