Ruhi Mücerret

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

böyle ilginç bir kitap hiç okumamıştım sanırım. isimler, şahıslar, yaşananlar, anlatım dili ve daha bir çok şeyiyle çok dikkat çekiciydi. ayrıca kapak tasarımına bayıldım. :)

6 puan

dublörün dilemması ve korkma ben varımdaki tadı alamadım ben.kitapta reklam anlatılırken sanki alper canıgüzün reklamı yapılmış gibi

10 yıl, 9 ay
7 puan

Yazmak için yazılmış gibi hissettim okuduktan sonra.
Olaylar birbirine çok kopuk sanki. Bir yerden sonra toparlar kendini dedim ama olmadı.
Benim için köpük kıvamında bir romandı.

8 puan

http://erdikaradeniz.blogspot.com/2014/01/bir-kitap-ruhi-mucerret.html

5 puan

Murat Menteş'in ilk iki kitabını çok sevmiştim. Sıfır beklentiyle okumama rağmen hayal kırıklığına uğrattı bu kitap beni. Kendini ziyadesiyle fazla tekrar etmiş, zorlama benzetmelerle kötü bir taklidini yaratmış. Öncekilerini bir solukta okumuşken, Ruhi'yi bir ayda sıkıla mıkıla zor bitirdim.

8 puan

özetle, menteşin romanı olduğu için satmış, menteşin romanı olduğu için okunmuş ve menteşin romanı olduğu içininsanlar kendilerini sevmeye zorluyor. 3 romanda yazarın nasıl sıfıra yaklaştığını-şükür ki daha tüketmedi- izledik.
şimdi reklamlar.

10 yıl, 11 ay
6 puan

bir yazarın belki de en büyük kabusu eserlerinin sürekli birbirleriyle karşılaştırılması,bir okurun belki de en büyük hatası yazardan her defasında çıtasını yükseltmesini beklemektir.
fakat yazarın diğer kitaplarından bağımsız olarak değerlendirsem bile sonuç değişmiyor.yazılmak için yazılmış.ben de okudum,bitti.o kadar.

9 puan

Yorumları okudukça hayal kırıklığı yaşadığım için en başta almak istediğim kitabı çok sonra aldım.ama kitabı okuduktan sonra anladım ki eğer yazara karşı bir güveniniz varsa bütün yorumlara da kulaklarınızı tıkayın.ben okurken büyük keyif aldım.altını çizmek istediğim ama dönüp tekrar okumayı düşündüğüm için çizmediğim çok yer vardı.kimi zaman güldüğüm kimi zaman hüzünlendiğim.kahramanları tek tek ele alan yanını da seviyorum.yani ben bu kitabı da çok sevdim.okuma süresini de bilerek uzattım,sonrakini merakla bekliyorum.

Profil Resmi
7 puan

civan canova bölümü harikaydı. önceleri herhalde firmalarla reklam anlaşması imzaladı bu adam dedim ama beni de şaşırttı.

10 yıl, 11 ay
10 puan

Menteş'i daha önce okuyan, okumayan, gerçeküstü olaylarla bezenmiş, inanılmaz bir anlatıma sahip sürükleyici bir hikaye okumak isteyen herkes mutlaka okumalı.

8 puan

bir dublörün dilemması etmedi, bir korkma ben varım kadar sevmedim.
ama Muratım Menteş yine güzel.

Profil Resmi
9 puan

Sıkı bir Menteş takipçisi olarak ilk başlarda bağlanma sıkıntısı yaşadım kitaba. Fakat sonradan tıpkı diğer romanlarında olduğu gibi bir anda içine düştüm Ruhi Mücerret amcamızın öyküsünün. M. Menteş'in orijinal ve eğlenceli üslubuna doyum olmuyor. Günümüz Türk Edebiyatına dahil sağlam bir roman okumak isteyen herkese öneririm.

Profil Resmi
10 puan

İlk defa okuduğum Murat Menteş kitabını beğendim,tavsiye ederim.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

menteş'in son kurşunudur.yine tam isabettir.

9 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/04/ruhi-mucerret-murat-mentes.html

7 puan

Murat Menteş'in diğer romanlarından farklı bir roman. İlk 150 sayfa falan 'ne oluyor, ne olacak' kafasıyla ilerliyorsunuz. Sonra birden her şey yerine oturuyor aklınızda.

10 puan

kitabın kapağı diğer romanlara göre çok zayıf kalmış. kötü denemez belki ama diğerleri kadar iyi değildi. içerik olaraksa menteş'in en iyi romanı olmuş.

Profil Resmi
9 puan

Murat Menteş yine yazmış. akıl dolu, yaratıcı bir hikaye. yine müthiş karakter isimleri. bir çırpıda okunabilecek sürükleyici bir kitap. okuyun, okutturun :)

Profil Resmi
9 puan

Gayet başarılı bir murat menteş romanı daha. Bu adamda cidden iş var. Köşe yazıları da çok iyi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Profil Resmi
8 puan

Murat Menteş'in okuduğum ilk romanıydı. Çok beğendim. Sürükleyici, komik ve düşündürücüydü. Ruhi Mücerret karakterini Nasreddin Hoca'ya benzettim. Tavsiye ederim...

8 puan

Murat Menteş okurken sürprizlere açık olmak gerek...Kitap içinden kitap çıkabilir. Örnek'' Korkma Ben Varım'' içinden çıkan çizgi roman:))

Ruhi Mücerret 100 yaşında ve korkunç alıngan bir roman kahramanı...Kendisini her görenin de onu son kez görüyormuş gibi bakmasından da oldukça muzdarip...

Profil Resmi
9 puan

Murat Menteş'in diğer kitaplarında olduğu gibi kelime oyunları yine çok güzel.

10 yıl, 11 ay
10 puan

Mükemmel...

7 puan

murat menteş işte !
yorum yapılacak çok fazla şey yok, murat menteş severlere şiddetle tavsiyem, murat menteşi tanımayanlara iyi bir fikir verebilir ! :)

Profil Resmi
10 puan

"Öldüğüm günden sonraki bir zamana ışınlanmış gibiyim. İçinde yaşadığı ormandan daha yaşlı bir fil gibi."

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Ruhi Bey Amca - Kahramanım benim!

10 puan

MUHTESESEM bir kitap yaaaa... Bir kere guluyorsunuz resmen okurken, kara mizah bir yandan, bir yandan Cem Yilmaz kivami (gerci o da iyi kara mizah yapar ya)...Sonra, action !! var, ask var...Ve de anlatilmak istenen cok cok sey var...Murat Mentes ya, ben seni nasil kesfetmemisim ya...Bir cok basligi, cumleyi not edip, insan evinin duvarlarina, aynasinin koselerine falan yapistirmak istiyor...Coca Cola ne mi? Okuyan anlar kardesim, hem sadece Cola mi??????
"100 yasindan kucukseniz, bu romani mutlaka okuyun!" demis Emrah Serbes....Reklamlari izlediniz:)))))

9 puan

Hayatımda okuduğum en eğlenceli kitap. Resmen trajikomik bir baş yapıt :)

10 puan

100 yaşında ki Ruhi dede'nin inanılmaz komik hayatı. Tebessüm etmek isteyene tavsiye ederim.
Edebi değeri çok yüksek bir kitap değil bana göre,kolaylıkla okunabilir,sade bir üslup var. Keyifli okumalar :)

8 puan

Murat Menteş'i bu kitap sayesinde tanımış oldum ve okurken hem çok eğlendim hem de ilginç kurgusuyla dikkatimi yoğun bir şekilde verdim.Absürd bir film tadında kahvenizi yudumlayarak keyifle okuyacağınız bir kitap.Leyla ile Mecnun dizisi sevenler senarist Burak Aksak'ın o muhteşem hayalgücünü iyi bilirler.Murat Menteş'te de bu tarz bir hayalgücü olduğunu düşünüyorum.

geri 1 | 2 | 3 | 4 | 5