Skandal

Söyleneni yaptı Sophie. Çünkü o Banallt’tı. Çünkü Sophie artık duldu ve Banallt da öyleydi. Çünkü Banallt onu istiyordu ve hiç kimse istememişti. Hatta kocası bile. Sophie onun yanına gitti çünkü Banallt’ın kollarını kendi vücudu etrafında hissetmeyi, kendi parmaklarını Banallt’ın saçları arasında gezdirmeyi istiyordu. Eğer Banallt’a kendisini kollarına alması için izin verirse neler olacağını öğrenmek istiyordu.

Kalp atışlarını hızlandıran aksiyonların, çok iyi tasvir edilmiş karakterlerin ve seksi aşk hikâyelerinin yazarı” olarak bilinen Carolyn Jewel’dan, namuslu genç bir dul ile onun kalbini çalmaya çalışan bir hovardanın hikâyesi.
Banallt Kontu skandallara yabancı değildir. Ama hovarda arkadaşlarından Tommy’nin genç karısı Sophie Evans ile tanışınca, verdiği tepkiye kendi de şaşırır. Bu sıradışı ve zeki kadın, geçici bir eğlence olamayacak kadar karakterlidir. Banallt’ın ayaklarına kapanan, tereddüt bile etmeden yatağına giren kadınların aksine, Sophie baştan çıkmayı reddeder. Çok geçmeden Banallt onu her zamankinden çok daha fazla arzu etmeye başlar. Hem de yasak bir ilişkiden çok daha fazlası için.Yıllar sonra dul kalan Sophie artık özgürdür ve Banallt da hâlâ sevmekte olduğu bu kadının gönlünü kazanmaya kararlıdır. Ne yazık ki Sophie onun ilan-ı aşkına ve centilmenlere yaraşır evlilik teklifine inanmaz. Çünkü kalbi daha önce alçak kocası tarafından kırılmıştır. Yine de her zaman düşünü kurduğu bu ihtiraslı ilişkinin keyfini çıkarmak için şeytana uyması da an meselesidir. Uzun zamandır yok saydığı ihtirası ile mantığı arasında sıkışıp kalan Sophie, ya Banallt’ın baştan çıkarmalarına karşı koymak ya da her ne pahasına olursa olsun uzak durması gereken bir adam tarafından mahvedilmeyi göze almak zorundadır…

Söyleneni yaptı Sophie. Çünkü o Banallt’tı. Çünkü Sophie artık duldu ve Banallt da öyleydi. Çünkü Banallt onu istiyordu ve hiç kimse istememişti. Hatta kocası bile. Sophie onun yanına gitti çünkü Banallt’ın kollarını kendi vücudu etrafında hissetmeyi, kendi parmaklarını Banallt’ın saçları arasında gezdirmeyi istiyordu. Eğer Banallt’a kendisini kollarına alması için izin verirse neler olacağını öğrenmek istiyordu.

Kalp atışlarını hızlandıran aksiyonların, çok iyi tasvir edilmiş karakterlerin ve seksi aşk hikâyelerinin yazarı” olarak bilinen Carolyn Jewel’dan, namuslu genç bir dul ile onun kalbini çalmaya çalışan bir hovardanın hikâyesi.
Banallt Kontu skandallara yabancı değildir. Ama hovarda arkadaşlarından Tommy’nin genç karısı Sophie Evans ile tanışınca, verdiği tepkiye kendi de şaşırır. Bu sıradışı ve zeki kadın, geçici bir eğlence olamayacak kadar karakterlidir. Banallt’ın ayaklarına kapanan, tereddüt bile etmeden yatağına giren kadınların aksine, Sophie baştan çıkmayı reddeder. Çok geçmeden Banallt onu her zamankinden çok daha fazla arzu etmeye başlar. Hem de yasak bir ilişkiden çok daha fazlası için.Yıllar sonra dul kalan Sophie artık özgürdür ve Banallt da hâlâ sevmekte olduğu bu kadının gönlünü kazanmaya kararlıdır. Ne yazık ki Sophie onun ilan-ı aşkına ve centilmenlere yaraşır evlilik teklifine inanmaz. Çünkü kalbi daha önce alçak kocası tarafından kırılmıştır. Yine de her zaman düşünü kurduğu bu ihtiraslı ilişkinin keyfini çıkarmak için şeytana uyması da an mesel... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Ben genel değerlendirmenin aksine kitabı çok beğendim,konu ilginçti ve güzel işlenmişti.Yazarın iki ayrı tarihteki olayları içiçe geçirerek anlatmasıda kitabın akışına ayrı bir güzellik katmıştı.

Profil Resmi
4 puan

Eğer çok çok çok boş vaktiniz var ise okuyun yoksa gerçekten vaktinize yazık olur.

10 yıl, 11 ay
8 puan


Kitap genel itibari ile güzeldi.Zevkle okudum.Tabi sinir olmadığım şeylerde yok değildiBir kere Sophie'ye sinir oldum adamdan hem hoşlanıyor çok yakışıklısın sana bakmak istiyorum diyor hemde seninle evlenmem diyorHayır hoşlanıyorsan ona belli etme ne diye belli ediyosunMadem evlenmek istemiyorsun.

Sophie'nin başından kötü bir evlilik geçmiş.Üstelik bu kötü geçen evliliğin her dakikasına erkek kahramanımız Banallt da şahitve Banalltımız azılı mı azılı bir çapkın onunda başından bir evlilik geçmiş ama bu onu evliykende durdurmamış.Zaten Sophie'nin en büyük tereddütüde bundan kaynaklanıyor.Ya biz evliyken de devam ederse diye bir soru var hep kafasında.Sophie'nin korkularını okuyoruz biraz.Komik bir tarafı yok hikayenin gayet duygusal.Pişmanlıklar kararsızlıklar korkular okuyorsunuz bol bol ama hikaye sıkmıyor.

Sadece sonuna takıldım daha etkili bir son beklerken yaza hanım üç beş sayfada sonu bağlamış.Daha farklı olsaydo daha iyi olurdu diye düşünüyorum

8 puan

Skandal Carolyn Jewel farklı bir tat verdi bana..Yazarın kurgulamasını beğendiğimi söylemeliyim..Hatta bana nedende Judith Mcnaught'uda hissettirdi.Karşılaştıkları zaman ikisi de evliydi özellikle Sophie'nin evlilikteki hayal kırıklığı çok büyüktü.Banallt ise çok da güzel olmayan Sophie'ye ilk görüşte aşık olduğunu söyleyebilirim..Yazarın olayları anlatım tarzı farklıydı.Hem geçmiş hem de günümüzü karşılaştırmalı bir şekilde anlatmasını sevdim.Zamanla birbirlerinin sırdaşı olmaları Banallt'ın duyduğu aşk sevdiği kadın için kendini değiştirme çabaları..Sophie nin kırılan kalbi yüzünden kırılmayan inadı beni bazen çok kızdırsa da ikili arasındaki çatışmayı gelgitleri yazar çok güzel anlatmış..

5 puan

şimdilik güzel ve akıcı

Profil Resmi
4 puan

Çok daha iyi historical kitaplar varken yayınevi hatalar yapmaya devam ediyor...

Profil Resmi
9 puan

Kitabı beğendim..Okuyucuyu şaşırtan kitapları severim ve bu kitapta beklemediğim şeyler oldu.
Karakterler çoğu kitaptan farklıydı. Kızın burun kıvırmalarına bir ara sinir oldum ama nedenleri yüzünden çok kızamadım..

Kitaptaki en sevmediğim unsur olarak sonu muallaktı.Bari ne bileyim 4 yıl sonra diye küçük bir bölüm yazsaydı da rahatlasaydık. Kızdaki o talihle adamın başına bir şey gelicek diye korkuyorum.

8 puan

Sophie Evans on yedi yaşında iken aşık olduğu kocasına inanarak kaçıp evlenmiş ve skandala yol açmıştır. Fakat kısa bir süre sonra kocası onu kentte bırakıp parasını harcamaya başlamıştır. Evliliği boyunca kocasını çok az görmüştür. Kocası parasını harcarken o harcamaları,faturaları,ev vergilerini yazdığı ve farklı bir isimle yayımladığı kitaplar sayesinde ödemiştir. Hayatı böyle geçerken kocası eve döndüğü bir gece yanında Banallt Kontu Gwilym'i oda yanında başka bir kadını getirmiştir.O sırada evli ve bir kızı olan hovarda Banallt çok güzel olmayan Sophie'e den ilk görüşte etkilenir ve onunla birlikte olmak ister.Aldığı cevap ise tokat olur. Başka bir gelişinde Sophie'nin severek okuduğu romanların yazarı olduğunu öğrenir. Aralarında tam bir dostluk kurulmuşken Banallt kızı ölünce yeniden gelir ve Sophie'e kendisi ile birlikte olması için açık çek sunar. Bu oradan tamamen kovulmasına sebep olur.
Sophie eski yaşamından bıkıp yanına gelen kocası ile mutlu iken kocasını bir kadın ile yakalar. Tartışmalarından sonra çok içip dışarı çıkan kocası o gece ölür. Bu olayın arkasında ise başka bir gerçek vardır.

Bir yıl Sophie'i görmeyen Banallt yeniden Sophie'nin hayatına girer. Ona duyduğu hayranlığın gitmesini ister. Hiçbir kadın aklını başından alamazken aslında hiçte tipi olmayan Sophie bunu bir bakışı ile yapar. Hatasını telafi edip kendisini affettirmek hatta onunla evlenmek ister. Öleceği güne kadar seveceği,vazgeçmeyeceği kadına evlenme teklif eder. Sophie değiştiğine inanmaz ve kendisine sadık olmayacak bir adamla bir daha evlenmek istemez. Karısı değil sevgilisi olmayı kabul eder. Sevgililik sürecide fazla sürmez. Kısa bir ayrılıktan sonra nihayet Banallt ikna eder ve Sophie küçükken hayalini kurduğu gibi kalenin hanımefendisi olur.

Kitap ikilinin bir yıl sonra ilk kez karşılaşmaları ile başlıyor. Geçmişten, yaşadıklarından kısa anılar önce aralarında ne geçtiğine dair meraklandırıyor. Geçmişin fazla yer alacağını düşündürüyor ama kesinlikle öyle değil çok az bu kısımlar ve kitap üzerinde neredeyse hiç etkisi yok. Sophie tereddütlerin de haklı olsa da bu şüphesinin,güvensizliğinin kitap sonuna kadar sürmesi çok sıktı. Kitapta hiç olay yok,ikilinin başına gelen bir şey yok,geçmişte yaşanan büyük bir olayda yok ama kitap boyunca geçmişin etkisi sürüyor. Duygular açısından güzel ama durağan bir kitap.

9 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/skandal-carolyn-jewel-kitap-yorumu.html

Yine kitabının baskısı biten, uzun zamandır merak ettiğim Epsilon historical yazarlarından birini okudum.
Erkek karakterin en anlaşılabildiği kitaplardan biri olmuş Skandal. Yazar Banalt'ı çok güzel bir şekilde anlatmıştı, başlarda özellikle olanlar onun gözünden okunuyor.
Kocasının beraber alemlere daldığı, tıpkı onun gibi hatta ondan da beter olan Banalt, ana karakterimiz Sophie'e ona aşık olduğunu söyleyip evlenmek istediğinde kızımız tabi ki inanmaz ve kabul etmez bunu.
Okuduğum en güzel historical kitaplardan biriydi. Kitabın seri olmamasına seviniyorum yoksa gözüm arkada kalırdı o karakterleri okumayacak olmaktan dolayı.
Banalt, Sophie ile ilk karşılaştıklarında ikisi de evliydi. Kocası ona ne hissettiriyorsa, Banalt'ın karısının da aynı şeyi hissettiğine emindi. Kitapta onun hakkında şeyler çok fazla aydınlatılmamıştı. Ona daha fazla değinilmesini isterdim.
İkisi yıllar sonra karşılaştıklarında duldurlar. Sophie Banalt'ın dostluğunu unutamasa da yine de başına geleceklerini tahmin ettiğinden kendisini ondan uzak tutar.
Bir tarafa mantığı bir tarafta kalbi. Tabi uzun süre mantığından yana olur. Aslında uzunca bir süre onun inadını okudum. Bu başka bir kitapta belki beni sinirlendirirdi, ama kızımız Banalt'a ne çektirdiyse hepsini hak ediyor beyefendi.
Erkek karakteri çok sevdim, tabi geçmişte her bir haltı yemiş ama Sophie'e olan tavırlarından sonra kalbim ona karşı bayağı yumuşadı. En iyi ifade edilebilen ana erkek karakterlerden biri olmuş. Yazarın dilini o ve olayları anlatış tarzı açısından çok sevdim. Sophie'nin tereddütlerini de sıkmadan ve aslında uzatsa da haklılığını da her fırsatta bize hatırlatan bir şekilde yer vermiş.
Olaylar çoğunlukla günümüz de geçse de geçmişte ki bazı kısımlara da yer verilmiş. Sophie ve Banalt'ın nasıl tanıştığı, aralarında geçen dostluk ve sonrasındaki anlaşmazlık.
O kısımlar da fazla uzatılmamıştı, özellikle ilk geçmişte geçen bölümle karşılaştığımda kitabın yarısının o tarz olacağını düşünüp korksam da öyle olmadı.


Baskı Bilgileri

392 sayfa
2011 tarihinde, Epsilon tarafından yayınlandı



Etiketler: historical

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Hayata devam Serife80 Carpe_Diem Betty Tuğçe Üner
41 kişi

Okumak İsteyenler

NuRTeNcE HakanCOLAK Only Canan zeeyneep
10 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski