Skandal

9 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/skandal-carolyn-jewel-kitap-yorumu.html

Yine kitabının baskısı biten, uzun zamandır merak ettiğim Epsilon historical yazarlarından birini okudum.
Erkek karakterin en anlaşılabildiği kitaplardan biri olmuş Skandal. Yazar Banalt'ı çok güzel bir şekilde anlatmıştı, başlarda özellikle olanlar onun gözünden okunuyor.
Kocasının beraber alemlere daldığı, tıpkı onun gibi hatta ondan da beter olan Banalt, ana karakterimiz Sophie'e ona aşık olduğunu söyleyip evlenmek istediğinde kızımız tabi ki inanmaz ve kabul etmez bunu.
Okuduğum en güzel historical kitaplardan biriydi. Kitabın seri olmamasına seviniyorum yoksa gözüm arkada kalırdı o karakterleri okumayacak olmaktan dolayı.
Banalt, Sophie ile ilk karşılaştıklarında ikisi de evliydi. Kocası ona ne hissettiriyorsa, Banalt'ın karısının da aynı şeyi hissettiğine emindi. Kitapta onun hakkında şeyler çok fazla aydınlatılmamıştı. Ona daha fazla değinilmesini isterdim.
İkisi yıllar sonra karşılaştıklarında duldurlar. Sophie Banalt'ın dostluğunu unutamasa da yine de başına geleceklerini tahmin ettiğinden kendisini ondan uzak tutar.
Bir tarafa mantığı bir tarafta kalbi. Tabi uzun süre mantığından yana olur. Aslında uzunca bir süre onun inadını okudum. Bu başka bir kitapta belki beni sinirlendirirdi, ama kızımız Banalt'a ne çektirdiyse hepsini hak ediyor beyefendi.
Erkek karakteri çok sevdim, tabi geçmişte her bir haltı yemiş ama Sophie'e olan tavırlarından sonra kalbim ona karşı bayağı yumuşadı. En iyi ifade edilebilen ana erkek karakterlerden biri olmuş. Yazarın dilini o ve olayları anlatış tarzı açısından çok sevdim. Sophie'nin tereddütlerini de sıkmadan ve aslında uzatsa da haklılığını da her fırsatta bize hatırlatan bir şekilde yer vermiş.
Olaylar çoğunlukla günümüz de geçse de geçmişte ki bazı kısımlara da yer verilmiş. Sophie ve Banalt'ın nasıl tanıştığı, aralarında geçen dostluk ve sonrasındaki anlaşmazlık.
O kısımlar da fazla uzatılmamıştı, özellikle ilk geçmişte geçen bölümle karşılaştığımda kitabın yarısının o tarz olacağını düşünüp korksam da öyle olmadı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »