Tutku Oyunları (Tutku Oyunları Serisi, #1)

8 puan

Claire yirmi altı yaşında meteoroloji uzmanıdır. Haber kanalı bir sene önce satılınca işsiz kalmış ve borçlarını ödeyebilmek için barda çalışmaya başlamıştır. Ailesini bir kazada kaybetmiştir ve ablası ile avukat eniştesinden başka akrabası yoktur. Bir gün bara kırk beş yaşında, yakışıklı, fazlasıyla zengin Anthony gelir ve kendisiyle tanışmak ister.
Anthony Claire'nin kendisini tanımamasına sevinir ve dakiklik konusunda takıntılı olup, asla kimseyi beklemese de onun işten çıkısını bekler ve peşine düşer. Claire yemek teklifini önce kabul etmez. Anthony barda onu unutmuştur, sürekli düşünüyordur ve sonunda yemek için ikna etmiştir.
Anthony bir şekilde onu kendisine çekmiş, iş bulmasına yardım etmekten bahsetmiş ve bir peçeteye imza atmasını sağlamıştır. Onunda imza attığını bilmez ve romantik, özenli davranan Anthony ile geceyi birlikte geçirir. Kendisini güzel, lüks bir evde kilitli, işkence izleriyle kaplı bir halde bulur. Evine gitmek istese de gidemez. Bir bar peçetesi olsa da yasal açıdan bağlayıcı bir anlaşmaları vardır. Anthony için uygun gördüğü ve memnun edici bulduğu her şeyi yapmayı kabul etmiştir. Karşılığında ise borçları ödenecektir. Anthony ne zaman, nerde, nasıl isterse müsait olacak her zaman kurallarına uyacaktır. İlk kural ise ona söyleneni yapmasıdır.

Böylece Claire için yeni bir hayat başlar. Odasında kilitli tutulur, itaatkar olup kurallara uymazsa şiddete uğrar. Bahçede bile dolaşamaz. İki ay sonra dışarı çıkabilir. Anthony onun zamanını, bedenini, yaşamını kontrol eder. Bir süre sonra Anthony ile davetlere gitmeye başlar ama sürekli kurallara uymak, dikkatli olmak zorundadır. Anthony bazen iyi bazen kötü davranır. Bu muamele öfkelendirse de Claire kendini tutup kurallara uyar. Ne söylenirse yapar, dışarıya karşı bir şey belli etmez. Bir hata yaparsa zaten cezası ağır olacaktır. Yavaş yavaş bahçeye çıkmaya, sonra tek başına dışarı alışverişe çıkmaya başlar. Anthony kurallarını çiğnediğini düşündüğünde cezalandırır. Bir kez uzun süre kendisine gelemeyecek kadar büyük bir şekilde zarar verir. Pişman olup özür diler bir daha incitmeyecektir fakat Claire'den de kurallarına uymak konusunda elinden geleni yapacağına dair söz vermesini ister. Onu bir daha incitmesine sebep olmamalıdır. Claire söz verir ve onu gururlandırmak için elinden geleni yapmaya devam edecektir.

Anthony Claire hakkında her şeyi öğrenmiştir ve arkadaşlarına, tanıdıklarına kayboluşunu planlı göstermek için mesajlar gönderip, evini boşaltmıştır. Her şey planları dahilinde işlerken duyguları planlarını alt üst eder. Claire'nin tek amacının fiziksel eğlencesi olup enerjisini boşatmasını sağlamak olmalıyken sürekli aklına gelir. Tony duyguları olsun istemez. İstemek, kontrol etmek normaldir ama onunla birlikte olmayı, onu memnun etmeyi, sevmeyi istemek normal değildir. Hayatı hep kendi istekleri, amaçları, hırsları, ihtiyaçlarıyla doludur. Gerçek onu gören çok az kişi vardır ve Claire gerçek kişiliğini görmüştür. Kimse onun gibi tanımaz kendisini. Bazı yönlerinin bastırılması gerektiğini bilir ve deneyecektir. Claire'nin gücü, metaneti onu etkiler. Aşık olur. Onsuz yaşamak istemez ve Claire için iki seçenek sunar. İlki özgürlüğüdür. Borcu ödenmiştir ve gidebilir. İkincisi ise onunla evlenip hayatının kalanında herhangi bir zorluk ya da anlaşma gereğince değil istediği için kendisiyle kalmasıdır.
Claire için Tony dünyanın en romantik erkeği olabiliyordu, para konusunda fazlasıyla cömerttir, mükemmel bir sevgilidir ve özgürce konuşabildiği tek kişidir. Fakat baskıcı, sadist, karanlık, acımasız, kötü birine dönüşebiliyordu. Onu korkutan bir yanı vardır ama onsuz yaşama fikri Claire'i daha çok korkutur. Tony'ye ihtiyacı vardı onu seviyordur. Son sekiz ayda bir şekilde her şeyi olmuştur. Onsuz bir hayat düşünemez ve evlilik teklifini kabul eder. Hızlı bir evlilik gelir.
Evlendikten sonrada kontroller devam eder. Tony yine bir iyi bir kötü olur. Her şey kısıtlı ve kontrollüdür. Gezmeler, hediyeler, alışverişler devam eder ama Claire özgür olmak ister dayanamaz. Eline bir fırsat geçer ve araba ile uzaklaşma şansı yakalasa da kocasını öldürmeye teşebbüsten tutuklanır. Neler olduğunu anlayamaz Tony akıl sağlığının yerinde olmadığını söylemek istese de sonunda karşı gelir ve tüm gerçekleri anlatır fakat kimse inanmaz. Hapse girer, boşanırlar, Tony'den tüm gerçekleri öğrenir ve intikam arzusu ile dolar.

Kitap gereksiz yere uzundu her şey yüzeysel anlatıldı. Son yüz sayfaya kadar çoğu yer sıkıcıydı. Aslında her şeyi planlayan Tony'nin nasıl bir psikopat olduğu okunmaya değer. Kitap ismi ile içerik alakasız. Farklı bir şekilde merak uyandıran bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »