Yaban Avı

En Son Değerlendirmeler

4 puan

Maalesef kitabı okurken çok sıkıldım.Beklediğim gibi değildi.Bir türlü kendimi kitaba veremedim.Çok fazla tasvir ve benzetme yapmış.Bazı benzetmeler açıkçası garipti.'Kelimeler şurup gibi yoğundu'.Ben de hiçbirşey çağrıştırmadı.Fantastik bir konu var gibi ama daha çok kendi iç dünyasında...Heyecan,sürükleyicilik hiç yoktu.

10 puan

Yaban Avı bitti.
Aslında fantastik bir kitap olduğu gibi cinayet romanıydı da...Sonuçta bir seri katil (!) var kitapta.
Olay, Joanne Walker'ın uçaktan bir kadının kaçışını arkasından da bir adamın ve köpeklerin gidişini gördüğünde başladı.
Uçaktan iner inmez bir taksi tutup olayın geçtiği yeri tarif eder. Taksici Gary bu olaylar başladıktan sonra hep yanında olur Joanne'nin.
Neyse olay yerine gelip,kadını bulduklarında adının Marie olduğunu ve onun aslında banshee olduğu açığa çıkar. Neyse Marie,Gary ve Joanne bir lokantaya giderler ve oraya Cernunnos gelir. Cernunnos,yaban avı lideri,eski bir kelt tanrısıdır.
Aslında iki önemli kişi var. Cernunnos ve onun oğlu Herne..
Lokantaya Cernunnos geldiğinde Joanne zor anlar geçirir,ölümden döner. Ama bu şekilde bir kaç şeyi anlamaya başlar...Yaşamayı seçer Joanne. Ve daha bir çok olay olay...
Fantastik & Cinayet karışımı bir roman. Bence ağzınıza layık bir romandı.
Okuyun derim ;)

Profil Resmi
8 puan

C. E. Murphy'in yazdığı Yaban Avı okundu, bitti. Okuduğum en farklı fantastiklerden biriydi, Yaban Avı. Mistik ve ezoterik bir konusu vardı. Sanki büyülüydü.
Yarı Kızılderili yarı Kelt Joanne, ruhani dünyalarda gezinip bir kurttan akıl alıyor. Kelt Tanrısı diye bilinen Boynuzlu Tanrı Kernunnas ve oğlu Avcı Herne ile karşı karşıya geliyor. Ve kendisinin de aslında bir şaman olduğunu, bir kadını Kernunnas'tan kurtarmaya çalışırken öğreniyor. Ciğerlerine kılıcı yiyince ruhani dünyaya gidiyor ve orada kendi şaman güçlerinin farkına varıyor. Ruhunda ki yarayı iyileştirirken, bedeni de tekrardan diriliyor !

Ne demiştim ben size? Çok farklı değil mi? Kitap o kadar ilginçti ki... Okuyup görmeniz lazım. Ve bence yazar konuyu şu cümlenin üzerine kurmuş; ''İnanırsan, gerçek olur.'' Eh kitapta ki de şöyle bir durumdu; eski medeniyetleri incelersen, kişi onların inançlarından etkilenir hale gelir.
Yazarın hayalgücüne hayran kaldım. Dili ise iyiydi. Kimi yerlerde fazla ayrıntıya girmiş fakat Morrison ile diyaloglarına ba-yıl-dım ! Hemde en az Kernunnas ile öpüşmelerine bayıldığım kadar.
Kıs kıs kıs...
Şimdi o Kelt Tanrısı ile ne iş diyeceksiniz. Ama adam kızın vücuduna bir iki kılıç sapladı diye kötü olmuyor ki ! Sadece ilkeldi... Kötü olan Herne! Okuyunda görün neler yaptı...
Ben bu gizemi soluksuz okudum. Kimi zaman anlamaya çalıştım. Fakat okurken çok eğlendim. Joanne'yi sevdim. Kitabı sevdim. Devamını merakla bekliyorum... Herkese de tavsiye ederim...

5 puan

Okurken çok sıkıldım.Gerçekten nasıl bir kitap diye baktım ve verdiğim paraya acıdım.

4 puan

ölee çok şahaebulmasam da ilginç bir kitptı
irlanda mtlernden yola çıkılarak birazda kızılderli inanışlarının harmanlanmıyla ortaya çıkan değişik bi roman olmuş boş vakti değerlendirebilecek trde bi kitap

8 puan

öncelikle severek okuduğumu belirtmek isterim... anlatımı benim sevdiğim gibi kahramanın gözünden yani birinci ağızdan anlatılıyordu... kadın karakterimiz son derece alaycı bir tutum sergiliyor ve o tutuma uygun bir şekilde de hikayeyi bizlere aktarıyor... eğlenceli , hoş diyaloglar ve iç sesler var hikaye de... bu kitap taa sakın öyle aşk meşk aramayın... bulamazsınız.... onun yerineee hareket ve heyecan arayın... işteee onu sonuna kadar bulacaksınız... son derece güçlü bir kadın karkterimiz var... henüz güçleri ve yetenekleri konusun da çok tecrübesiz... körlemesine ilerliyor sürekli... bu da başına bir sürü iş açıyor... konuzmuz da vampir yada kurt adam aramayın.... bulamazsınız... ama büyü arayın... Kelt tanrıları arayın bulcaksınız.... farklı karakterleri ben çok sevdim... İrlanda ve Kelt mitleri bu kitaba konu olmuş ...çok da güzel olmuş.... heyecan ve aksiyon arayanlara bu kitabı şiddetle öneririm.... bu bir serinin ilk kitabı.... eminim devamı bu kitabtan çok daha iyi olacaktır... herkesin bildiği üzere ilk kitaplar konu ve karakter tanıtır ve biraz daha yavaştır... ki bu kitap son derece hareketli iken diğer kitaplar da daha çok aksiyonun bizi beklediği kanaatindeyim.... okuyun diyorum!!!!!!

1 puan

Bu kitap yazarın yazdığı ilk roman. Kitabın orijinal ismi Urban Shaman. Sevgili yayınevimiz ilgi çeksin, çok satsın diye Yaban avı ismini uygun bulmuş.
On yılda yirmiyi aşkın kitap yazmış sonrasında. Makine misali yazmaya devam ediyor. Dilimize çevrilen tek kitabı bu olsa da yılda 2-3 kitap birden çıkartıyor.

Daha çok 12-15 yaş aralığına hitap edebilecek kitap. Konu ve kurgu kötü. Anlatım vasatı bulmaz. Kitabı en itici kılan iki şey; benzetmeleri ve tasvirleri. Hiç bir şey çağrıştırmayan benzetmeler yapmış. İtici buldum.

Tasvir konusunu biraz açmak istiyorum; tasvir herhangi bir varlık, olay veya mekanın özelliklerini anlatma biçimidir. Tasviri karşımızdaki kişiye söyleyeceklerimizi aklında canlandırabilsin diye yaparız. Çünkü bir şey olmuş, oluyor veya olacaktır o tasvirle ilgili.
Yazar bu tasvir işini yanlış anlamış. Yerli yersiz her şeyi tasvirlemiş. Ama herşeyi. Araya bir diyalog eklemiş sonrasında yine tasvir yapmış. Sürekli bu şekilde. O tasvirlerin hikayeye hiç bir katkısı yok. Özellikle klasik eserlerde 1,5-2 sayfa süren tasvirler okuruz. Keyiflidir. O tasvirler zirveyse bu kitaptakiler de diptir. Umarım okuyup görme talihsizliğine erişmezsiniz.

Önce Kralın Gözleri, ardından Yaban Avı ile okuma keyfimin içine etmiş bulunmaktayım. Dipteyim, sondayım, depresyondayım. Burdan beni kim çıkartır? Büyük usta ile kendime gelirim. Eskilerden bir Stephen King attırayım da kendime geleyim.

6 puan

İyi bir kitap aslında ama fazla düşündürücü. Bazen hiç anlayamadım ama kavrayabiliyorum artık.

geri ileri