Ruhi Mücerret

9 puan

Diğer kitaplarından biraz daha farklı bir eser olmuş Murat Menteş adına. Şahsi fikrim, Korkma Ben Varım'ın üzerine çıkamamış -ki KBV bence Murat Menteş üçlüsünün en iyisidir. Ama bu demek değil ki kitap vasatlarda. Fevkaladenin f'sinde olmuş.

Kitapla ilgili birkaç sıkıntı sayabilirim sanırım;
i) Civan Kazanova, Ozan'ın amcası. Fakat bir bölümde Ozan, kahvaltı esnasında sanırım "Dayı" diye sesleniyor. Ufak, gözden kaçmış bir hata. Görmezden geldik efendim.
ii)Kitapta reklamlar üzerine yoğun eleştiriler var hepimiz fark etmişizdir. Sistem ağır bir şekilde yerden yere vuruluyor aslında. Fakat bunu yaparken Murat Menteş; Emrah Serbes'i, Alper Canıgüz'ü vs. es geçmiyor. Yani kendisi reklam yapıyor. Eksi puan.
iii)Olay çok çabuk bitirilmiş. Yani, yine aynı yere geleceğim ama, Korkma Ben Varım'ın içinde bir meyve vardı, olgunlaştı olgunlaştı, en tatlı anında daldan düştü ve yiyip bitirdik. Ama Ruhi Mücerret'te biraz çabuk olmuş bitiş, sera meyvesi gibi.

11 yıl

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Bir de şu var ki kızı ve eski sevgilisi Nautilüs'e gidiyorlar Migros gezmekten bahsediyorlar Nautilüs'te Migros değil Carrefour var

10 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ben kitabın hangi yılda geçtiğini anlayamadım. Depremden 7 yıl sonraysa 2006, tamam ama mezarlıkta ölülerden bahsederken türkan saylan diyor ki şimdi baktım vikipedyadan ts 2009'da ölmüş?? Size katılıyorum KBV harika bir kitaptı, meyve falan güzel de anlatmışsınız ama bu biraz sönük kalmış onun yanında. Değindiğiniz hataların hepsi beni de biraz rahatsız etti. Ne diyelim yine de bir solukta heyecanla okudum, beğenmeden edemedim:)

10 yıl, 10 ay     
« geri ileri »