Sana İhtiyacım Var

10 puan

Katie, zengin ve güzeldir. Daha yirmi üç yaşında olmasına rağmen kazancı iyi bir işi vardır ve bağımsızlığına düşkündür. Maaşı olmadan bile yıllar önce babasının onun için kurduğu vakfın parası ona ihtiyacı olduğundan daha fazla para sağlamıştır. Güzel bir dairesi, arkadaşları, sevgi dolu bir ailesi vardır. Erkeklerden yana çok acı çekmiştir. İki yıl önce evlenmiş bir yıl geçmeden boşanmıştır. Avukat olan çapkın kocası hukuk firmasının yaşlı ortağının karısı ve birçok müvekkili ile ilişkileri hakkındaki dedikoduları susturmak için onunla evlenmiştir. Onu evlerinde kendisini aldatırken yakalamıştır. Kocası tarafından aşağılanmış, dayak yemiş, tehdit edilmiştir. Boşandıktan birkaç ay sonrada eski kocası ölmüştür. Daha evliliğini atlatamamışken sekiz ay önce evli bir adama kapılmıştır. Evli olduğunu öğrenince görüşmeyi kesmiştir. Eski sevgilisi onu görmesi gerektiğini söyleyince barda buluşmaya karar vermişlerdir. Barda öncesinde arabası bozulan ve çekici çağırmak için adres soran Ramon onu ısrarcı sevgilisinden kurtarır. Ramon adamı etkisiz hale getirdikten sonra Katie'nin arabasına binip onu evine götür.

Katie bardan çıkarken patlak lastikli bir sebze kamyonu görür ve Ramon'un arabasının bozuk olduğunu bildiğinden onun arabası sanır. Evine getirince de Ramon'a beş dolar verir işine yarayacağını düşünerek. Ramon ertesi gün hayvanat bahçesine davet eder. Arkasından piknik, Katie'nin arkadaşlarının olduğu havuz partisi gelir.
Katie aslında çok etkilense de çiftçilikle uğraştığını sandığı Ramon'dan işinden dolayı arada rahatsız olur. Hiçbir ortak noktalarının olmadığını , farklı iki dünyadan gelen, sosyal olarak birbirinden uzak iki insan olduklarını düşünür. Aralarında hiçbir şey olamayacağından emindir. Ramon'u denk göremese de arkadaşları ailesi ile tanıştırır, başkasına laf söyletmez tabi uzakta duramaz. Son zamanlarda ki memnuniyetsizliğinin sebebinin Ramon'un düşündüğü gibi sıkılmadığından emindir. Her şeyi vardır ve daha mutlu olmak için bir şeye ihtiyacı yoktur ve hayatında eksik bir şey yoktur. Ramon'a ilgisi artınca en iyisinin görüşmemek olduğunu düşünse de kıskançlıklar başlar ve uzak kalamaz.

Ramon İspanyol kökenli, Porto Riko'da doğmuş bir Amerika'lıdır. Aslında Uluslararası Galverra şirketinin sahibidir. Sürekli her şeye hükmeden, arasının iyi olmadığı, oğlunun başarısını kıskanan babasının hatalarından dolayı maddi olarak sıkıntı da bir iş adamıdır. İflasını açıklayıp, çiftliğe gidecektir. Küçük tarla ve üstünde ki doğduğu ev kalan tek şeyidir. Uluslar arası ticaret çevresinde hiç kimsenin affetmeyeceği ve unutmayacağı bir günah işlemiş başarısız olmuştur. Bir pozisyon için arkadaşlarına yalvarmak istemez. Küllerinden doğmaya çalışır bu yüzden kendisi ile ilgili gerçekleri Katie'e söylemez. Katie'i sevdiğinden emindir evlilik teklifi çok gecikmez ve onunla Porto Riko'ya gelmesini ister. Katie'nin oraya ait olmadığından, onları sevmediğinden emindir. Kendisi ise hayatını Katie için yaşayacak, günlerini neşe ile dolduracak, ona tekrar gülmeyi öğretecektir.

Katie'nin ne kadar korkuları, şüpheleri olsa da yaşadığı yeri bırakıp Ramon ile gider. Katie'nin orada buldukları bir kez daha Ramon'ın maddi olarak kötü durum da olduğunu düşünmesini sağlar. İyilik yapmak için kendince giriştiği işler, Ramon'ın üstüne düşüp her fırsatta sevdiğini dile getirmesine rağmen Katie'nin hala bir adım atmayışı son noktayı koyar. Ramon kendisini sevmeyen bir kadın ile evlenip hem ona hem kendisine haksızlık etmek istemez. Tahmin edildiği gibi elden kaçınca değeri ve gerçek duygular anlaşılır gerisi tabi ki mutlu son.

Ramon onu sevmemek elde değil sevgisi için yaptıkları o korkuları olan, bir türlü güvenemeyen kızı yola getirişi okunmaya değer. Bu aşkta tüm emek Ramon'ın.
Kitap boyunca süren düğün hazırlıklarından sonra düğünün bir iki cümle ile olup bitmesi bende şok etkisi yarattı. Bari bir iki sayfa yer verilseydi. Katie'nin başta ki halleri her şeye bunu yapmayı biliyor musun demeleri kötüydü. Her şeye rağmen yazarı severim bence bu kitabı da çok güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »