Sahilde Kafka

10 puan

Japonya'nın en önemli ve popüler yazarlarından biri olan Haruki Murakami ayrıca fantastik tür romanlarda dünyanın en önemli yazarlarındandır.

SAHİLDE KAFKA
2005 Yılı en iyi 10 romanı New York Times
2006 Yılı World Fantasy Ödülü
2006 Yılı Franz Kafka ödülü

Sürükleyici, akıl çelen bir roman. John Updike ( Arka Kapak Tanıtımından )

Roman 15 yaşındaki Kafka Tamura'nın evden kaçışıyla başlar. Sonrasında hemen sizi hikayenin içine sokan ve sarıp sarmayalan olaylar maceralar başlar.

Murakami benim en favori yazarlarımdan biridir. Bir çok romanını okumuş biri olarak her romanını okuyup bitirdiğimde bu şimdiye kadar okuduğum en güzel Murakami romanı diye düşünmüşümdür. Sahilde Kafka'yı da okuduğumda da aynı duyguya kapıldım. Hatta yaşamım boyunca okuduğum en güzel kitaplardan biri olduğunu da düşünüyorum.

Müthiş bir kurgu, son derece akıcı, olağan üstü karakterler ve mekanlar. Karakterler dediysem öle çok fazla değil yan karakterler yok denecek kadar az. ve hepsi akılda kalıcı. Bence sadece Nakata ve Hoşina için bile okunur. Hele Nakata'nın her söze Bendeniz Nakata pek akıllı değilmdir diye başlamasına bayılacaksınız.

Roman çok kalın gibi duruyor ama ( 651 Sh 49 Blm) gözünüzü korkutmasın, roman ilk sayfasından itibaren sizi fethediyor ve elinizden bırakamıyorsunuz. Ayrıca bence yazarın uzun soluklu eserleri kısa olanlardan çok daha iyi Bir önce yazarın okumuş olduğum kısacık Tuhaf Kütüphane ve Uyku adlı kitapları beni çok hayal kırıklığına uğratmıştı.

Ben Murakami'nin her eseri gibi bu romanınıda çok severek okudum. Çok az Romanda düşündüğüm keşke bitmeseydi dediğim romanlardan biri oldu Sahilde Kafka.

Sonuç olarak yazarı sevenler ve takip edenler kesin okumuştur. Ben yazarı tanımayanlar veya adını duyup ta henüz bir kitabını okumayanlar için özellikle bu romanını yazarla tanışmak için çok tavsiye ederim. Eminimki sizde okuduktan sonra sıkı bir takipçisi olacaksınız..

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »