Sırça Köşk

9 puan

Açıkçası pek büyük beklentilerle okumaya başlamadım ama beni cok sasirtti. Bu kadar iyi sekilde toplumsal elestirinin, ironinin olmasi beni cok etkiledi. Efsane romanlarıyla zihnime kazinan Sabahattin Ali'nin bu öykü kitabi ve ozellikle de kitaba adini veren Sırça Köşk 'ü hiçbir zaman unutulmayacak bende.
Sabahattin Ali toplumcu-gercekci bir yazar olarak toplumsal yaşama dair, yanlis isleyen sisteme dair, insana dair tum gercekligiyle eserlerini ortaya koyan bir yazar olarak birlik beraberliğin, insana verilmeyen degerin , sistemin toplumu nasil kolelestirdiginin , bircok kurumda meydana gelen haksizligin , sindirilmeye calisilan , kaale alinmayan insanin en guzel sekilde yansitildigi bir eseri kaleme almis.
Ozellikle Beyaz Bir Gemi , Böbrek , Çilli, Dekolman , Cankurtaran ,Kurtla Kuzu oykulerini cok begendim. Ve bunlarin yanisira masallar da yine muhtesemdi. Verilmek istenen mesaji en guzel sekilde vermis yazar. Zaten dili itibariyle de kendini okutturan bir kitap. Zamaninda yasaklanmış olmasi da beni sasirtmadi acikcasi. Cunku tamamen bir sistem eleştirisi kitabi. Yasadigi donemi ve çektiği zorluklari bilen biri olarak bu kitabin neden yasaklandigini da cok net olarak görebiliyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »