Yaban Avı

Profil Resmi
8 puan

C. E. Murphy'in yazdığı Yaban Avı okundu, bitti. Okuduğum en farklı fantastiklerden biriydi, Yaban Avı. Mistik ve ezoterik bir konusu vardı. Sanki büyülüydü.
Yarı Kızılderili yarı Kelt Joanne, ruhani dünyalarda gezinip bir kurttan akıl alıyor. Kelt Tanrısı diye bilinen Boynuzlu Tanrı Kernunnas ve oğlu Avcı Herne ile karşı karşıya geliyor. Ve kendisinin de aslında bir şaman olduğunu, bir kadını Kernunnas'tan kurtarmaya çalışırken öğreniyor. Ciğerlerine kılıcı yiyince ruhani dünyaya gidiyor ve orada kendi şaman güçlerinin farkına varıyor. Ruhunda ki yarayı iyileştirirken, bedeni de tekrardan diriliyor !

Ne demiştim ben size? Çok farklı değil mi? Kitap o kadar ilginçti ki... Okuyup görmeniz lazım. Ve bence yazar konuyu şu cümlenin üzerine kurmuş; ''İnanırsan, gerçek olur.'' Eh kitapta ki de şöyle bir durumdu; eski medeniyetleri incelersen, kişi onların inançlarından etkilenir hale gelir.
Yazarın hayalgücüne hayran kaldım. Dili ise iyiydi. Kimi yerlerde fazla ayrıntıya girmiş fakat Morrison ile diyaloglarına ba-yıl-dım ! Hemde en az Kernunnas ile öpüşmelerine bayıldığım kadar.
Kıs kıs kıs...
Şimdi o Kelt Tanrısı ile ne iş diyeceksiniz. Ama adam kızın vücuduna bir iki kılıç sapladı diye kötü olmuyor ki ! Sadece ilkeldi... Kötü olan Herne! Okuyunda görün neler yaptı...
Ben bu gizemi soluksuz okudum. Kimi zaman anlamaya çalıştım. Fakat okurken çok eğlendim. Joanne'yi sevdim. Kitabı sevdim. Devamını merakla bekliyorum... Herkese de tavsiye ederim...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »